Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 15

• 33 071
  • 759
  •   1
Отговори
# 675
Бях писала 2 страници по-назад, че си купих тази боя https://www.afya-pharmacy.bg/productbg/12006
Днес се наклепах и косата ми стана почти черна. Още тогава ми беше чудно как от тези съставки, които са изброени, косата ще стане такъв цвят. Къна и алое - и стана черно. Стоях само 1 час. И друго /нещо, което беше споделила и друга потребителка, но за друга боя/ - всичко се оцвети в синьо-черно. Найлона на главата, хавлията. В банята беше някакъв апокалипсис, всичко стана мармалад. Няма измиване това синьо. Търках с препарат за миене на фаянс, иначе не излиза. Та.. това е. Няма да я повторя, защото с този резултат при тези съставки, 100% има химия.
Lady Brinne, супер як цвят! Де да можех и аз да докарам такъв...
Показвам и лъжицата, с която бърках.

Последна редакция: сб, 19 сеп 2020, 14:30 от sharpy

# 676
С какъв резултат сте се боядисвали с боите на Khadi? Пробвахте ли слънчево русо и светло кафяво и какъв е ефектът? Ако може да покажете снимки.

# 677
  • В полите на Пирин планина
С какъв резултат сте се боядисвали с боите на Khadi? Пробвахте ли слънчево русо и светло кафяво и какъв е ефектът? Ако може да покажете снимки.

Правила съм се с тъмно русото на Кхади. Става по-скоро светло кестеняво. Отначало е неутрално, но с отмиването става по-медно и топло:

# 678

Правила съм се с тъмно русото на Кхади. Става по-скоро светло кестеняво. Отначало е неутрално, но с отмиването става по-медно и топло:

А какъв цвят си имала преди това?

# 679
Снимки нямам, пробвала съм някакво русо на Кхади, резултата беше зелено.

# 680
Мислите ли, че боите на Hennafox са по-добри от тези на Khadi? А на Cultivator's?

# 681
Мислите ли, че боите на Hennafox са по-добри от тези на Khadi? А на Cultivator's?

Не. По-скоро Кхади и Култиватор'с са със еко-сертификати и затова са по-скъпи. Даже бих казала, че аз харесвам най-много Кхади. Често съм вземала на Хенафокс заради цената и съм си добавяла други билки аз при боядисването, за да постигна желания от мен резултат. Но е по-трудоемко.

Моята коса е светлокестенява, почти руса. Примерно към 7-ца от номерата на боите. Хваща лесно, изсветлява се лесно. Преди да се мажа с Кхадито, се правих със златисто-медната на Хенафокс, но добавях към нея глицерин и амла.

# 682
  • Хасково
Гледах наскоро едно клипче на една фризьорка, в което обясняваше за металните соли, които може да се съдържат в къната и реших да пиша тук, някоя има ли информация дали в боите на khadi и hennafox се съдържат такива? Все пак са високо квалифицирани... Можело да бъде опасно за косата при последващото боядисване в светла гама.

Ето и препратка към въпросното видео, което ме провокира да ви питам, ако на някоя от вас и е интересно.

# 683
  • Бургас
Гледах наскоро едно клипче на една фризьорка, в което обясняваше за металните соли, които може да се съдържат в къната и реших да пиша тук, някоя има ли информация дали в боите на khadi и hennafox се съдържат такива? Все пак са високо квалифицирани... Можело да бъде опасно за косата при последващото боядисване в светла гама.

Ето и препратка към въпросното видео, което ме провокира да ви питам, ако на някоя от вас и е интересно.

И аз се чудя имат или нямат добавки.Ето,две дами ползваха натурален продукт с къна и алое,но това синьо оцветяване...може да е от индиго.Ок,но защо го няма на кутийката в съдържанието?
Не знам вече.
Не смея заради алергии да се и къносвам вече.
На девойката на клипа и е лесно,не е правила сериозна реакция,пожелавам и от сърце никога да не направи,нито да има такъв клиент.
Аз честно казано съм с понижено самочувствие заради бялата коса,надолу е ръждива,все едно се стича ръжда по косата ми е момента.
Сериозно обмислям перука,но заради хормоните се потя нон стоп и си мисля,че ще е ад.На мен и през зимата ми е горещо,шапка нося,защото ми е винаги потна главата и лъхне ли ме леден вятър...
Ужас...

# 684
Не съм напълно съгласна с това видео. Не знам откъде е чело момичето, но не е баш така.

# 685
  • Бургас
Не съм напълно съгласна с това видео. Не знам откъде е чело момичето, но не е баш така.
Аз не съм химик,но алергиите ме научиха да гледам опаковките,PPD и салициловаа киселина се изписват по няколко начина.Етилхексил салицилат също гледам да избягвам,изобщо много съединения.Направо е ужас.
А да не изписват цялото съдържание на продуктите е повече от ужасно за алергичните хора.

# 686
Не мисля, че био-сертифицирани продукти, като тези на Khadi, Cultivator's, Radico, Logona биха си позволили да пропуснат някоя добавка в боите си. Освен това те миришат и се държат точно като билкови продукти - в смисъл имат дъх на къна, не боядисват свръх интензивно и се отмиват като продукти с къна. Мария, може да пробваш някоя от тези бои - примерно някой от медните нюанси, без индиго, ако прецениш, но трябва да се стои повече време, не оказаното на кутията, защото оцветяването е по-слабо и нетрайно в противен случай.

# 687
И аз мисля, че тези, които оцветяват по- слабо и изискват повече време да се стои с тях са естествени продукти. Но тези, които правят интензивен, наситен цвят за кратко време имат химия.
Също мисля, че тези със сертификатите не биха си позволили да лъжат.

# 688
  • Бургас
Благодаря!
Хенафокс имат ли сертификат?Трябва да мирише на ябълка естествената къна.На мен ми мирише много гадно,но като че ли няма химически аромат.
За Логона съм си мислила,има един нюанс,който ми харесва.

# 689
На мен къната ми мирише на люцерна. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт