Любители на кучета - 100

• 47 073
  • 766
  •   1
Отговори
# 105
За кучето, което се чеше - първо, намери читав ветеринар. Второ, да му направят изследвания, а не да играят на "тука има, тука няма". Какво значи "най-вероятно е ...", ако е правено изследване? Това навежда на мисълта, че изследване изобщо не е правено, а просто са ви прибрали парите. Гъбичките са доста и различни видове, и упорити - трябва ти точен вид и специфично лечение. Аз гъбична инфекция хванах в началото още - при едно малко плешиво петънце и веднага бяхме на лекар. Бият се инжекции - т.нар. противогъбични ваксини, отделно се маже засегнатото място, поне при нас това беше лечението. Не помня имаше ли хапчета за през устата. Но това, което описваш, ми прилича на алергия или паразит точно, а не на гъбична инфекция. С каква храна храниш?

С различни неща. Гранули, понякога пакетчета с храна на Педигри, понякога пастет или салам.

Благодаря иначе за отговорите. Явно ще се наложи да потърся друг лекар наистина.

# 106
Първите ми два съвета важат за всяка държава. В цивилизованите, втория винаги дава резултати.
В ситуация като описаната, даването на наградки е противопоказно. Заявявам го от позицията на човек с тапия за обучение на служебни кучета и имал седем домашни.
Идеята да се пускат кучета по улиците без повод, да не говорим без придружител, е меко казано безотговорна. Даже лабрадорите, водачи на слепи, които са селектирани да не са агресивни, кастрират се и са обучавани до припадък могат да включат внезапно агресивна реакция. Говоря от опит.
Кучета образували глутница и проявяващи доминантни реакции в определена територия са като заредено оръжие, оставено безпризорно.

# 107
  • София
Скрит текст:
За кучето, което се чеше - първо, намери читав ветеринар. Второ, да му направят изследвания, а не да играят на "тука има, тука няма". Какво значи "най-вероятно е ...", ако е правено изследване? Това навежда на мисълта, че изследване изобщо не е правено, а просто са ви прибрали парите. Гъбичките са доста и различни видове, и упорити - трябва ти точен вид и специфично лечение. Аз гъбична инфекция хванах в началото още - при едно малко плешиво петънце и веднага бяхме на лекар. Бият се инжекции - т.нар. противогъбични ваксини, отделно се маже засегнатото място, поне при нас това беше лечението. Не помня имаше ли хапчета за през устата. Но това, което описваш, ми прилича на алергия или паразит точно, а не на гъбична инфекция. С каква храна храниш?
С различни неща. Гранули, понякога пакетчета с храна на Педигри, понякога пастет или салам.

Благодаря иначе за отговорите. Явно ще се наложи да потърся друг лекар наистина.
Започнете с това, но в същото време започнете да храните и кучето с гранули среден до висок клас. Педигри НЕ е такава храна. Пастетите и саламите също не са. Минете изцяло и само на среден до висок клас гранули, избягвайте тези с пилешки мазнини и пилешко месо. Има голяма вероятност при тази диета, да е наистина алергия.

# 108
Извинете любопитството ми. Коя е тая държава, дето оставят домашни кучета да се разкарват така самостоятелно без надзор? За селце ли става въпрос?

# 109
  • София
Ежко, пак си говорим за плавилно и неправилно, а не за конкретната ситуация.
Аз пък, като човек без тапия за обучение, но сблъсквала се с агресивна глутница, мога да ти кажа, че салама работи.
Прави разлика между сприятеляване и награждаване.

Иначе да, прав/а си. Ама какво от това.

# 110
Аз пък, като човек без тапия за обучение, но сблъсквала се с агресивна глутница, мога да ти кажа, че салама работи.
Прави разлика между сприятеляване и награждаване.

Това е една много опасна илюзия. По този начин не се "сприятелявате" с кучетата, а демонстрирате подчинено поведение. В резултат те свикват да доминират над хора. Което означава, че смятат носената от тях храна, за тяхна по право. И не се колебаят да наказват всяко поведение на хората, което не им харесва. Например, когато не им носят храна, движат се рязко или изпитват страх. Кучетата не правят разлика между адреналина отделян при страх и този отделян при агресия. И двата им миришат еднакво. И така "възпитавани" безпризорни кучета стават наистина опасни за възрастни хора и деца.

Ежко, пак си говорим за плавилно и неправилно, а не за конкретната ситуация.
Иначе да, прав си. Ама какво от това.
Неправилното е неправилно за всяка конкретна ситуация. И може да доведе до тежки проблеми. Ето какво от това.
Да обичаш кучетата не означава да ги бъркаш с хора или да постъпваш безотговорно. Хората постъпващи по този начин дават основания на една немалка част от обществото да е против кучетата и "кучкарите" като цяло.

