Кралски работи и клюки - декември 2019

• 122 183
  • 2 351
  •   1
Отговори
# 2 205
  • Чужбина
С кое греша?
Мегън няма как да докопа марката.
Разбери го. Марката е собственост на фондацията!

Какво като е собственост на фондацията?

Фондацията си има отделна марка. Тази е допълнителна.

Колко му е да направят нова фирма утре и да ре-ъсайннат търговската марка.

Търговска марка се купува и се продава.

Съсекс роял не би трябвало да е търговска марка. Още по-малко да е собственост на фондация, в която директори са Мегън и Хари.

Съсекс роял е свързано с кралското семейство. Това е обидно за 800 000-те граждани на Съсекс.

Последна редакция: пн, 30 дек 2019, 06:40 от Eleonora_27

# 2 206
Наистина ли си мислиш, че след урока с Даяна и Фърги, адвокатите на РФ ще допуснат Мегън да вземе марката при евентуален раззвод?!? И не само нея, но тя е обект на дискусия  в момента.

# 2 207
Май с радиоточката бих имала по-конструктивен разговор.
Искам утре да се опиташ да си купиш търговската марка "Sussex royal".
И няма такова нещо като права върху търговска марка доживот.
Имаш патент 10г.

# 2 208
То по думите на Елеонора, Меган излиза най-хитрата и умната, пък във Фирмата ядяли доматите с колците. Close

# 2 209
То по думите на Елеонора, Меган излиза най-хитрата и умната, пък във Фирмата ядяли доматите с колците. Close

Именно, тя изкара Мегън, че ги върти на малкото си пръстче, а те стоят и й козируват. 😄

# 2 210
  • Sydney
Питахте за юридическата разлика между registered и application publish.

Процесът е следният: искаш да направиш нещо, без значение какво (дали строене на града, рефърбиш на сграда, създаване на фирма и прочие), трябва да попаднеш апликейшън (за строителството е development) в съответното council (община), където искаш да го правиш. След като поддадеш апликейшън влизаш в съответният регистър на съответните заявки и от там твоята апликация минава през различни статуси. Апликейшън пъблишд е, че те са поддали съответните документи, които са изискани от тях и започва процес по оценяване и разглеждане. Registered е, че са минали през горното и са получили регистрация.

Търговски регистър е регистър където да регистрирани всички юредически лица, а патентен е регистър на вс патенти. Да регистрираш патент е доста по-сложно от юридическо лице (да се чете фирма), защото патента има по-висока стойност по отношение на пропърти и тнт... собствеността на юридическото лице (фирма) може да се смени, може да се управлява от друг(и), да има повече от един дял и тнт и тнт, докато патента не може. Т.е. Веднъж собственик на патент, той/те (собственикът/ците) не може да се смени...

# 2 211
Името Waity Katie е свободно и не е патентовано Joy

# 2 212
  • Sydney
Също правете разлика между патент и търговска марка...

# 2 213
  • Чужбина
Т.е. Веднъж собственик на патент, той/те (собственикът/ците) не може да се смени...

Ние тука си говорим за търговска марка.

А тя се прехвърля, купува и продава.

# 2 214
Елеонора, търговска марка и търговско дружество съвсем не е едно и също.
Кажи ми какъв е проблемът, че фондацията иска да има патент върху Sussex royal?
Фондацията ще я продаде на Мегън ли?

# 2 215
  • в морето до колене
Е, а фондацията на Уилям и Кейт има регистрирани 2 словни ТМ с името си - едната, която показвахте досега, а втората е подадена един месец по-рано и регистрирана около 20 дни по-рано (https://trademarks.ipo.gov.uk/ipo-tmcase/page/Results/1/UK00003409096) И тя е регистрирана за други четири класа, включително анатемосания клас 25 - дрехи, обувки, шапки.
Освен това са регистрирали като словна ТМ самото словосъчетание The Royal Foundation
А само на един клик се вижда, че имат регистрирани още 8 словни ТМ - на различни техни благотворителни инициативи. И те също включват "чорапения" клас 25 - https://trademarks.ipo.gov.uk/ipo-tmowner/page/search?id=1300009 … ark=UK00003416468
Това сигурно означава, че Кейт и Уилям също смятат някой ден да се захванат с амбулантна търговия? Или не? Wink

П.П. Някой напред в темата разумно отбеляза, че подобен тип регистрация се прави не само, за да я ползваш ти, а и за да попречиш на друг да я ползва.
Ако противниците на Мегън се бяха вслушали в това разумно мнение, щяха да бъдат избегнати 5-6 страници преливане от пусто в празно.

