Февруарският рожден ден наближава, голям купон се очертава

• 47 739
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
Благодарим.  Честито на всички рожденници днес,  преди над и след нас. 
Да са ни живи и здрави децата.

# 466
  • Down Under
Честити рожденици SKK и fllower82 да са ви живи и здрави ❤

# 467
  • София
Честит празник на всички! Heart

# 468
Честит празник на рождениците и на всички празнуващи! Бъдете здрави и вие и децата! ❤
Аз отбих моя син на 27 декември. Беше станало за мен вече нетърпимо, не спяхме, вечер бяхя драми големи. Отбиването мина без никакви сътресения и започна едно славно спане!!! Имахме и цели нощи спокоен сън. Оттогава все по-често предпочита да спи в своето креватче, понякога вечер, ако се събуди от лош сън и е разстроен остава да спи при нас. Имаме и тежки нощи понякога пак. Ставал е по нощите да яде! Манджа! Или да играе 1-2часа. Но такива нощи са много по-малко от преди.
И за бебешкия пубертет - имахме тежък месец - идваше ми да се гръмна, честно. Съвпадна период на неспане вечер, дивотия до шия и през деня и даже не искаше да спи следобед. Та се бях превърнала в кълбо от нерви и дори един път го понабих по дупето. Толкова ми беше тежко от това. Ужас!!! Откакто направи 2 години в понеделник и изпратихме на другия ден гостите, баба и дядо. И кротна някак това диване. Пак има драми, но са в поносим размер. Не можех на разходка да го изведа. Не можех да го облека, нищо не можех. Казвам ви, ако се върне тоя период, може и да не оцелея психически. При вас има ли такива драми? Как се справяте с тях?

# 469
CharlotteN, би ли споделила как го отби? Моите двамата не знам как ще ги спирам. Водят ме на дивана и казват мляко. Нощите са яко цокане, дните и те. На единия май ще му изкарват и кътниците.

# 470
И мен ме интересува отбиването как стана?

# 471
За отбиването... аз уж кърмех на поискване, но честно казано избягвах да кърмя навън, на разходки носих изцедена кърма, после като го захраних - други разни храни. Като се поосефери след 8месечен, започнах да кърмя изцяло само в спалнята на леглото (бях чела, че правят асоциация с мястото на кърмене и не исках да ме "дърпа" навсякъде.) До годинката не заместих хранене и много се кърмехме сутрин и вечер, но като че ли само за храна, а не толковя за успокояване и май много-много не е търсил сам, а по-скоро си изградихме някакъв, до колкото изобщо е възможен, режим. На 1г.6-7м. бяха останали само кърменията за приспиване и след сън (след следобеден и след нощен, а и по цяяяла нощ). Само аз можех да го приспя и много ми тежеше, когато трябваше да се върна за 1 мес. следобед на работа. Тогава мъжът ми си остана вкъщи с него. Той почна да го приспива. Имахме драми, някои дни го е приспивал по един час, но аз просто не бях вкъщи и това беше положението. Когато след месец си останах с него вкъщи сама, просто реших да не връщам кърменето и бях твърда. Той го беше научил да заспива на една индианска приспивна песничка от youtube и докато заспива го "тупка" по дупето ритмично. Когато поискаше "няня", аз казвах, че като стане тъмно и така. Останаха само за преди нощен сън и цяла нощ. И тогава се почнаха още по-безсънни нощи. Дали защото наваксваше за през деня, дали намаля кърмата, не знам. Обаче все повече сучеше и имаше периоди да суче и да не заспива. Но не се отказваше, все си искаше и беше мега драма, ако опитам по друг начин да го успокояпили приспя. И една нощ, след поредица от нощи без сън, включително будуване по 2-3часа, ревове и вече луди нерви от моя страна, му казах в 4 посреднощ, че щом той няма да спи, гърдите са вече болни и няма повече мляко и толкоз. (Бяха минали 3 месеца откакто беше останало само нощното кърмене). Станах, закарах го да играе в дневната и вечерта баща му го приспа, като го излъга, че съм отишла на работа. Две седмици спах в хола. Първата вечер имаше малко плач, но после заспа много бързо и се събуди само веднъж (а преди това бяхме стигали до 10ина пъти дори), сутринта спа до 7 (а не до 5). Втората вечер пак така. На третата вечер имаше малко драма. (Събужданията бяха винаги в 3 през нощта като по часовник) и тогава бяха чели приказки може би половин час и пак се приспаха. Когато търсеше мама, мъжът ми винаги казваше, че съм на работа. И накрая малкият разбра де, че не съм на работа. Но някак прие. Започнах да спя пак при тях. Първата вечер искаше пак да суче, но аз му напомних, че вече няма мляко и не е плакал. Междувременно нямах никакви проблеми с гърдите. Едната вемер изцедих едната малко за облекчение, а другата вечер - другата и това беше.
Вече минаха почти два месеца. Имаме вечери, когато спи непробудно до сутринта, имаме и по-тежки, но вече с 2 будения. Спи до по-късно и най-важното - нямаме ревове и нерви от моя страна. Двете седмици, докато го приспиваше баща му, за мен бяха истински релакс. Беше ми свито сърцето, че тъкмо в грипавия период го отбих, а имаме и още една ваксина. Но... така стана, не издържах докрая. Сега вече, ако случайно ме види гола, като се преобличам, въпреки че избягвам пред него,.се радва на гърдите. На моите вика "ненен", а на баща му са "гърди". Моите не били гърди. Хахах
Извинете, че малко дълго стана, но да придобиете обща представа. Сега ритуалът ни за приспиване е: гушваме се, четем книжка, завити заедно. После го слагам в креватчето, пускам песничката и после тупкам, докато заспи. Заспива за около 10 мин. тупкане. С баща си - по-бързо.
И аз, и баща му изкарахме оттогава по един грип ли беше, вирус някакъв, но слава богу, на него засега се разминава.
Ако не беше баща му да ме отмени и ако не трябваше да ме няма вкъщи, сигурно още щяхме да се кърмим. Но вече не съжалявам. Според мен трябва да е постепенно и без допълнителни драми. Дано при вас стане лесно и бъдете спокойни най-вече вие. ❤ (извинете многословието ми)

# 472
CharlotteN, много благодаря за дългото разяснение Heart Направо сърцето ми се свива, усещам, че при нас ще е голяма драма. Те имаха период, когато беше само на заспиване и един, два пъти през нощта. После обаче зачестиха не знам защо и сега е направо страшно, а пък ако кажа, че няма в момента или нещо просто настава страшен рев. Само аз ги приспивам един след друг и за момента не виждам баща им как ще се оправи..

# 473
Много благодаря за споделения опит.И при нас нощем е поне по 2 - кърмения +1 за заспиване. Едно сутрин на събуждане и две преди и след обеден сън. Вън никакво кърмене само у нас. Ако не съм с нея през деня ноже и да не се сети. Но й е трудно да заспи по обед. Сега с тоя скок в растежа е увеличила броя и количеството. Почва вече да ми тежи и искам до  3-4 месеца да приключим. Планът ми е да махна всички дневни кърмения и после нощните.Тя и сега понякога нощем при събуждсне се приспива с масаж...

# 474
  • пловдив
Момичета, аз пък да споделя, че малката много си хареса подаръка.
Съвсем случайно видях в един магазин една магнитна дъска с много части на Пепа пиг и определено много й допадна, даже и каката играе с нея.

# 475
Малкият много харесва една играчка с изкачащи жаби и чукче, с което ги чуква като се покажат. Не мога да намеря обаче такава по магазините. Някой да е срещал?

# 476
Такава имахме, но му омръзна.Няма чукче,натискат се отдолу копчетата и излизат,после с ръка ги прибираше.За такава каквато описваш май не съм виждала.Гугъл нищо ли не показва?
https://www.hippoland.net/playgro-muzikalna-igrachka-sas-svetlin … erry-s-class-0720

# 477
Ръчках в гугъл, но не намерих, затова реших да питам ако някой тук е виждал. 
Оглеждах в амазон, няма това, което търся, може би ще взема нещо друго.

# 478
# 479
Ние имаме такава подобна жаба с чук,но жабата която трябва да се удари светва , не се прибират. Малкия я има от 1г и до сега се занимава с нея. И аз и баща му си играем на нея 😄 тя е на 2 нива, забавна е. Има и някакви мелодии на квакащи жаби и щурче. От джъмбо е.

Общи условия

Активация на акаунт