Образователен Говорилник - release 3

• 18 406
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Попеа, защо се хващаш за такива неща? На Мецан си му е такъв стилът. Похвали СМГ - недоволни, ако не ги похвали - пак недоволни ще има Joy Ясно е на всички, че обобщения е трудно да се правят с лека ръка за училищата не само за ДО, а и по принцип Simple Smile

# 556
Попеа, защо се хващаш за такива неща? На Мецан си му е такъв стилът. Похвали СМГ - недоволни, ако не ги похвали - пак недоволни ще има Joy Ясно е на всички, че обобщения е трудно да се правят с лека ръка за училищата не само за ДО, а и по принцип Simple Smile
Именно, но Мецан с лека ръка го направи. Всъщност той не похвали СМГ, СМГ е само повод да оплюе всички ДУ. Ясно, че това му е мнението,  но както и ти казваш, няма как да има обективна основа това мнение. Абе има, ама е НВО и ...."ну-с, давай сначала!" Laughing В тая скука се въртим в кръг като коне на харман.
А, и много моля, Мецан е математик, срамота е да е толкова субективен, мен ако питаш. Все си мислех, че като представител на точните науки ще търси повече обективност. Обаче предполагам, че е станал математик под натиск вкъщи, а иначе по душа е поет и сега му е паднало да се развихри в полята на ирационалното и трансцедентното Laughing

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 19:20 от Анонимен

# 557
  • София
Айде, айде - Мецан е поет и музикант, математиката му е само хоби Joy

# 558
  • София
Е, ти пък, Попея, нищо не пречи човек и да е математик, и да залита по поезията.
Казали са го това хора - имена в  в математиката Wink

Математикът трябва да бъде поет по душа.
( София Ковалевска)

Математик, който не е поне в известна степен поет, никога не може да бъде истински математик.
(Карл Вайерщрас)

# 559
  • в страната на чудесата
Аз не виждам с какво толкова Мецан възбуди дискусия. Ми напълно съм съгласна с него. Може и да е бил краен, но това съвсем не е лишено от смисъл. Да си краен имам предвид. Сигурно име няколко ДУ с чудно ДО (изключваме Мг, ясно), но повечето са пълен крах.
Частните се оправят доста по-добре.

# 560
Математик съм, в седми клас казах, че или математическа гимназия, или нищо. И я завърших със златен медал.
И да, правилно каза Попея, че похвалих СМГ, само за да "оплюя" всички други ДУ. Но Попея като също е математик, трябва да е чувала за синтез. Еми сори, ама ДУ не стават! Ако допуснем, че твърдението е вярно за n=k и докажем, че е вярно за n=k+1, значи е вярно за всички стойности на n - принцип на математическата индукция. Така че, нито едно ДУ не става! - и самата Попея си е дала детето в частно навремето.

# 561
  • София
Този спор е за мен един много приятен полъх, че се води все пак от хора с високо айкю. Предпочитам да се вихрят всякакви драми тук, само и само да не се сблъсквам с народонаселението навън като поведение и екипировка по време на епидемия.

# 562
Ама се обидих на Попея, дето каза, че сигурно съм станал математик под натиск в къщи. Наистина много се засегнах, защото истината е точно обратната. Тъй като вече бях в музикалното училище, майка ми много държеше да си остана, където бях, и какво било това да си сменяш желанията "като пръдлив", както се изрази тя. А аз казах, или математика, или нищо! И напряко на волята на семейството кандидатствах в математическата и влязох на шесто място, и то щото нарочно от последната задача не реших едното подусловие, за да не ми е всичко вярно, че с детския си акъл си мислех, че ако всичко ти е вярно, ще те обвинят, че си преписал или си знаел задачите. Та този път Попея много ме засегна. А и през ум не ми е минавало да кандидатствам в езикова, казах твърдо - или математическа, или все ми е едно къде. А със сегашния си акъл съжалявам, че не опитах дори в езикова.

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 20:23 от Татко Мецан

# 563
Браво, Мецане, покрай теб и Русалката вече харесвам някои математици. Повечето ги търпя😀

# 564
  • София
Малко да сменя темата - не зная защо ББ всеки път като го ядоса Радев или Нинова, телевизиите ми прекъсват ключов сериал с неговия монолог. Сега ми спряха Откраднат живот Sad .

Ама поне по темата - мисля, че ще ни върнат в училище от средата на май - като гледам как ще се разхлабват мерките.

# 565
  • София
Според мен няма такъв шанс. И аз го слушам Борисов, вярно, че на него трудно му се разбира какво иска да каже, но не чух да говори за разхлабване на мерките за момента. Както и Мутафчийски преди това. Евентуално парковете ще разрешат.

# 566
  • София
Този спор е за мен един много приятен полъх, че се води все пак от хора с високо айкю. Предпочитам да се вихрят всякакви драми тук, само и само да не се сблъсквам с народонаселението навън като поведение и екипировка по време на епидемия.

Хаха, да, Анди Simple Smile И аз в началото бях потресена от начинът по който се носят маските. Но вчера като се загледах през терасата (доста хора се бяха събрали), ами че то нито един нямаше да я носи нормално, всеки вложил индивидуален подход Joy Един си я завързал да му се вее гъзарски на очилата, друг в закичил закачливо на ухото, трети я овесил на врата като герданче..
Тези, на които им стърчеше носът направо си минаваха в графата изрядни. И като ме напуши един смях...

Ох, Аш, дано не си права. Не виждам никакъв смисъл, особено за малките. Нищо няма да успеят да свършат за 2 седмици, а най-трудно спазват хигиенни правила.

# 567
  • София
Ами нали обсъждат вдигане на мерките - брифингът започна с това как европейските лидери обсъждали план за поетапно разхлабване, това според мен значи, че и възрастните ще се върнат по офисите. Децата в детските градини и по малките класове няма как да останат сами по домовете си. Има семейства, които биха намерили индивидуално решение за гледане на децата, но повечето Thinking ?

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 21:39 от Аш

# 568
Тц. Няма голяма вероятност за учене през май. Меркел вика, че сме били в началото на шоуто.

# 569
Е, ти пък, Попея, нищо не пречи човек и да е математик, и да залита по поезията.
Казали са го това хора - имена в  в математиката Wink

Математикът трябва да бъде поет по душа.
( София Ковалевска)

Математик, който не е поне в известна степен поет, никога не може да бъде истински математик.
(Карл Вайерщрас)
Да, така е, ама никой уважаващ себе си  математик няма да е толкова субективен и да игнорира обективните числа  за сметка на своята ирационална интуиция. Тя помага, но математиката се базира на числата и връзките между тях, а не на субективното мнение на математИка. Това й е хубавото, всъщност. Всъщност, на Мецан поезията почива на метриката, което е пак числа.
Абе, Мецане, не виждаш ли, че спекулирам, откъде да знам защо и как си станал математик?!  Laughing  Извинявай, но математиците боравят с числа, а не със субективни усещания и мнения, пък ти нещо загърби числата в тази дискусия. А в други не е било така Wink

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 21:19 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт