Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 15

• 33 635
  • 759
  •   1
Отговори
# 285
  • В полите на Пирин планина
За да бъде цвета тъмно кестеняв, индигото трябва да е 1:1 с къната или индигото трябва  да е повече? Как мислите?

Според мен индигото трябва да е повече, с 20-тина процента. Най-добре ще стане на две стъпки, но е по-трудоемко.

# 286
За тъмнокестеняво правих индиго:къна 1:1. Така пишеше в сайта.

# 287
  • В полите на Пирин планина
За тъмнокестеняво правих индиго:къна 1:1. Така пишеше в сайта.

Може би ти си права. Аз не съм се правила тъмно и може да греша.

# 288
  • Стара Загора
Аз днес чак се направих. Къната оставих да оксиди цяла нощ, сложих 3 лъжици, сместа ми стана малко рядка. На сутринта добавих само идниго, без вода за да сгъсти. Индиго то стана 2 лъжици и нанесох на корена само, защото краищата са тъмни боядисвани с боя. Стоях 2ч и половина. Резултата светло кестеняво, оранжевеищо на слънце, но пълно покритие на бялото, което ме изненада приятно. Другия път ще съм по-смела с индигото. Достраша ме, че ще прави много тъмно.

# 289
Светло кестеняво, но има ли червеникав отенък? Аз точно него се опитвам да избегна.

# 290
  • Стара Загора
По скоро оранженикав, златист. Не е студен цвета, но очудващо ми хареса.
Не знам вижда ли се добре. По светъл е от това, което се вижда

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 07:12 от niditop3

# 291
Здравейте, досега само съм чела какво пишете по темата, но сега  да попитам и аз Simple Smile Някой ползвал ли е тези кубчета? https://hennafox.com/category/beauty-kubes.html
Ако има такива, дайте малко отзиви, стига ли едно кубче за едно измиване, заслужава ли си да се пробва?

# 292
По скоро оранженикав, златист. Не е студен цвета, но очудващо ми хареса.
Не знам вижда ли се добре. По светъл е от това, което се вижда
Следващия път и аз така ще действам с пропорциите. Много ми харесва.

# 293
Здравейте,писах отделна темА и после видях ,че има цяла такава за къната. Днес за първи път се боядисах с крема къна на herbal. Прибизплакването ми попадна в окото ,на някого случвало ли му се е ,опасно ли е ? Леко ми е зачервено сега...На растителна основа ли са изцяло тези къни, поне така мислех,затова и закупих такава ,не ми се използва боя все още. Благодаря ви!!!

# 294
  • София
Къната  Хербал тайм е много удобна за употреба, добре покрива, но има и химични примеси. Не е с изцяло натурални съставки!
Ако си измила добре окото с вода, смятам, че няма да има проблем. Просто в момента е раздразнено и затова е зачервено.

# 295
Ох,много съм притеснена. Значи има и химия в нея . Измих много добре ,няколко пъти. Вече не е толкова червено както през първия половин час,но ми е дискомфортно леко. Дано няма проблем , ако има би трябвало да разбера до довечера ,нали?

# 296
Днес, утре ще се разбере. Ако имаш физиологичен разтвор, може да промиеш с него окото.

# 297
Здравейте,момичета.Забърках къна (хена),която в момента оксидира.Колко индиго да добавя към нея,за да получа хубав шоколадов цвят(не искам да става черна,а по скоро млечен шоколад).

# 298
Прочети по- горе. Имаше съотношение 3:2.

# 299
Извинявам се, че постът е след пореден мой пост, но....
Искам преди Великден да се къносам, но ще съм неразположена. Дали къната ще хване? Въпросът ми е провокиран от това, че има теория, че боята за коса не хваща по време на мензис.

Общи условия

Активация на акаунт