Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 23

• 33 024
  • 763
  •   1
Отговори
# 150
Елора,
защо си решила, че си най-умната и компетентна? И аз мога да говоря без край как много хора след 10 години стриктно, либерално и прочие кето, ниско-въглехидратно хранене се сдобиват с рак и по принуда го зарязват и се обръщат към по-алкализиращи храни, ама не е в това въпроса. И наистина, какъв е този тон? Последно изречение пиша,няма да те дразня повече, аз си свалих инсулина с класическата фитнес диета- месо и ориз или картофи, зеленчуци - в малки порции и начесто, и тренировки, а ти ако искаш ми вярвай. Чела съм на стотици места, че така не ставало, че това  е най-прекият път към диабет или ИР, е, при мене стана.

# 151
как много хора след 10 години стриктно, либерално и прочие кето, ниско-въглехидратно хранене се сдобиват с рак и по принуда го зарязват и се обръщат към по-алкализиращи храни, ама не е в това въпроса.
Да бе да, от нисковъглехидратното хранене ще са развили рак, щото ВХ са жизнено необходими за доброто здраве.  ooooh!
А някой като напише за алкализиране и тотално губи кредитация.

# 152
Елора,
защо си решила, че си най-умната и компетентна? И аз мога да говоря без край как много хора след 10 години стриктно, либерално и прочие кето, ниско-въглехидратно хранене се сдобиват с рак и по принуда го зарязват и се обръщат към по-алкализиращи храни, ама не е в това въпроса. И наистина, какъв е този тон? Последно изречение пиша,няма да те дразня повече, аз си свалих инсулина с класическата фитнес диета- месо и ориз или картофи, зеленчуци - в малки порции и начесто, и тренировки, а ти ако искаш ми вярвай. Чела съм на стотици места, че така не ставало, че това  е най-прекият път към диабет или ИР, е, при мене стана.

Защото уважаема не говоря празни приказки и съм изпитала някои неща на гърба си.
Не пиша в тема за сглобяване на ел. уреди, защото не съм го правила.
Говоря от опит.
Направи едно обременяване и го дай. Да ти видим тоз инсулин колко си го свалила.
Пак те призовавам да цитираш поста ми където пиша, че ям само месо и яйца.
Дотогава си оставаш лъжкиня.
Предпочитам коректно отношение. Неведнъж съм описвала храненето си.
Също така искам достоверни източници за твърдението ти, че НВ предизвиква рак.
Станция ЕЖК не я признавам в случая.

# 153
Ама какви спорове... Simple Smile  Който иска да яде месо, който иска да яде ориз. Simple Smile Важно е всички да са доволни... Simple Smile

# 154
  • София
С риск да се навра между шамарите Simple Smile аз съм чела, че прекомерното хранене с месо в днешно време може да доведе до развиване на ракови образувания и ако човек се замисли има логика - все пак в месото се влагат всякакви антибиотици, хормони на растежа и други, които ние поглъщаме и затова и ставаме резистентни към много от антибиотиците.. целта ми не е да стартирам дискусия в тази посока, всеки решава с какво и колко да се храни, останах с впечатление, че темата е за споделяне и съвети, не за нападки - всеки си е различен и има глава на раменете.

# 155
Храня се основно с месо, резистентна към антибитици не съм станала, ако не оздравея за два дни, минавам на антибиотик, защото бабини методи не работят при мен
засега и рак нямам, а ям така над 10 години

# 156
Скрит текст:
С риск да се навра между шамарите Simple Smile аз съм чела, че прекомерното хранене с месо в днешно време може да доведе до развиване на ракови образувания и ако човек се замисли има логика - все пак в месото се влагат всякакви антибиотици, хормони на растежа и други, които ние поглъщаме и затова и ставаме резистентни към много от антибиотиците.. целта ми не е да стартирам дискусия в тази посока,
всеки решава с какво и колко да се храни, останах с впечатление, че темата е за споделяне и съвети, не за нападки - всеки си е различен и има глава на раменете.

