Образователен Говорилник - release 3

• 18 510
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
  • София
ох, много съм загубена - 28 в клас, наполовина момчета и момичета.

# 451
Интересно, вие всичките учудените и възмутените от Луната ли паднахте тези дни? НЕГ, ФЕГ, никакво значение няма. Това, че едни се бъхтят и гордеят с великото постижение да влязат в НЕГ, не значи, че немалко други си влизат с връзки. И до ден днешен, само че още на ниво матури им се уреждат шестиците, това, че не го знаете, не означава, че не е така. Това не променя обаче значението на труда на първите.
И наркомани и непрокопсаници, аз им викам безполезни паразити, познавам доста такива, има навсякъде, те по принцип нямат нищо общо със зубърите, т.е. “добрите деца”,  в учебния или извънучебния живот.

Махнах нещо не по темата.

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 15:12 от Notaris

# 452
  • София
ох, много съм загубена - 28 в клас, наполовина момчета и момичета.
това е поносима бройка. ние навремето бяхме 32-ма след 7 клас

# 453
  • София
Интересно, вие всичките учудените и възмутените от Луната ли паднахте тези дни? НЕГ, ФЕГ, никакво значение няма. Това, че едни се бъхтят и гордеят с великото постижение да влязат в НЕГ, не значи, че немалко други си влизат с връзки. И до ден днешен, само че още на ниво матури им се уреждат шестиците, това, че не го знаете, не означава, че не е така. Това не променя обаче значението на труда на първите.
И наркомани и непрокопсаници, аз им викам безполезни паразити, познавам доста такива, има навсякъде, те по принцип нямат нищо общо със зубърите в учебния или извънучебния живот. Та затова ми е малко трудно с търсенето на зет, фани единия, удари другия Simple Smile
Този въпрос вече го обсъждахме, но понеже пак зачекваш тази тема, обясни, моля те, колко са "немалкото", които влизат с връзки? Като процент например? И как се уреждат шестици на ниво матури /НВО 7-ми клас имаш предвид вероятно/?

# 454
Не, Нот, не падаме. Всъщност сме доста осведомени.

# 455
  • софия
Хора, в момента гадаете и се самонавивате срещу ръководството на НЕГ. Той може да не е бил наркоман когато е бил ученик. Заради други прояви да е бил наказан с преместване. А може и изобщо да не се е стигнало до тази мярка и направо да са го преместили. Може да е имало свободно място в НЕГ. Или да е записан надпланово. Между училищата с подобен учебен план постоянно има движение на единични бройки. И в СМГ идват ученици (и от АК). И от СМГ към НПМГ, АК и 125-то заминаха деца, по различни причини. Кофти е, гадно е това, което се случи, но последните виновни за това са 73-то и НЕГ.
Осъжда се практиката. Никой не е посочил конкретно само директора, само съвета, само Х. Осъжда се цялата порочна практика правеща това възможно извън достойния постигнат успех на борещо се по правилата дете!

# 456
То, детето, не е наркоман - само пуши трева. Има много родители, които считат това за нормално - нали все пак всички деца там пушат. Все пак е купон, какво толкова?

И да, докато е бил ученик, семейството му е било страхотно, грижовно, добро. После след абитуриентския бал се е сдобил с лоши приятели, а мама му е купила кола за добро поведение. Самата идея да дадеш джип за стотин хилияди лева на 22 годишен, е абсурдна. Аз като задавих жигулата навремето, шофьор от друга кола слезе, да ми помогне да я запаля. И като начинаещ шофьор карах само извънградско с мърморещ баща до мен.

И сега осъзнавам, че аз не мога да карам мощна кола. Не защото съм лош шофьор, а защото нямам опит, нямам усет и не мога да натискам педала на мощен автомил с N на брой конски сили:
https://stock.audi.bg/d-20120/result-list?mg=554

Всичко е спекулация, де да беше и смъртта на Милен фалшива новина.

# 457
Е, това, че някой е с връзки, не означава, че е тъп, просто си е спестил разликата от една единица в бала. Конкретният случай е изключение, такива екземпляри са рядкост. И не знам колко са връзкарите.

# 458
Те и тия с една стотна под чертата не са тъпи. Даже доста по-нетъпи (ще ме извините) от връзкарите. Но не са вътре.

# 459
  • София
Останалите под чертата просто не са извадили късмет, но са умни деца, работливи и са направили каквото е трябвало. Какво да се прави, няма как най-добрите гимназии да поберат всички деца, които заслужават да учат в тях. На състезание като на състезание.
за съжаление винаги е имало и ще има парашутисти, те винаги заемат нечие място.

# 460
А даже не се знае надпланово ли е прехвърлен в НЕГ и с какъв успех е бил...

# 461
  • София
Какво очакваш, да си каже ли? Представям си как разпъва един плакат, на който пише "а мен ме приеха надпланово". Ако нещата, които пишат за наказанието и т.н. са верни, то  работата е ясна.

# 462
  • София
Фенси, всъщност през последните поне 5-6 години, ако не и повече, най-малко деца надпланово са приети именно в  91 НЕГ и 164 ГПИЕ сред езиковите, 2 АЕГ и 73 СУ са шампиони  с класове над 30 при горна граница 26. 1 АЕГ и ФЕГ са  дежурно по средата. 28, Андариел, беше  границата преди доста години (14 момичета и 14 момчета), отдавна са 13/13.. Сред МГ/НПМГ повече връзкари  винаги е имало в СМГ. Но тази година родители се активираха, следиха броя при приема, искаха справки, та малко от малкото  поограничиха своеволията всички училища. Но това хич не значи, че нагоре няма да допуснат нови попълнения. Иначе класът на моите девойки  миналата година завърши без нито един парашутист в годините. Имаше местения между класовете, да, ама това е заради лайстунг, различен избор на език и профили и е  само вътрешно движение..Та в този ред на мисли явно трябват много дебели връзи като на този убавец...

И смело мога да заявя, че в класа  им такива деца като този нямаше.

Уоруик, дори да е имало място, следва да се обяви  наличието на такова.  А такова нещо от години не се е случвало. Но дори да се  беше случило,  нали се сещаш, че няма да се яви на приравнителен по немски само този Кристиянчо, би имало още доста кандидати.... Дори и да  бил корифей по немски, в което се съмнявам превид писаното за дисциплината му в 73-то, пак не би трябвало да "изберат" него, знаейки защо е изгонен от 73-то..Тоест пак стигаме единствено до връзките и парите..

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 16:10 от пенсионирана русалка

# 463
Русалке, практиката с обявяването на видно място на свободна бройка, е от 1-2 години, не знам дали е имало регламент, който да задължава директорите да го правят. Поне в СМГ е така. А може и да е било обявено свободно място, не знаем и не сме се интересували. Когато човек търси, пита. В класовете на моите деца е имало двупосочно движение по най-различни причини и не са били деца на известни хора или богаташи.

# 464
  • София
Ох, Уоруик, защо се въртим в омагьосан кръг, очевидно е.. И да е имало случайно свободно място и респектвно да е нямало задължение да се обяви въпросното, пак остава въпросът как приемат  ей така изгонен от другаде човек заради лоша дисциплина и вандалски прояви..Толкова ли няма други кандидати за това място, по-надеждни? Надали.

Общи условия

Активация на акаунт