Кралски работи и клюки - декември 2019

• 122 202
  • 2 351
  •   1
Отговори
# 2 190
Търговската марка е собственост на фирмата.

Е и?

Това отменя ли изобщо факта, че има търговска марка Съсекс Роял?

Не го отменя.
Фодацията "Duke and Duchess of Sussex" не е ЕТ "Хари и Мегън", които да продават чорапи собствено производство в Сусурлево.
Лили, никой не е длъжен да знае езици, различен от български в БГ мама.

Това й е хубавото на БГ мама.

Но специално за LLP-то търся какви са разликите м/у LLP и ООД.

Няма смисъл.
Фондацията не е Llp.

Последна редакция: пн, 30 дек 2019, 01:19 от Meraviglia

# 2 191
  • Чужбина

Е и?

Не го отменя.
Фодацията "Duke and Duchess of Sussex" не е ЕТ "Хари и Мегън", които да продават чорапи собствено производство в Сусурлево.

Е и. Търговската марка, веднъж регистрирана, се купува, продава и прехвърля.

Плюс това отразява това, че Мегън и Хари искат да печелят от Роял Фемилито, посредством регистрация на Търговска марка Съсекс Роял.

Това не може да е законно.

Алчната бръмчалка се възползва от кралското семейство по всевъзможен начин.

Последна редакция: пн, 30 дек 2019, 06:41 от Eleonora_27

# 2 192
Елеонора, превежда, моля те. А Лили - като не си съгласна с даден превод,  преведи правилно дадения текст.  Би ли превела точно  спорния текст, за да стане ясно.
И не всички са длъжни да знаят перфектно английски.  Могат да владеят др език/езици.
 Нека не забравяме че официалният език тук е българският. И който цитира  статии на чужд език трябва да ги преведе (правила на форума).
За патентите и фирмите в РБ знам как стоят нещата. Но за Великобритания - не. Те са по агнло - саксонската правна и система  и разликите са огромни. Трябва юрист от Великобритания да ги изясни.
А иначе поредното малоумие на мадам и мъжлето под чехъл. Вече се убедих че капка акъл нямат.

# 2 193
  • Истински се вижда само със сърцето.
Добре де и двете фондации са патентовали име и имат кажи речи еднакъв обхват на дейност, аз лично не виждам нищо особенно, пък ще поживеем ще видим.
https://trademarks.ipo.gov.uk/ipo-tmcase/page/Results/1/UK00003416468

https://trademarks.ipo.gov.uk/ipo-tmcase/page/Results/1/UK00003408516

https://trademarks.ipo.gov.uk/ipo-tmcase/page/Results/1/UK00003408521

# 2 194
  • Чужбина
Цитат
When you buy someone else’s trademark, it’s called a trademark assignment. In the US and Canada, the recording of assignments is not mandatory but highly recommended. It’s a relatively easy procedure itself, but the underlying process that follows this assignment is not so easy, which means due diligence is required when buying an already existent trademark.

It’s important to note that a trademark assignment is different from a trademark license. When you license a trademark, you allow another party to use your trademark for a limited period of time in exchange for a royalty fee. When you assign a trademark to another party, you are left with no rights to the trademark.

For the buyer, this means a lot of different things, including what is actually being “bought”. In the US, in order for you to buy an existing trademark, you’ll also have to buy the product line, the assets of the company, or the whole business associated with the trademark, including its goodwill.*

Добре де и двете фондации са патентовали име и имат кажи речи еднакъв обхват на дейност, аз лично не виждам нищо особенно, пък ще поживеем ще видим.
https://trademarks.ipo.gov.uk/ipo-tmcase/page/Results/1/UK00003416468

https://trademarks.ipo.gov.uk/ipo-tmcase/page/Results/1/UK00003408516

https://trademarks.ipo.gov.uk/ipo-tmcase/page/Results/1/UK00003408521

Илейн, права си, но ние не обсъждаме обхвата на дейност, а това, че има регистрирана търговска марка Съсекс роял, а не само Фондация Съсекс.

