Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 915 735
  • 2 912
  •   1
Отговори
# 2 655
1. Може ли да се избегнат страничните ефекти на антидепресанта Иксел и не само на него а на всеки един антидепресант, ако се взима в доза под терапевтичната. Доколкото знам терапевтичната доза са две таблети на ден.
2. Може ли с по - ниска доза да се избегне или облекчи синдрома на отнемане.

# 2 656
  • София
Само да вметна, че Париет на е Н2 блокер, а инхибитор на протонната помпа.

ЧНГ и бъдете здрави!

# 2 657
Имам въпрос относно Звездичките на Валмарк: Трябва ли да се правят почивки или могат да се приемат дълго време?

# 2 658
За много години! 

# 2 659
Имам въпрос относно Звездичките на Валмарк: Трябва ли да се правят почивки или могат да се приемат дълго време?

Като всяко рибено масло, източник на мастно-разтворими витамини, добре е да се правят почивки. Освен това, трябва да се избягва приемът му през лятото, заради повишената слънчева радиация и високите температури.

Оптимална доза е 1 месец прием+ 1 месец почивка, като се започва от септември.

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 2 660
  • BABYLAND
Здравейте!
   Много моля за отговор - при бременност и много, много силно главоболие какви болкоуспокояващи може да се приемат. Парацетамола не върши никаква работа.  Sad
   Благодаря!   bouquet

# 2 661
  • София
GOLDEN ROSE, по-важно е защо имате такова главоболие. Сега ли се прояви за първи път, често ли ви боли глава, какво е кръвното ви налягане през това време, в кой триместър сте, повръщате ли много...

# 2 662
Колко най-дълго може да се пие Милгама за невропатия и може ли да се комбинира с вит.А

# 2 663
  • BABYLAND
GOLDEN ROSE, по-важно е защо имате такова главоболие. Сега ли се прояви за първи път, често ли ви боли глава, какво е кръвното ви налягане през това време, в кой триместър сте, повръщате ли много...

Това ми е четвърта бременност, като при всяка една съм със зверско главоболие. Първите две бременности завършиха със спонтанен аборт, при третата /успешна/ главоболието продължи ежедневно до 5 месец. Повръщала съм само от главоболие, иначе при нито една не съм имала гадене. Нямам високо кръвно, съвсем нормално е. По принцип не ме боли често глава. Сега съм първи триместър.   bouquet

# 2 664
Колко най-дълго може да се пие Милгама за невропатия и може ли да се комбинира с вит.А

Здравейте!

Практически, няма времево ограничение за приемането на Вит В1, В6 или Б12. Това състояние се следи от лекуващия лекар, защото В12 може да се предозира лесно, но при превишени дози, а не при продължителна употреба.

По принцип, можете да комбинирате витамините А и В (те са си така комбинирани в храната), но когато говорим за синтетични препарати, добре е да се прави времева разлика от 1 час преди и след витА, понеже той е чувствителен на едновременното присъствие на В1 и Б12.

Приемът на Вит А трябва да е много внимателен, понеже води до тежка хипервитаминоза А.

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 2 665
  • Тука, под липите стари...

Това ми е четвърта бременност, като при всяка една съм със зверско главоболие. Първите две бременности завършиха със спонтанен аборт, при третата /успешна/ главоболието продължи ежедневно до 5 месец. Повръщала съм само от главоболие, иначе при нито една не съм имала гадене. Нямам високо кръвно, съвсем нормално е. По принцип не ме боли често глава. Сега съм първи триместър.   bouquet

Изкарах и двете си бременности със зверско повръщане и ужасно главоболие (без видима причина). Парацетамолът, както пишеш не върши кой знае каква работа. Консултирала съм се с няколко гинеколога и невролог за това и всички ми казваха, че в краен случай мога да вземам аналгин.  За деветте месеца ми се случи три пъти да прибегна до него. Въпреки, че в листовката на аналгина пише, да не се прилага при бременни, обща практика е в България да го предписват при нужда. Веднъж в отделението ми направиха инжекция аналгин, защото бях с висока температура. Един съвет от мен, опитай с парацетамол, но под формата на разтворими таблетки Ефералган. Знам, че е все парацетамол, но действието му е по-добро, поне при мен беше така.

Редактирам се за да задам въпрос на маг.фарм. Антон Вълев. Лекувам неврологично заболяване. Първо ми предписаха курс на лечение с Тегретол. Сега го замениха с Ривотрил (0.025 мг. дневно). Искам да попитам двете лекарства от една фармакологична група ли са, със сходно действие ли са или са напълно различни? Потърсих инфо в Нета, попрочетох някой неща из форумите, но не ми стана много ясно. Благодаря предварително.

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 13:25 от samuel

# 2 666
  • BABYLAND
SAMUEL, благодаря ти за отговора и съветите.   bouquet Ще пробвам с ЕФЕРАЛГАН, дано има по-голям ефект.

# 2 667
Може ли малко помощ, трябва ми съвет с какво да се третира сърбеж и екзема от разширени вени на краката (става въпрос за моя близка, която в момента не може д аотиде на лекар по ред причини, трябва да й взема лекарства и да й пратя, иначе знам че е най- добре да се отиде на лекар)
За самите вени си знае, но за сърбежа не знам какво д ай взема, има участъци с рани и участъци само със сърбеж

# 2 668
Здравейте ,

мога ли да си бия урбазон при положение ,че кърмя бебето ?

# 2 669
Може ли да се приемат без прекъсване калций+цинк+магнезий и омега?

Общи условия

Активация на акаунт