Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 15

• 33 584
  • 759
  •   1
Отговори
# 180
  • София
И при мен разликата много си личи. По дължината още стои химическата боя с нейния прекрасен цвят, който явно никога няма да постигна с билковата боя. Но пък откакто минах на билкова боя косата ми е по-жива, по-мека, повече обем има, красива е. Ще преглътна това с цвета. Какъвто постигна, такъв. И най-голям плюс отчитам от това, че нямам дразнене на скалпа каквото имах с химическите бои. Също така започнах от време на време да я измивам със смес от сапунени ядки и шикакай, които също й се отразяват добре.
Амлата се оказа, че не се отразява добре на косата ми, но пък като маска за лице ми допадна много.
Изобщо откакто открих билковите смеси за коса съм във възторг. Малко е трудно понякога да се открие точната комбинация за всяка отделна коса, но ако това се случи, смятам, че всеки би останал доволен от резултата.
В момента съм си отбелязала някои продукти за лице, които също бих пробвала когато свърша наличните вкъщи. Също и лак за нокти.

# 181
Здравейте, купих си боя на Indus valley, но се оказа че не покри белите ми корени, ако я смеся с къна дали ще има ефект или да се отказвам от боядисването с билки и да правя само маски и измиване с тях. Ако някой е пробвал моля да сподели!

# 182
Вече трети път се мажа с тези смески, на които пише безцветна къна и мога да кажа, че има разлика в косата ми - стана по-плътна и обемна. Цвета не се променя, моята е руса на ниво 8-ца. В началото косата стои по-протеинова и твърда, но с по-богата маска нещата се оправят. Доволна съм. Сега се изкушавам дали да не добавя и малко медена къна, която ми е останала от преди когато бях медена.... Толкова исках да си върна русото, сега пак ме сърбят ръцете да предам някакъв цвят. Но не искам да потъмнявам корените, а с напластяването на къната става точно това. Някой знае ли как да не се потъмняват корените от къната? Има ли някакъв трик?

Искам медена коса като на снимките горе - дългата коса в средата... Stuck Out Tongue

# 183
Пак ли ще си говорим за несъществуващото животно безцветна къна?

Корените израстват, ако си руса, ще израстват руси, ако не - не.
И медена къна няма. Къната е червена.

# 184
Пак ли ще си говорим за несъществуващото животно безцветна къна?

Корените израстват, ако си руса, ще израстват руси, ако не - не.
И медена къна няма. Къната е червена.

И с трите ти коментара не съм съгласна.
Има безцветна къна и така се води на опаковките. Обърни се за забележка към производителите, защо я наричат така. Не е моя приумица да я наричам така, всеки знае какво съдържа тя.
Ето пример
https://makeup.bg/product/233767/
Корените израстват руси, но с къната стават по-тъмни, защото къната се обвива около косъма и се натрупва....
Има медена къна, защото боядисвайки се с нея не ставаш червена, а точно медена. Няколко година съм я ползвала и знам за какво говоря. Друг е въпроса какво съдържа, за да докара точно медения цвят....

Когато задам конкретен въпрос, очаквам коментар ако може да се помогне, а не забележки, от които никой няма нужда....

Последна редакция: ср, 19 фев 2020, 21:57 от lunna pateka

# 185
Лунна,
За пореден път говориш неподготвена. Няма пак да влизам във вече обговорена от много хора тема. Вадих ти дори състава на тия продукти и ти пак продължаваш на черното бяло да казваш. Къната е билка (зелена на цвят), прави косата червена. Всякакви маркетингови извъртаници, са си точно това - извъртаници.

За корените ти казвам от опит. Ако искаш го разбирай, ако искаш си тропай с крак на своето. В момента са ми израстнали русите корени.

Моята коса е медена, показвана тук със снимки. Става със смес от две билки - къна и касия.

# 186
Лунна,
За пореден път говориш неподготвена. Няма пак да влизам във вече обговорена от много хора тема. Вадих ти дори състава на тия продукти и ти пак продължаваш на черното бяло да казваш. Къната е билка (зелена на цвят), прави косата червена. Всякакви маркетингови извъртаници, са си точно това - извъртаници.

За корените ти казвам от опит. Ако искаш го разбирай, ако искаш си тропай с крак на своето. В момента са ми израстнали русите корени.

Моята коса е медена, показвана тук със снимки. Става със смес от две билки - къна и касия.

Значи има и медена къна, даже да е смес от къна и касия. По същата логика има и черна къна, макар всички да зная какво е. Не мога да разбера защо трябва да се обяснява всеки път съдържанието и да се помнят няколко вида билки, вместо да се каже направо черна, медена или безцветна къна. Нали за едно и също говорим в крайна сметка?!? То човек не смее да влезе в темата и да пита нещо, защото някой супер "компетентен" веднага ще го нападне. Не мога да рзбера смисъла на тази тема въобще, ако никой не получава съвет и помощ?

# 187
  • В полите на Пирин планина
Няма червена, безцветна и медена къна. И черна няма.
Това са билкови бои - в тях има къна, но и други билки.
Така е правилно да се казва.

# 188
Не искам да влизам в спор, но ще е полезно и за всички останали, които четат, нещата да се наричат с правилните имена. Независимо как някой производител е решил да си кръсти продукта.
Къната е билка и тя дава червеникав до червеникаво-ръждив цвят. Всичко останало е билкова боя, която е на основата на къна комбинирана с други билки.

# 189
  • София
Вече трети път се мажа с тези смески, на които пише безцветна къна и мога да кажа, че има разлика в косата ми - стана по-плътна и обемна. Цвета не се променя, моята е руса на ниво 8-ца. В началото косата стои по-протеинова и твърда, но с по-богата маска нещата се оправят. Доволна съм. Сега се изкушавам дали да не добавя и малко медена къна, която ми е останала от преди когато бях медена.... Толкова исках да си върна русото, сега пак ме сърбят ръцете да предам някакъв цвят. Но не искам да потъмнявам корените, а с напластяването на къната става точно това. Някой знае ли как да не се потъмняват корените от къната? Има ли някакъв трик?

Искам медена коса като на снимките горе - дългата коса в средата... Stuck Out Tongue
А някой прочете ли изобщо какво е написала lunna pateka? 10 коментара как точно трябва да се наричат, а тя си го е написала перфектно! Затова пък никой не отговори на въпроса И.

# 190
Аз съм отговорила. Ама да има кой да чете.

# 191
Не очаквах че в тази тема ще има нападки от този тип.

# 192
Някой къносвал ли е само израстнали корени?

# 193
Да, аз-миналата вечер. По-скоро не толкова израснали, отколкото изсветлели.

# 194
Смятам да действам вече така и аз.

Общи условия

Активация на акаунт