Регистрацията на търговска марка Фондация Съсекс си е съвсем в реда на нещата. Другата регистрация не е ОК.

Как да си купиш и как да продадеш Търговска марка:

https://www.trademarksbureau.co.uk/buy-sell-trademark

# 2 195

Е и?

Не го отменя.

Е и. Този патент може утре да се прехвърли на друга фирма, нали така.

Плюс това отразява това, че Мегън и Хари искат да печелят от Роял Фемилито, посредством регистрация на Търговска марка Съсекс Роял.

Това не може да е законно.

Алчната бръмчалка се възползва от кралското семейство по всевъзможен начин.
Не знам на какъв език да ти обясня, че фондацията е собственик на търговската марка, а не Хари и Мегън.
Фондацията не е фирмичка на Хари и Мегън, от която да изкарват пари, както фирмичката на търговец продаващ чорапи на пазара.

# 2 196
Името на фондацията и само Съсекс роял излизат патентовани на една дата, т.к аз мисля малко по лаишки Simple Smile  Си мисля, че може да е свързано с материали за обучение и дрехи, които се създават с цел благотворителност.
Но наистина само времето ще покаже дали е така или не.

# 2 197
  • Чужбина
Не знам на какъв език да ти обясня, че фондацията е собственик на търговската марка, а не Хари и Мегън.
Фондацията не е фирмичка на Хари и Мегън, от която да изкарват пари, както фирмичката на търговец продаващ чорапи на пазара.

Какво от това?

Аз ти обяснявам, че Хари и Мегън са директори на тая Фондация.

И утре могат, със съдействието на техните приятели във фондацията, които се явяват партньори, да ре-ъсаннат тая търговска марка на фирма на Мегън Маркъл.

Още по-лоши сценарии ми се въртят в главата, но ще изчакам, защото искам да си ям пуканките бавно.

Ти все пак избягваш въпроса, кому е нужна регистрация на Търговска марка Съсекс роял и защо?

Нали си имат търговска марка. И търговската марка се казва Фондация на бла бла бла ....

Защо имат 2 търговски марки?

Всъщност, нито Лили, нито ти разбирате добре английски, и не успяхте да вденете, че Съсекс имат регистрирани 2 отделни търговски марки.

Та толкова за това, кой колко разбира от право и от английски език.

100 пъти питах, защо са регистрирали допълнителна търговска марка, но ти ми повтаряш, че не разбирам каква била разликата м/у патентен и търговски регистър.

Елементарните неща поне ги вдявам, но ти не успя да разбереш, защо всички се възмущават.

Последна редакция: пн, 30 дек 2019, 06:43 от Eleonora_27

# 2 198
Сара Латам и Натали Кембъл са недействащи хора вече, кои са останалите, в смисъл аз виждам имената, но на мен нищо не ми говорят Simple Smile https://beta.companieshouse.gov.uk/company/12077679/officers

# 2 199
Сара Латам и Натали Кембъл са недействащи хора вече, кои са останалите, в смисъл аз виждам имената, но на мен нищо не ми говорят Simple Smile https://beta.companieshouse.gov.uk/company/12077679/officers
Първите двама от списъка:
Stefan Paul Allesch-Taylor CBE is a British entrepreneur, philanthropist, broadcaster, and educator. He was appointed Commander of the Order of the British Empire (CBE) in the 2014 New Year Honours[1] and was appointed as the first Professor of the Practice of Entrepreneurship by King's College London in December 2016.[2]

Allesch-Taylor was named as one of London's most influential people in both 2017 and 2018's 'Social Pillars: Charity and Philanthropy' section of the London Evening Standard's Progress 1000 list.[2]

Karen Tracey Blackett OBE (born 7 August 1971)[1] works in the advertising industry and is the Chair of MediaCom UK. She became the Chancellor of the University of Portsmouth in October 2017.[2]

# 2 200

Какво от това?

Аз ти обяснявам, че Хари и Мегън са директори на тая Фондация.

