Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 924 136
  • 2 912
  •   1
Отговори
# 2 055
значи да разбирам че мога да си натърчам детето с старо, неизчистено до там лекарство и да даде доста странични реакции  ooooh!
Какви може а са заместителите на Кетотифен.
Аз го попитах лекарят можели това/спастичния бронхит/ да е на алергична основа и той ми го изписа  newsm78 ooooh!

# 2 056
Аз имам питанка за колко месеца важат сегашните бели рецепти.  newsm78
Има ли значение какво лекарство е изписано с тях.  Thinking

# 2 057
значи да разбирам че мога да си натърчам детето с старо, неизчистено до там лекарство и да даде доста странични реакции  ooooh!
Аз го попитах лекарят можели това/спастичния бронхит/ да е на алергична основа и той ми го изписа  newsm78 ooooh!
Един вид отиваш на лекар и вместо той да ти казва какво да правиш , ти му казваш.
Много по-нови и без страничните ефекти на старите противоалергични са напр. Ериус,Кларитин.Има и на капки Ксизал,Зиртек,Фенистил

# 2 058
Един вид отиваш на лекар и вместо той да ти казва какво да правиш , ти му казваш.
Много по-нови и без страничните ефекти на старите противоалергични са напр. Ериус,Кларитин.Има и на капки Ксизал,Зиртек,Фенистил
Не съм специалист, но не съм съгласна с Хитко (тъй като синът ми е с бронхиална астма). Кетотифенът е единственото противоалергично, което има показания при спастичен бронхит и астма. Ериус,Кларитин,Ксизал,Зиртек,Фенистил са за алергичен ринит, кожни алергии. По-пречистен Кетотифен е "Задитен" (пили сме го преди години, не знам какво е сега положението). Беше много по-скъп от Кетотифен.

# 2 059
аз също прочетох листовките които е дал Хитко но ма пише за деца от 6год нагоре и не пише за бронхит, а само в Кетотифенът пише  и в моментът съм на кръстопът дали да го давам да ги пие синът ми или не  Thinking Tired

# 2 060
аз също прочетох листовките които е дал Хитко но ма пише за деца от 6год нагоре и не пише за бронхит, а само в Кетотифенът пише  и в моментът съм на кръстопът дали да го давам да ги пие синът ми или не  Thinking Tired
Ако имаш доверие на личния лекар, дай го.
Аз лично имам добро мнение за кетотифена, въпреки че предизвиква известна сънливост в началото. Ако сънливостта като страничен ефект е голяма, се намалява дозата и после постепенно се увеличава. За колко време ви е изписан? За първи път ли прави детето спастичен бронхит? За малки деца мисля, че е добър избор, но нямам претенции да съм специалист.

# 2 061
за първи път прави спастичен бронхит, но преди това е правил начален стадии на ларингит. Изписан е за 2месеца.

# 2 062
Синът ми го пи 4 месеца след 3 спастични бронхита (тогава беше на 1 г. и 2 м.). Отрази му се добре. По принцип се изписва пролет и есен, с почивка през лятото. Не съм забелязала странични ефекти, освен сънливостта в началото. Започна да залита след приемането му-намалиха дозата и после нямаше проблем. В момента се обострят всички алергични заболявания, така че има логика сега да се приема.

# 2 063
  • Русе, у дома
Kъм фармацевтите - налага ми се да пия успоредно противозачатъчни - Марвелон и Атаракс. Има ли нещо притеснително от вземането им?

# 2 064
за първи път прави спастичен бронхит, но преди това е правил начален стадии на ларингит. Изписан е за 2месеца.
обсъдете фликсотид /бекотид.

# 2 065
Трябва да пише алергичен или спастичен бронхит. Отнася се за противоалергичните препарати. Ако не пише алергичен бронхит сигурно пише алергични състояния. Нямам листовки в мен, но няма логика само Кетотифена да е за нещо, което се предизвиква от същите клетки и вещества, върху които действат и останалите противоалергични препарати.Както и да е, давай Кетотифена или каквото друго противоалергично си решила, да не тръгне алергията в по-сериозна посока.
Важното е Тед, каква е причината за тази алергична реакция.
На кое в листовката пише за над 6 год.?Нали именно за това са сиропите и капките, да не гълтат таблетки лапенцата.

# 2 066
  • София
Христос Воскресе!
Имам нужда от съвет...Дъщеря ми /3,5 год/ е с възпалени уши и течащ нос. Изписаха ни макситрол и в носа и в ушите. Но в листовката нищо не пише за уши...мога ли да  слагам без притеснения?

# 2 067
  • Русе
Честит празник!
Кърмачка съм а ми изписаха Цитерал (ciprofloxacin ) 500 мг. на 12 часа. На листовката обаче пише че не става за кърмачки  newsm78

# 2 068
Христос Воскресе!
Имам нужда от съвет...Дъщеря ми /3,5 год/ е с възпалени уши и течащ нос. Изписаха ни макситрол и в носа и в ушите. Но в листовката нищо не пише за уши...мога ли да  слагам без притеснения?
войстина возкресе!
може. антибиотик има ли? капки за нос?

Последна редакция: нд, 19 апр 2009, 19:37 от tonev

# 2 069
  • София
Христос Воскресе!
може. антибиотик има ли? капки за нос?
Без АБ. Само Макситрол - и в носа, и в ушите.

Общи условия

Активация на акаунт