Не виждам някой да е опрял пистолет в главата на някой и да му казва какво да яде.
Само че пак казвам:
Темата е за ИР
И е недопустимо да се дават съвети на хора с ИР да ядат въглехидрати. И то от определен вид.
Това не е обикновена тема "Методи за отслабване" В която може да си коментирате каквито искате режими, без оглед здравословните отклонения, които може да се получат от неправилни режими.
Дотук повечето са се докарали точно с ядене на В.
Ако някой не осъзнава, че за излекуване и подобряване на инсулиновата чувствителност е важно да се ограничат определени храни от групата на В, значи има сериозен проблем.
Считам дори за злобно след всичко писано да се дават такива съвети.
Сравнявам го с това да се дава съвет на алкохолик да пие по малко. Или на наркоман да шмърка по малко. Или на алергичен към храна да яде от същата храна.
И ако някой, който е с ниска чувствителност към инсулина, има много тегло и не осъзнава, че е нужно определен период на ограничение за да се вкарат нещата в норма - значи има сериозен проблем.
Дъвчем това вече 23 тема и е срамота.
Всеки който твърди, че при ИР трябва да се ядат хляб, картофи, ориз, има ИР и твърди, че се излекувал, моля да го докаже с изследвания.
Колкото до месото - познавам хора, които ядат много месо, но говорим за колбаси, кренвирши, саламчета. Неща бъкани с вредни добавки. И да, имат сериозни проблеми. Дори не прекаляват с В.
Познавам не един човек хранещ се предимно с чисто месо.
И нямат проблеми.
За пореден път казвам, че аз не ям само месо и яйца. С всяко ядене приемам купа салата от зеленчуци. Ям и плодове всеки ден.
Но идва чукча писател и започва да мята неверни твърдения как съм била яла само месо и яйца.
Тук има човек, който се храни точно само с протеини и това не съм аз.

# 157
  • София
Хайде и аз при вас
На 36г съм, а за първи път правих вм-нвх режим далечната 2010 година. Нямах ИР, но имах няколко килца за сваляне и колега професионален спортист, който ми даде да чета едни книжки на английски "The ketogenic diet", "The ultimate diet" на Lyle McDonald. В интернет нямаше никаква информация на бг за този режим. Всички фитнес гурута тогава правеха някаква интерпретация на нвд, но с много нисък прием на мазнини (мазнините бяха нещо много, много лошо, можеха да идват най много от 5 маслинки и лъж. зехтин )
В следващите години поддържах добра форма . Запознах се с още литература. Имам в личната си библиотека "голямата измама за холестерола".
(Още ми е пред очите как ме гледаха ужасяващо приятелки като отивахме да хапнем-за тях салата кълнове и пилешко филе на скара без мазнина, за мен кашкавал натюр и телешко в масълце)

До 2016 когато започнах сериозни опити за бебе и зарязах режима (щото не се усетих колко е ключов за успеха)
След доста качени кг от безразборно хранене, 2 биохимични бременности и един мисед аборт заедно с куп други изследвания минах и през ендокринолог и се оказах с ИР. Това в началото на 2018. Четох наново всичко, само че този път четох много за ИР и установих че инсулина буквално унищожава яйцеклетките.
Взех се в ръце, оправих храненето, включих тренировки, свалих 12кг и въпреки лошите ми репродуктивни хормони 07.2018 забременях и износих до термин сина ми.
Килата от Б почти се бяха стопили първите 3м след раждането без усилие, но през следващите месеци се върнаха половината, а дори не кърмех.
От месец съм отново в вм-нвд режим, но доста либерално , дотук съм -4кг, остават ми още поне 10 за да се харесвам. Този път съм осъзнала, че трябва да го превърна в режим за цял живот , затова гледам да не залитам в крайности (като кето или моно) не броя калории и въпреки че е бавно, нещата се случват.
Ще се радвам да обменяме идеи и мнения

# 158
С риск да се навра между шамарите Simple Smile аз съм чела, че прекомерното хранене с месо в днешно време може да доведе до развиване на ракови образувания и ако човек се замисли има логика - все пак в месото се влагат всякакви антибиотици, хормони на растежа и други, които ние поглъщаме и затова и ставаме резистентни към много от антибиотиците.. целта ми не е да стартирам дискусия в тази посока, всеки решава с какво и колко да се храни, останах с впечатление, че темата е за споделяне и съвети, не за нападки - всеки си е различен и има глава на раменете.
Всички говорят за хормони и антибиотици, но никой не дава конкретни данни или статистика колко хора, доказано, са добили резистентност към антибиотици или колко хора са получили хормонални нарушения, в следствие ядене на месо, а не защото са пили такива (антибиотици) за щяло и нещяло в детството или дори поради належащи причини.  

Няма такива данни и статистика. Няма и да има. Всички си чешат езиците и това хормони и антибиотици в месото от много повтаряне е станало "факт" - ами не е факт, а само спекулации. Ако се притеснявате от хормони и антибиотици, подбирайте си източниците. Хормоните и антибиотиците не са черта на месото и не се съдържат естествено в него, докато много токсини си се съдържат естествено в растенията и няма как да се избегнат на 100%.

Аз резистентност към антибиотици нямам, а сигурно съм една от малкото тук, които никога не са ограничавали месото и са го яли винаги когато са имали възможност във възможно най-големи количества. И бъбречни проблеми нямам и проблеми с жлъчката или стомаха и с щитовидната или други хормони освен инсулин.

Та това са моите 2 стинки по въпроса.

