Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 915 805
  • 2 912
  •   2
Отговори
# 2 685
 PeaceСъс сигурност по-сигурният и "действащ"вариант е Биопарокс спрей-ако и той не помогне нещата са си за лекар и рецепта,защото аз и да ти кажа какво да си вземеш,нама да можеш да го купиш без последните две. Wink Hug

# 2 686
yanta25, дългото пиене на този тип лекарства може да доведе до чести стомашни инфекции ( поради продължителното намаление на киселинността на средата). По-сериозни изследвания не са ли ти правени ?

На последната гастроскопия ми бе открита аномалия на панкреаса, поради която трябвало да пия постоянно тия омепразоли. Иначе имам само гастродуоденит. Проба за Хеликобактер отрицателна. Гастрин нормален.Какво се разбира под "стомашни инфекции"? Впрочем едва ли ме грозят, защото и с тия омепразоли често ми се налага да дъвча Талцид.

# 2 687
Талцидът пак действа в посока увеличаване на алкалната среда ( намаляване на киселото в стомаха). Става въпрос за  евентуални проблеми от най-обикновени бактерии, които иначе не биха причинили нищо. Мий си хубаво плодовете и гледай храната да ти е добре сготвена, ако претопляш ястие, да е само веднъж и да кипне добре  Hug

# 2 688
   Благодаря! Това означава ли, че съм по-податлива и на чревни инфекции?  Аз пък повече се страхувах за черния дроб, защото омепразолите метаболизират там, а пък имам австралийския антиген. интересува ме дали у нас или в чужбина има опит с по-дълго прилагане на омепразоли /с години/ и дали няма привикване. Аз и с тях получавам кризи, а като ги спра да не говорим.

# 2 689
Спокойно, има опит с прилагането с години ( в Англия ) , наскоро одобриха омепразол и за бременни. Щом имаш нужда от него си го взимай, не бива да страдаш.  Hug

# 2 690
Благодаря ти много! Другият ми проблем се казва Deanxit. 7  години вече не мога да се отърва от него, макар и по таблетка сутрин. Като река да го спра, след месец става страшно - соматични проблеми, депресия, трябва да почвам по 2 на ден. Лекарите твърдят, че не можело да има при него привикване. Как е в Англия?

# 2 691
Някой може ли да ми каже каква е оптималната дневна доза мчелно млечице за деца? А също и каква е продължителността на приема?

# 2 692
  • София
Искам да попитам за един лаксативен сироп.В аптеката казаха,че става за деца,а сега на листовката чета,че не става.
http://www.framar.bg/%D1%81%D0%B5-%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%81-%D1%8 … -pid30015170.html
Става дума за 8г дете.

# 2 693
здравей  Ванина  разбрах  че си  от  Пловдив  и  че  си  пила лекарството лудиомил     моята  майка  го  пие   но в  момента  се  оказа  че  го няма  по аптеките  не  знаем  защо   ако  можеш  да  разбереш  ще  е  хубаво  или  ако  някой  знае  нещо  да  пише  в  форума 

# 2 694
здравей  Ванина  разбрах  че си  от  Пловдив  и  че  си  пила лекарството лудиомил     моята  майка  го  пие   но в  момента  се  оказа  че  го няма  по аптеките  не  знаем  защо   ако  можеш  да  разбереш  ще  е  хубаво  или  ако  някой  знае  нещо  да  пише  в  форума 

Лудиомил отпада от внос в България.

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 2 695
Поздрави  от  мен  Благодаря  за  информацията  .  Много  сме притеснени лекарството Лудиомил  го  пие  от  20г  и  сега  какво  правим  има ли  друг  такъв  ефикасен  заместител   или  нещо  по  хубаво  от  него.

# 2 696
  • във фурната
Искам да попитам за един лаксативен сироп.В аптеката казаха,че става за деца,а сега на листовката чета,че не става.
http://www.framar.bg/%D1%81%D0%B5-%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%81-%D1%8 … -pid30015170.html
Става дума за 8г дете.
Tози сироп съдържа сена и не е за препоръчване при бременни и деца.Има подобен на същата фирма с плодове от смокиня -Фрутилакс.Той е подходящ.

# 2 697
  • София
Фрутилакс пихме два пъти,две шишета тоест,ефект нямаше абсолютно никакъв.

# 2 698
  • Бургас
Здравейте!
Искам да попитам за един продукт на Актавис-Изордил.Не намирам информация за него в България.Има ли го на нашия пазар?Заместител на Нитроглицерина ли е?

# 2 699
  • София
Изордил съдържа активна съставка Изосорбид динитрат, съдържаща се в Изокет, Изодинит, Изосорб, Кардикет. От същата група е, но не е заместител на Нитроглицерина в пълния смисъл. Спрей-формите се използват при стенокарден пристъп, когато се използва и нитроглицерина. Като цяло, съдържащите  Изосорбид динитрат медикаменти се използават за ежедневно поддържащо лечение при болни със стенокардия.

Общи условия

Активация на акаунт