Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 919 539
  • 2 912
  •   1
Отговори
# 885

Simple Smile newsm78Не знам,така пише на кутийката! и под този надпис пише-each 5 ml contains: amoxycillin (as Trihydrate)-400 mg, Clavulanic Acid (as Potassium Salt)-57 mg.
Тъй де, 457 общо.  Simple Smile Сигурно се оправихте докато разберем какво е Simple Smile
  LaughingНе съм сигурна ,че сме се оправили,ама доктора ще каже днес по-късно! Поне ми стана ясно за какъв аугментин говорим! благодаря! Simple Smile

# 886
Хитко не знам тук ли е мястото но да питам нещо,свекито е на хормонално заместителна терапия ве4е трета година слага лепенка систен50 ,оперирана е от миома и детеродните органи и ги няма,колко време трябва да носи такава лепенка,има остеопороза ако има зна4ение,дискова протрузия остоходроза и това е благодаря.

# 887
Хитко не знам тук ли е мястото но да питам нещо,свекито е на хормонално заместителна терапия ве4е трета година слага лепенка систен50 ,оперирана е от миома и детеродните органи и ги няма,колко време трябва да носи такава лепенка,има остеопороза ако има зна4ение,дискова протрузия остоходроза и това е благодаря.
E това си е абсолютно преценка на лекаря. Не мога и да си помисля да се изкажа даже  Simple Smile

# 888
За сумамеда, много съм доволна. темпретаурата ако не спре през първите три дни, значни трябва задължително да се консултирате с вашия педиатър. на мен ми обясни, че до три дни от приема на лекарството, то трябва да почва да действа понижаващо Т и видимо облекчаващо състоянието на дете .Имам две дечица на 2 год. и на Коледа се лекувахме със сумамед, лечението продължи общо 9 дни!
Сега пък от четвъртък са болни от някакъв вирус, и са на Аугментин. Момичета, много е важно да се доверим на лекаря.

# 889
Важно е да, трябва да се доверявате,макар и да не са прави някои пъти !

# 890
Хитко и нии не закъсняхме с грип сме.Изписа ни амоксиклав,фолипил,вибросил.Първите 2 дни беше с 39 дори 39,5.Та въпроса ми е днес ни е 5 ден Те до 38.5,водих го пак гърдите са ни 4исти,гурлото ни се оправя а каква е тая Т,хубав ли е ант-ка,и тоя сироп за кашлица фолипил все още си кашля?

# 891
Антибиотика е хубав, същия като Аугментин е. Нещо за температурата не вземате ли  ?! Може би Панадол или Нурофен сироп ? На колко сте годинки ?

# 892
на 2,10 год.сега ве4е няма Т още си кашля ама днес ни дадоха оспексин ще видим какво ще стане,благодаря ти.

# 893
Амоксиклав и Оспексин,много бе.

# 894
Фенистил при хремал.Няма установена алергия.Но всеки път като се разболее и и потече носа това ни се изписва.Аз не и давам.Възраста и е 1г и 1 месец.Правилно ли съм постъпила.

# 895
Лошо си постъпила че не си слушаш лекаря,но пък добре ако наистина няма алергия Simple Smile

# 896
  • Хасково
въпреки че няма алергия някои доктори обичат да изписват противоалергични в комбинация за лечение на хрема или кашлица. предишния ни лекар редовно изписваше кларитин сироп със всеки друг сироп за кашлица и обясняваше с намаляването на отока на лигавиците, по-лесното дишане на детето и т.н. предполагам че и този лекар има нещо подобно предвид,  няма проблем ако не даваш.

# 897
въпреки че няма алергия някои доктори обичат да изписват противоалергични в комбинация за лечение на хрема или кашлица. предишния ни лекар редовно изписваше кларитин сироп със всеки друг сироп за кашлица и обясняваше с намаляването на отока на лигавиците, по-лесното дишане на детето и т.н. предполагам че и този лекар има нещо подобно предвид,  няма проблем ако не даваш.
И нашата лекарка така процедира  ooooh!

# 898
Здравейте,имам бебе на 2 месеца и половина, преди 5 дни се появи кашлица и хрема - педиатърката ни изписа Бактробан, днес вече сме със зачервено гърло и гъбички на гениталиите - и ни изписаха Сумамед и Тридерм/Бактробана не  го спираме/. Притеснявам се че всичките тези препарати са антибиотици и не става ли много, а иначе температура няма -стига до 37 градуса но не било страшно.

# 899
Здравейте,имам бебе на 2 месеца и половина, преди 5 дни се появи кашлица и хрема - педиатърката ни изписа Бактробан, днес вече сме със зачервено гърло и гъбички на гениталиите - и ни изписаха Сумамед и Тридерм/Бактробана не  го спираме/. Притеснявам се че всичките тези препарати са антибиотици и не става ли много, а иначе температура няма -стига до 37 градуса но не било страшно.

За кашлица и хрема ви изписа Бактробан ?! Прегледа ли ви изобщо ?!
Бактробан е добър вариант ,но не и за гъбичка. Той е срещу бактерии. Тридерм не е подходящ вариант тъй като има и кортикостероид ,което е недопустимо за толкова малко дете. Щом е гъбичка би трябвало да се лекува със антимикотично кремче , вярно в тридерма има,но не само това. Питай педиатърката защо е изписала Сумемед и Тридерм за гъбична инфекция.

Общи условия

Активация на акаунт