Всеки е свободен да яде каквото си иска, но както Елора каза, тук не се обсъждат диети за отслабване, а режими, които водят до въвеждане на ИР в ремисия и съвети към хора имащи нарушена обмяна на въглехидратите да ядат повече такива, са не само безполезни, ами откровено вредни.  
Ако някой е "излекувал" ИР с ядене на ориз и аз бих искала да му видя изследванията.

# 159
  • София
Хайде и аз да дам моите 2ст по въпроса.
Една от съществените разлики между растителната и животинската храна е че растението получава 100% от това което му се подава отвън. Като "препикано мушкато". Докато при животното това не е точно така. Животното може да откаже храната, да не я преглътне, може да я прати директно в дебелото черво и да се оттърве от нея , а може и да я преработи. Дори и преработена, крайния продукт - месото пак ще бъде в пъти по пречистен от препиканото мушкато.
Нали не си мислите, че китайците се хранят с ориз щото е най-хубавото нещо. Да не казвам в китай какво е най-големия деликатес.
Хляба присъства като манна небесна на българската трапеза, защото българския народ от векове е беден и "хляб на масата и покрив над главата" е мантра на почти всяко семейство.
И още нещо за статистиката Франция е от страните с най-нисък процент сърдечно съдови заболявания. А там консумират предимно с месо, сирена и вино.

Разбира се, ако говорим за прекомерна консумация на месо в дългосрочен план, няма как да е полезна. Но тук натъртвам на думата прекомерна , а не на думата месо. Защото излишния протеин става на глюкоза, чрез сложен процес наречен глюконеогенеза. Или с две думи все едно сте консумирали въглехидрати. Та значи на някой хора им е удобно да мислят че само месо трябва да се яде и дай да го анатемосаме. Нещата са много по-сложни на клетъчно ниво. И да не се окаже че тези които регулират инсулина с ориз и картофи всъщност са консумирали от същите по 50- 80-100гр на ден , което пак е нвд.

# 160
Хулиганка,
Тъжното е, че като кажеш че си на НВ невежите си мислят, че ядеш тонове яйца, месо  Laughing А мазнината я ядем с черпаци. За да коментираш, първо се запознай, после критикувай.
За съжаление масово не разбират, ама дуднат как сме си вредили.
Но не отчитат факта какъв прогрес имаме в изследванията и колко кг сме свалили.
Кой е този деликатес в Китай?  newsm78
Днешната пшеница е ГМО. Отделно вредят добавките в хлябовете. Много знаем какво слагат в уж здравословни хлябове.
Хляба го ям рядко. На Бъдни вечер си правим домашна питка. Много е вкусна. Не ме издува като обикновения уж полезен пълнозърнест хляб.
В последните няколко дни вкъщи се взима някаква луканка, бъкана с консерванти. Мирише вкусно, вкусна е.
Хапнах малко, няколко пъти. Обринах се.
Говоря, обяснявам. Купи чисто пилешко  като ти се яде. Има и по-качествени луканки. Купи чиста кайма или телешко или свинско.

# 161
  • София
Насекоми са любимата белтъчна храна. Ако можеш, опитай, аз не мога да ям пържени хлебарки.

# 162
Вярно. Ужас  Close
Направо ми се повдига.

# 163
  • София
А аз директно между шамарите.
"...Четох наново всичко, само че този път четох много за ИР и установих че инсулина буквално унищожава яйцеклетките..." Хулуганка, от това подскочих, моля те, коментирай за 12 годишно момиче с ИР. Нима мога ей така да стоя,  да дарявам пари за непознати болни деца, а за детето на приятели да мълча... Нелепо нелогично...
То в последните 4 месеца е напълняло още поне няколко кг. Гони 90.

# 164
А аз директно между шамарите.
"...Четох наново всичко, само че този път четох много за ИР и установих че инсулина буквално унищожава яйцеклетките..." Хулуганка, от това подскочих, моля те, коментирай за 12 годишно момиче с ИР. Нима мога ей така да стоя,  да дарявам пари за непознати болни деца, а за детето на приятели да мълча... Нелепо нелогично...
То в последните 4 месеца е напълняло още поне няколко кг. Гони 90.

Ти хубаво си чела. А осъзнаваш ли, че 12 годишното момиче трябва да ги разбере тези неща.
Самите и родители неглижират проблема.
Седни и обясни нещата на детето. На по прост език.
И твоята работа е свършена. Предупредила си, обяснила си. Насила не можеш да я накараш.
Ако продължиш да им досаждаш, ще си развалиш отношенията с тези хора.
И аз имам много близка роднина с ИР. Обяснявала съм няколко пъти. Обяснила съм режима. И повече не мога.
Всичко е в нейните ръце.
И тъй като и мен ме е грижа за нея, точно от грижа започнах да се налагам в един момент и получих съответната реакция.
Затова и спрях.

Общи условия

Активация на акаунт