И утре могат, със съдействието на техните приятели във фондацията, които се явяват партньори, да ре-ъсаннат тая търговска марка на фирма на Мегън Маркъл.

Още по-лоши сценарии ми се въртят в главата, но ще изчакам, защото искам да си ям пуканките бавно.

Ти все пак избягваш въпроса, кому е нужна регистрация на Търговска малка Съсекс роял и защо?

Нали си имат търговска марка. И търговската марка се казва Фондация на бла бла бла ....

Защо имат 2 търговски марки?

Всъщност, нито Лили, нито ти разбирате добре английски, и не успяхте да вденете, че Съсекс имат регистрирани 2 отделни търговски марки.

Та толкова за това, кой колко разбира от право и от английски език.

100 пъти питах, защо са регистрирали допълнителна търговска марка, но ти ми повтаряш, че не разбирам каква била разликата м/у патентен и търговски регистър.

Елементарните неща поне ги вдявам, но ти не успя да разбереш, защо всички се възмущават.
Не виждам друг освен теб да се възмущава Joy
Фондацията го е патентовала, за да не може утре някоя фирмичка от Сусурлево да почне да шие тениски "Sussex royal" и да изкарва парички необезпокоявана.
И за пореден път да ти обясня, че и 100 патента на марки да вземат, то ще ги вземе фондацията, а не Хари и Мегън.
Ти обаче вече си представяш как банковата сметка на Мегънчето се пълни, щото шие тениски "Sussex royal" и печели милиони.
Фондацията е организация с нестопанска цел.

# 2 201
Благодаря G&B  нищо конспиративно поне за мен Simple Smile

Аз си мисля, че кралското семейство е наясно с целта на всичко и щеше да реагира ако имаше проблем или ако нямаха право да регистрират такова име.

# 2 202
Елеонора, изчакай, ще поживеем, пък ще видим кое от кой и защо е било регистрирано.
Няма смисъл от излишни драми и скандали в темата. Някои неща няма как да бъдат ясни на нас тук и това е напълно нормално. Споко, тия неща 100% не се случват зад гърба на Фирмата.
В света се случват много по-важни и опасни задкулисни игри, от това, че тия двамата си регистрирали търговска марка с името на титлата.
ГолЕм прас, не е на живот и смърт, че да се карате и да повтаряте едно и също в 20 поста.

Скрит текст:
Влизам във форума (предполагам и много от вас) за да се разтоваря, като прочета нещо интересно, дам полезен съвет или се усмихна на нечий пост...или пък просто ей така да се разсея дори и с ненужна за мен информация.. и ми е много кофти, когато трябва да прескоча не 2 поста, не 5 поста, а 5 страници с постове с безсмислени спорове и нападки.

Забелязвам, че винаги споровете и скандалите тук се завъртат около теб и още 2-3 потребителки - фенки на Меган, които те провокират, а ти пък им се връзваш и се почва..
Благодарна съм за цялата информация и новини, които постваш тук, но понякога идва малко в повече агресивния тон. Агресивен тон (а и спам) в случая за мен е задаването 100 пъти на въпроса защо са регистрирали търговска марка. Ами тук нито Меган пише, нито Хари, нито Клинтън, нито другите герои включени в "конспирацията". От кого очакваш да получиш отговор?

Последна редакция: пн, 30 дек 2019, 02:04 от Меmento

# 2 203
  • Чужбина
Ти обаче вече си представяш как банковата сметка на Мегънчето се пълни, щото шие тениски "Sussex royal" и печели милиони.
Фондацията е организация с нестопанска цел.

Грешиш и то брутално.

Аз си представям, че Маркъл ще се възползва от тази търговска марка след развода.

Тениските не ме интересуват. Маркъл си пълни джоба така или иначе от медальончета и без търговска марка.

Тя мърчва от 1-вия ден след годежа.

# 2 204
С кое греша?
Мегън няма как да докопа марката.
Разбери го. Марката е собственост на фондацията!

Общи условия

Активация на акаунт