Образователен Говорилник - release 3

• 18 379
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
При нас учебната година приключва на 15 май. Няма да се връщат на училище. От днес всички с маски - глоба $1,000 ако си без ( едва сега се сетиха)

# 571
Навсякъде ли с маски, т.е. и по улиците😀

# 572
Математик съм, в седми клас казах, че или математическа гимназия, или нищо. И я завърших със златен медал.
И да, правилно каза Попея, че похвалих СМГ, само за да "оплюя" всички други ДУ. Но Попея като също е математик, трябва да е чувала за синтез. Еми сори, ама ДУ не стават! Ако допуснем, че твърдението е вярно за n=k и докажем, че е вярно за n=k+1, значи е вярно за всички стойности на n - принцип на математическата индукция. Така че, нито едно ДУ не става! - и самата Попея си е дала детето в частно навремето.
Казва се математическа индукция, от частното към общото. За разлика от дедукцията, която е обратното. И си е съвсем валиден метод, само дето ти не си доказал нищо, щото детето ти никога не е било в ДУ всъщност Simple Smile.
Нали от там тръгнахме - имаш ли сега по няколко независими един от друг мнения за всяко училище от представителни извадки от ДУ и ЧУ, освен от СМГ (добре, не за всичките, само за представителни извадки -знаеш какво е това) - нямаш. Как и какво си доказал тогава?

"В къщи" беше правилно по наше време, сега правилното е "вкъщи" Simple Smile

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 21:34 от Анонимен

# 573
Ми така се казва, аз да не би друго да съм казал. А ето го и принципа в действие. Виждаш, че кварталното не става. Отиваш в следващото най- близко и виждаш ли че и то не става. И така, едно по едно, никое следващо не става, няма майтап, ама съм обикалял и съседните райони и съм гледал подробно ДУ, като даже съм искал разговори с директорите, само в две ми се получи, и то спряганите за най-елитни, детето беше на две, две без малко годинки, толко луд съм бил, братче. Еми не стават.

Ми значи, проверяваш за n=1, най- близкото, не става. Допускаш за n=k, обикаляш, питаш, не стават, и от там идва и за n=k+1,  всяко следващо виждаш, че не става или още повече не става.
Ерго, пляскаш в бг-мама извода си, в който си убеден, че нито едно ДУ не става. Съответно идва Попея да те пита как разбра, всички ДУ ли видя, и прочее.
Ми, не видях всички ДУ. Видях, да кажем, 10 подробно, още 10 по- малко подробно, и по принципа на математическата индукция и другите са такива. Освен това, чета, говоря с родители, интересувам се, гледам децата от кварталната площадка - извинявай, Пипи! - и си формирам мнение.
А мнението на Попея не почива върху нищо, детето й е било ученик в начално училище преди повече от 20 години. Моето мнение се базира на реални факти, аз имам дете в началния курс сега, не преди n години.

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 22:05 от Татко Мецан

# 574

"В къщи" беше правилно по наше време, сега правилното е "вкъщи" Simple Smile
Никога не е било правилно в къщи освен ако не става въпрос за: Хората живеят в къщи, а не в блокове.

# 575
  • София
Мецане, значи, абсолютно си прав в изводите си. А и не за първи път - очевиден факт, обяснен с математически израз, става по-лесно смилаем и още по-очевиден.

# 576
Мецане, зависи какво си гледал и търсил. С обиколки по дворовете на училищата не разбираш кой знае какво. Да не мислиш, че в СМГ в междучасието седят кротко и решават задачи.🙂В АК няма реално ДО, но потребителите с деца там казаха, че ей тази свобода са търсили. Хората имат различни изисквания и представи за добро училище.

# 577
  • София
Уор, Мецан имаше предвид училища в начален етап. Едва ли визира СМГ - по-скоро кварталните - в тях не се кандидататва с изпит, както е СМГ.

# 578
Да, знам, но понеже писа, че СМГ не е като другите ДУ, казвам че дворът на СМГ в голямото междучасие по нищо не се различава от другите дворове. И от това не можеш да си направиш извод за подготовката и нивото вътре.

# 579
  • София
Предполагам, че за СМГ не съди по двора Simple Smile. Аз например съм следила темите за СМГ във форума, имам реални и виртуални познати с деца в СМГ, от които мога да се информирам - предполагам, че и той е така.

# 580
Но е обикалял ДУ и е решил, че не стават. Искам да кажа, че с обикаляне и гледане, не можеш да добиеш вярна представа за случващото се в училището.

# 581
  • София
Мецане, зависи какво си гледал и търсил. С обиколки по дворовете на училищата не разбираш кой знае какво. Да не мислиш, че в СМГ в междучасието седят кротко и решават задачи.🙂В АК няма реално ДО, но потребителите с деца там казаха, че ей тази свобода са търсили. Хората имат различни изисквания и представи за добро училище.
Какво значи точно реално ДО, че явно имаме проблем с дефинициите.

# 582
Аха, а температурата в момента е 29 С, влажност 35%

# 583
Шарки, ДО, което е равно на реалното. По програма и график на часовете, в онлайн класна стая, в която са всички ученици, а учителят влиза в часа. А твоята дефиниция каква е?

# 584
Аха, а температурата в момента е 29 С, влажност 35%

Благодаря. Прекрасно време. Ама вие вероятно не ходите по улици много, пък и не мога да повярвам, че всичко живо си носи маските, тук например ги носят навън 70-80%.

Общи условия

Активация на акаунт