Последна редакция: пн, 30 дек 2019, 03:16 от мячик

# 2 216
  • Sydney
Т.е. Веднъж собственик на патент, той/те (собственикът/ците) не може да се смени...

Написах да се прави разлика, защото използвахте думата патент няколко пъти... търговска марка е съвсем различно от патент... аз мога да имам регистрирана фирма в дадена държава и да се казва хикс, но да плащам ползвателство на регистрирана търговска марка и фирмата ми ще продължи да се казва Хикс трейд ЕС въпросната марка... в този случай мога да използвам само името на търговската марка... само в официално издадени фирмени документи се посочва името на регистрираната фирма...

Това не означава, че търговската марка е патентована, патент е съвсем различно нещо....

# 2 217
  • Чужбина

Написах да се прави разлика, защото използвахте думата патент няколко пъти... търговска марка е съвсем различно от патент... аз мога да имам регистрирана фирма в дадена държава и да се казва хикс, но да плащам ползвателство на регистрирана търговска марка и фирмата ми ще продължи да се казва Хикс трейд ЕС въпросната марка... в този случай мога да използвам само името на търговската марка... само в официално издадени фирмени документи се посочва името на регистрираната фирма...

Това не означава, че търговската марка е патентована, патент е съвсем различно нещо....

Точен ти е отговорът. Извинявай. Hands Plus1 Абсолютно си права. Благодаря ти за инфото.

Innocent

Е, а фондацията на Уилям и Кейт има регистрирани 2 словни ТМ с името си - едната, която показвахте досега, а втората е подадена един месец по-рано и регистрирана около 20 дни по-рано (https://trademarks.ipo.gov.uk/ipo-tmcase/page/Results/1/UK00003409096) И тя е регистрирана за други четири класа, включително анатемосания клас 25 - дрехи, обувки, шапки.
Освен това са регистрирали като словна ТМ самото словосъчетание The Royal Foundation
А само на един клик се вижда, че имат регистрирани още 8 словни ТМ - на различни техни благотворителни инициативи. И те също включват "чорапения" клас 25 - https://trademarks.ipo.gov.uk/ipo-tmowner/page/search?id=1300009 … ark=UK00003416468
Това сигурно означава, че Кейт и Уилям също смятат някой ден да се захванат с амбулантна търговия? Или не? Wink

Ние не говорим за това, за какво е регистрирана търговската марка, а говорим за това, че са регистрирани 2 отделни търговски марки. Едната е Съсекс Роял.

# 2 218
Ако аз съм регистрирала търговка марка, то ти няма как да ми я вземеш в следващите 10г.
Ако съм си измислила търговска марка, но не съм я регистрирала, то ти може също да я ползваш.

Регистрирана е марката, за да не може друг да я ползва без разрешение на фондацията.

Последна редакция: пн, 30 дек 2019, 03:40 от Meraviglia

# 2 219
  • в морето до колене
А, да - има още една немаловажна подробност. Тези регистрации са само за територията на ОК.
Ако мислите, че Меган смята да върти търговия на тази територия, това си е ваше право.
Но ако мислите, че ще си грабне марката и ще си я понесе към САЩ... тогава тичайте да проверите дали не е регистрирала нещо в тяхното патентно ведомство. Или подшушнете на Дейли мейл да провери. Защото тази регистрация там не е валидна.
Нито във Франция, или в Русия, или в Китай...

Общи условия

Активация на акаунт