Фолио върху керамичен котлон

• 2 129
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте,

Приятелят ми е искал да разпали въглени за наргиле и ги е сложил върху фолио и на керамичния котлон. Но петната някак все едно са попили, има ли шанс да се изчисти или сме за нов?

# 1
Нищо му няма. Малко CIF, леко търкане с грубата страна на домакинска гъбичка и е като нов.

# 2
Нищо му няма. Малко CIF, леко търкане с грубата страна на домакинска гъбичка и е като нов.

За съжаление вече е късно да отидем до магазин, но ми върнахте надеждата, че може да се оправи. Доста сме се спекли Cry

# 3
Алуминият при нагряване прави такива неща, но са повърхностни. Опитайте с циф и домакинска хартия. Грубата страна на гъбата хем драска (на някои гъби, имат нещо освен пластмаса), хем не натиска равномерно слоя циф.

# 4
Провах с обезмаслител, циф, сода бикарбонат и какво ли още не, но фолиото сякаш е попило и няма изчистване. Дали знаете работещ метод или сме за нов ?

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 01 дек 2019, 23:39 от Не се сърди, човече

# 5
Чистя котлоните с някакъв препарат, казва се Зебра. Не знам дали ще свали петната.

# 6
От снимката се вижда, че нещата са доста по-лоши, отколкото предполагах, когато писа в друга тема. Но не мога да преценя дали имаме язва в стъклото, или наслояване върху стъклото. Ако е първото, нищо не помага. Но ако е второто можеш като крайно средство да опиташ с киселина. Ама не знам от къде ще я вземеш и гледай да не я дишаш.

# 7
https://www.support.emea.electrolux.com/bg-bg/Hot/Hob/017_The_gl … ass_cleaning_tips
Това намерих по въпроса. За котлоните аз ползвам Астониш и съм доволна.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт