Пазаруване от НМ, тема 38, декември 2019

• 39 837
  • 776
  •   1
Отговори
# 690
Относно парите за пуловери - един купува 5 скъпи и се радва на качество, друг 20 евтини и се радва на разнообразие от цветове и материи, така си го обяснявам.
И аз ще си купя кашмирен, но когато харесам цвят и модел. Засега няма такъв.

# 691
Аз имам сив, розов, бял и тъмно син. Главно тези цветове нося Simple Smile и общо взето всички други изхвърлих. Сега извадих един от миналата година с панделка, форумски за без пари,изкуствен. Еми умрях от студ, а и не ме кефи. Ще го давам на някой Simple Smile
Та реших да поръчам бежов за разнообразие, после излезе този винен силно намален. Еми наистина винаги има защо да е намалена една стока в х и м Wink

# 692
Аз каквато съм зиморничава, много би ми подхождал кашмирен пуловер. Нямам претенции за цвят. Нося всякакви цветове, мисля си, че ми отиват, ама и да не е така.. нося си за разнообразие. Само дето, парата ме бърка(( Даже и не знам как се чувства човек в такъв, май никога не съм носила, най-много с някакво съдържание малко съм имала в някой пуловер.
Ама съм много мърлява, не пера отделно, не съм по грижите за дрехите и ще му  видя бързо сметката мисля.
Много ми се носи и на мен такъв пуловер, ама парите... непосилно ми е, просто свят ми се вие като им видя тези цени. Може и да си заслужават, ама..сърцето ме боли да ги дам. Освен на намаление, с код отделно, да излезне около 50-60лв бих прежалила за повод така да имам.
Аз нямам изискване за цвят, ама за модел имам, а такъв и не намирам честно. Едни с 3-4 буфан ръкав ми харесаха, бяха и намалени и ...докато се начудя, че зимата не мога с това да излезна и те се свършиха. Ама ви чета де, мсоже някой ден и аз да се барна с такъв. Май за пенсия кат стана))

# 693
Еми като има код, излизат изгодни, особено в сравнение с други марки, под 100 лева. 
Колко да са парите, наистина спрях да купувам по 4-5 евтини по 20-30 лева. Неудобно ми става вече да се оправдавам Sad

# 694
  • Mostly in my mind
Аз съм някъде по средата. Ако ми хареса модела, го взимам. Стига да топли и да не боцка. За сметка на това имам няколко чисто нови кашмира от секънд хенд магазини. Така че човек и с по-малко средства може да се сдобие с тях.

# 695
А що да ти е неудобно. Правиш, както си решила. Мен гардеробът ми пълен и все изхвърлям, като Плюшкин съм станала с всякакви дрехи наблъскано, дори не знам какво имам и с часове като реша подреждам. Вече ми омръзна, а все ми жал да изхвърлям някои, да не дойдат "лоши дни", та да имам и трупам.
По-добре малко, но качествено. Просто не съм свикнала така, на млади години бяхме много зле, все спестявахме, все нещо.. добре, че сестрата на баба беше една от най-добрите (нескромно, ама си е така) шивачки в София, та ми шиеше дрехи понякога от разни неща съчетаваше, или платове купувахме по-евтини (тогава имаше много) та ходех уж добре. Ама много бедни бяхме, много. Всичко в заеми, за събиране на жилище, за обзавеждане, бе... не е да не е работила майка ми.
Оттогава имам някаква фобия да трупам, да имам, ама евтино, изгодно...
Та това си е начин на живот, избор. Та по-малко и качествено е значително по-добре за мен. То пак излиза парично същото горе-долу сметнато, но пък..усещането е на едни за бройка и количество,на другите за класа и минимализъм до необходимото за момента.
Та аз бих искала да съм от втория тип, но няма как да стане. Това се възпитава от дете мисля или младо момиче.
Пак се отплеснах, еййй.
Сега и тук имам проблем с профила не ми излизат съобщенията, върти и бави, връщам и то излезнало без да ми е показано. На телефона пък не ми излиза лентата за фото и спойлер дето е, ама направо..ще ме трият май от бг.мама((

# 696
Фани, в един твой пост има палитра от разнопосочни споделени емоции и истини. Hug
Скрит текст:
Да, синдром на бедното детство - и в зряла възраст, когато вече е по-стабилно и сугурно финансовото положение, по навик човек трупа количества евтини или средноструващи вещи, докато започне осъзнаването - при теб е осъзнато. В моето детство майка ми все пестеше и с парите купуваше големи материални придобивки_ имоти, уреди... Но липсваха глезотии за душата. Когато спечелих свои пари, се нахвърлих на банани, бонбони, списания, книги, красиви вещи по мой вкус и вс., което ми бе обяснявано, че не е чак толкова важно. Не че сме нямали, но бяха по вкуса на майка ми, тя колеше и бесеше, както се казва. Пример - исках абонамент за списание Паралели, но никога не ми се случи, но пък имах първа сред съучениците си гол. касетофон Шарп от ГДР. Simple Smile

# 697
  • Бургас
И моя кашмирен бордо поуловер дойде. Поръчах М и съм доволна как стои не ми е голям, но аз съм с голям бюст и компенсира, само маншета при китките можеше да е по тясен.
Получих и тия дънки https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.0746073003.html 29/32 ми лепнаха идеално, много доволна. Талията е висока и идеално прибира тумбака ми след празниците Joy

# 698
Е аз съм споделяла, че просто с вълнен к кашмирен пуловер не се вмирисвам и започнах да ги предпочитам

# 699
Не е разнопосочно, като написаното в скрития текст е при теб. Просто при нас се събираше за жилище, обзавеждане -материални и видими неща. Дрехите при мен бяха на второ място да ми купуват, но книги, мероприятия-курсове всякакви, тренировки и екипи донякъде (те екипите безплатно ни ги даваха де), та.. така беше някъде 10 г макс., но точно когато бях тийн. .

ПП. Гледах преди Папараци не помня кога, но с Николета Лозанова си показваше дома. Развежда тя напред-назад, говори и по едно време стига гардероба. Отваря го и вътре 10-15 закачалки с дрехи, под тях тези на детето мисля бяха. Лелеее, викам си тази гола бре, няма какво да носи.Ми тя жената си има качествени неща за сезона и до там. Моите по 20години ги пазя и трупам нови все еднакви.
Не ме разбирайте нещо погрешно. Просто си мисля, че правилното е да е качествено и няколко бройки, износваш ги, после нови и пак така.  Само дето, на мен усещането ми ще е да съм все едно без дрехи, а това не е така. Парично сигурно е еднакво разпръснато на няколко или 1 ама хубав. Другата година пак 1 човек да си купи и за средната класа, както съм аз и по-надолу не е невъзможно си мисля.
Обаче , като видя цените и се бутам на промоция, на по-евтино, вместо да взема едно стойностно и да си го нося с кеф. Но не мога да преглътна цената и това е.

# 700
Не винаги по-висока цена = по-високо качество, важи и за НМ.
Миналата година, когато имаше БВ, поръчах блуза смес памук и коприна. Със същия по етикет състав бях взела две-три на ММ и бяха супер. Моята като качество - зле, сравнено с неговата, съответно я върнах.

# 701
На мен пък нито един от кашмирените пуловери не ми харесва като цвят и форма.
Или не съм срещала аз поне такъв.

# 702
Народе от мами, имам проблем и не мога да го реша със сайта. Писах в помощ на админите, ама днес е по-лошо и от компютъра. Нещо май става с акаунта ми или знам ли.. Къде да пиша и какво да правя.

# 703
И аз до скоро не гледах състав на пуловерите,само да ми хареса като цвят,модел….Но,тия от акрил все заваляни и на топчета,а си пазя дрехите.Почиствам ги с машинка,но пак за един сезон и не желая да ги нося такива заваляни.То вече един пуловер от акрил е 30 и нагоре лв....Кашмирените са топли,леки,меки,пухкави….

# 704
  • Стара Загора
За кой кашмирен пуловер говорите?Може ли линк?
Мерси.

Общи условия

Активация на акаунт