Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 930 846
  • 2 912
  •   2
Отговори
# 2 175
здравейте,дъщеричката ми е на 70 дена,има жълтеница поради несъвместимост на резус факторите-аз съм А-,мъжа ми е О+,а тя е А+,второ детенце е ,и аз след първо раждане нямам направен анти Д гамаглобулин-мисля се казваше.На 50-ия ден постъпихме в 1-во детско в Стара Загора.Вливаха и 6 дена 10 %глюкоза и три пъти по 20 мл и правиха хуманалбумин .Изписаха ни със стойности паднали от 187 на 96 билирубин и хемоглобин от 81 при постъпване на 102.И ни препоръчаха фенобарбитал 7 дни по 7,5мг сутрин и вечер.И от тук проблем:няма го в България,В чужбина не ми го дават с тази рецепта.Как да го намеря,мога ли да го заменя с нещо?Жълтеницата намаля рязко и после спря на едно положение,от тогава си е все толкова жълта

Опитайте да си го набавите с вашата жълта рецепта от Сърбия - там все още го има и режимът им на обслужване на рецептите не е толкова строг.

За съжаление, фенобарбиталът няма заместител.

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 2 176
здравейте,дъщеричката ми е на 70 дена,има жълтеница поради несъвместимост на резус факторите-аз съм А-,мъжа ми е О+,а тя е А+,второ детенце е ,и аз след първо раждане нямам направен анти Д гамаглобулин-мисля се казваше.На 50-ия ден постъпихме в 1-во детско в Стара Загора.Вливаха и 6 дена 10 %глюкоза и три пъти по 20 мл и правиха хуманалбумин .Изписаха ни със стойности паднали от 187 на 96 билирубин и хемоглобин от 81 при постъпване на 102.И ни препоръчаха фенобарбитал 7 дни по 7,5мг сутрин и вечер.И от тук проблем:няма го в България,В чужбина не ми го дават с тази рецепта.Как да го намеря,мога ли да го заменя с нещо?Жълтеницата намаля рязко и после спря на едно положение,от тогава си е все толкова жълта

фенобарбитал отдавна не се ползва за лечение на жълтеница при деца. бих препоръчал да търсят причината за нея а не да изписват измислени панацеи.
можете да попитате тук - http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=33388.0 за консултация... иначе бих препоръчал по възможност да направите преглед в Токуда.

# 2 177
Имам въпрос към към маг. фарм. Антон Вълев:
В момента провеждам лечение с Дуфастон.  Поради появили се болки в става, се налага да пия и капсули Профенид. Като се зачетох в листовката на Профенид-а забелязах, че е написано, че ако пациентът провежда лечение с орални контрацептиви, трябва да уведоми своя лекар или фармацевт. Вярно, че Дуфастон не е контрацептив, но нали все пак е хормонален препарат...Аз нищо не подозирах из не предупредих лекаря, предписал ми Профенид-а. Затова моля да ми отговорите, възможно ли е Проенидът да подтисне действието на Дуфастон-а?

Много Ви благодаря!

# 2 178
Във връзка с горния пост, на листовката на Дуфастон-а пише, че "досега не са известни взаимодействия на препарата с други лекарствени средства" newsm78

# 2 179

леле мале, ужас. Благодаря все пак. Simple Smile

# 2 180
Имам въпрос към към маг. фарм. Антон Вълев:
В момента провеждам лечение с Дуфастон.  Поради появили се болки в става, се налага да пия и капсули Профенид. Като се зачетох в листовката на Профенид-а забелязах, че е написано, че ако пациентът провежда лечение с орални контрацептиви, трябва да уведоми своя лекар или фармацевт. Вярно, че Дуфастон не е контрацептив, но нали все пак е хормонален препарат...Аз нищо не подозирах из не предупредих лекаря, предписал ми Профенид-а. Затова моля да ми отговорите, възможно ли е Проенидът да подтисне действието на Дуфастон-а?

Много Ви благодаря!

Здравейте!

Безпроблемно можете да ползвате двата препарата. Поне досега не са известни техни взаимодейсвия, които да се отразят на Вашето здраве.

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 2 181
Супер! Много Ви благодаря!

# 2 182
  • София
Искам да попитам.Днес помолих педиатърката да ми изпише Нурофен сироп за децата ми,че ми е на привършване.Отидох в аптеката,от която си пазарувам редовно и ми казаха,че от месец го нямало по складовете.За каката,която е на почти 8г и е към 26кг аптекарката ми даде хапчета Упфен,като ме увери,че спокойно мога да и давам по едно хапче.обаче на листовката сега чета,че е за деца над 12г.Мога ли да и давам?

# 2 183
  • София
Здравейте, маг. Вълев,
Детето ми от 3 седмици е с хрема. От десетина дни е значително намаляла, но секретите се събират в гърлото, защото сутрин кашля, през деня говори носово, а вечер има доста храчка, която го дразни. Миналата седмица го прегледа педиатър и каза, че гърдите са чисти. Бихте ли ме посъветвали как да се избавим от хремата? Преди 10 дни давах Клацид за червено гърло, температура и хрема. Не искам  пак да давам силни лекарства, а билки например.

# 2 184
  • Бургас
Здравейте!
Изписаха на детето СИРАКОЛ/редактирам се/ с дозировка З пъти по 5 мл,но в упътването пише,че това е дозировката за по-големи деца.Детето е 16 кг,2г и 10 мес.Преди си спомням,че съм му давала по 2.5 мл,но тогава беше по-малък.Редно ли е да давам по 5 мл сега,след като така е предписан или има нещо сбъркано?

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 15:45 от denica17

# 2 185
възможна е такава дозировка. все пак бих препоръчал да се свържете с лек. лекар и отново да обсъдите.

дозата за възрастни е до 4пъти по 15 мил.

# 2 186
  • Бургас
Много се извинявам!!
Объркала съм името на лекарството.Сиропа е СИРАКОЛ,а не Синекод,както съм писала по-горе.

# 2 187
denica17 ,как е детенцето? Преборихте ли афтите?

# 2 188
  • Бургас
О,да!Положението вече е по-добре!Вече отминават,има още налепи по езичето,но вече не го болят.Продължаваме да се мажем.
Но още едното не е минало като хората,а сега е и с бронхит....направо вече ще лудна с тези болести...

# 2 189
Възможно ли е от прием на лекарства - хомеопатия и трад.мед-на да се повишат чернодробните ензими.
Един месец лекувахме упорита кашлица (без т-ра) и ни назначиха пълна кръвна картина (която е нормална), но чернодробните Алат и АСат са завишени Асат -а почти 3пъти. Питах в лабораторията - грешка не е възможна гарантират. Пуснах и тема, но никой не отговаря, затова пиша и тук - може пък някой да ми отговори.

Общи условия

Активация на акаунт