# 111
  • София
Да, ама пак генерализираш. Не всяко куче възприема даването на храна в такъв момент като вид доминиране. А и това са все пак домашни кучета.

И отново, като отхвърлим отговорното отношение на собствениците, избиването на кучетата и тн, какво остава да направи жената?

И отново по мой опит,  въпросните глутници, с които съм се сприятелила чрез храна, не са изисквали от мен да ги храня всеки път, за да не ме ядът.

Това, което аз бих направила в този случай е да се скарм рязко и със строг тон. И в 99 процента от случайте върши работа. Но е неприложимо, предполагам, към Vige, защото нея я е страх, а мен не.
Въпросните четирикраки реагират само на нея, защото я е страх. На съседите са дали да ги галят. Тоест не са агресивни към всички. Тоест, не са агресивни по принцип.

За втората част на поста, захванал си темата с неподходящ човек. Със сигурност полагам доста усилия моето куче да е добре възпитано и контролирано. Това обаче няма да ме накара да се съглася с крайни мерки.

# 112
Да, в Сърбия съм, но както София не е България, така и Белград не е Сърбия, а аз съм в сравнително малък град. Вързаните кучета по дворовете са обикновенно агресивните кучета. Куче, което не е агресивно е пуснато в двора, но и свободно излиза. Не знам дали в целия град има повече от 10-20 кучета, които са гледани предимно вътре в стаите. Дори съм чувала възмотителен коментар за едно момиче, че кучето и спи в леглото.... Знам, че чуждото мнение не трябва да ни влияе, но в малък град не е толкова възможно.
Със съседката говорих, както писах. Беше разговор и тя беше много разумна, но...24ч. Тя по принцип обича животни и сигурно й е жал, куче което едната година от живота си е било свободно, да бъде на синджир.
Аз ще се боря със страха си. Ходя си с дезодорант в ръката и дебна за хора. Днес ММ го нямаше и 20мин. по-рано се приготвих в двора и дебнех за човек в моята посока да тръгна след него.
Надявам се агресията им да не се усилва и просто да са се забавлявали с мен.
Преди години всяка сутрин ходих на кафе при съседка от съседна улица. На друг човек кучето всеки ден ме дебнеше, та до тях се обръщах все да  гледам къде е и като тропнех с крак даваше на заден и така, два на пред, един на зад до съсрдката и обратно. Говорих тогава със собствениците, които са ни и роднини, казаха ми, че не е агресивно, радва се и до там.  Няколко месеца по-късно ухапа в два различни дни, две деца и чак тогава си отиде на село при баба и дядо да им пази двора.
Та страх ме е, че сякаш имам тази карма, кучета, които стават агресивни, първо се пробват на мен.
Тези сегашните, казват, че няма други оплаквания освен моето. Има хора които се плашат от тях, кучетата се въртят весело около тях, но съм единствения случей за човек без животно, който да са лаели.

# 113
Да Ви затрупам с малко снимки от глутницата като няма време за четене поне снимки да кача

# 114
Заплахата на кането: е те сега те облизах до смърт. И външно и вътрешно миене Grinning

# 115
Заплахата на кането: е те сега те облизах до смърт. И външно и вътрешно миене Grinning

Ако има желания почистването е напълно безплатно само да му докара храна

# 116

Гледа умно...

# 117
  • под тепетата
Имах случай - храня бездомно хъскиподобно. Ми така си ме ръмжеше докато ядеше, че реших, че друг път нямам работа около него. А не е като да не съм общувала с хъскита. Не  ме е било страх и не вярвам да съм излъчавала нещо, защото съм очаквала всички да са като моето по характер. Но явно не са и трябва да се подхожда внимателно. Vige може би трябва да се пробва да мине с друг човек (мъжа и) маршрута, за да види каква ще е реакцията на кучетата. То е ясно, че на село трудно можеш да принудиш никой да си върже кучето, освен ако той не прояви разбиране и отговорност.

# 118
  • София
Две прасенца...

# 119
Аз съм си глупава и наивна по природа. Но все си мисля за поговорката "на страха очите са големи". Казвам го като човек, който до преди година умираше от страх от кучета и обръщаше посоката, ако види куче на по малко от 600 м. Хапана съм, гонена съм и съм нападана от кучета. И въпреки това ситуацията на vigе много повече ми прилича на неспособност да се разчетат сигналите на куче, отколкото на истинска агресия.

Освен това за какво "награждаване" говорим, когато кучетата изобщо не са възпитавани. Става въпрос за елемент на "политика", не всичко в тоя живот е пробиване на стени с глава, т.е. силов подход

Общи условия

Активация на акаунт