Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 23

• 32 716
  • 763
  •   1
Отговори
# 570
  • София - Рим и обратно
На мен ако ми се прияде сладко, хапвам тиква с маскарпоне. Мноооого ме задоволява. А и тиквата ми действа като балсам за стомаха.

# 571
Аз, обаче, май сгреших, че стартирах с кисело зеле. След вечеря, пия по 3 литра вода, става ми лошо, а на другия ден съм качила 200 грама. Уж го наготвих с 1 килограм месо, за да преобладава месото......

# 572
След НГ и на мен ми се пиеше много вода след киселото зеле. А дори нямаше къде да я побера. Следващия път бих изкиснала зелето...
А, след ядене на основно вгх не е за чудене ако ви се спи. Преди да мина на режим и аз бях така, отделно и с вечно малко енергия...Обаче вече не е така (едно вгх хранене от време на време не ми причинява такива симптоми вече). Ох, да се оплача, този Телефон постоянно ми редактира "вгх хранене" на "гей хранене"... Joy
Инсулин 15,7 не е ок за на гладно. Моят беше 15 и това което ми казаха в друга тема беше  "инсулин 15 стопира отслабването"... И много трудно беше отслабването наистина.

# 573
Инсулин 15,7 не е ок за на гладно. Моят беше 15 и това което ми казаха в друга тема беше  "инсулин 15 стопира отслабването"... И много трудно беше отслабването наистина.
А как го свали? Само режим ли прави или и с хапчета?

# 574
9-10 месеца само с режим (Вм нвх либерален, 20-50 гр вгх дневно), после въведох и хапчета заради кръвната захар- но тя ми беше около 6...За инсулина помагаше и само режим, но бавно се смъква инсулин, не става за седмица-две, месеци трябват.

Последна редакция: пн, 06 яну 2020, 16:52 от dolce miele

# 575
9-10 месечна само с режим (Вм нвх либерален, 20-50 гр гей дневно), после въведох и хапчета заради кръвната захар- но тя ми беше около 6...За инсулина помагаше и само режим, но бавно се смъква инсулин, не става за седмица-две, месеци трябват.

А колко килограма смъкна за това време. Моите килограми са много и искрено се надявам, да свалям по-активно. Но явно няма да е с кисело зеле. А аз едва преди две седмици го проядох. Никога не съм го обичала. Уж го проядох заради режима и щото е полезно...

# 576
15 кг- като 2  са "плаващи". И аз имам доста за сваляне, но с висок инсулин на гладни и с не оптимална КЗ е по-трудно. Най-лесно е с 24 ч фастове при мен, обаче скоро не съм правила. Кисело зеле домашно само със сол си правя в тенджера, то си е като пробиотик и винаги има прочистващо действие Joy

# 577
Режима ще се започва, то е ясно, че иначе следва по-лошо. Надявам се да оправя нещата, че другата перспективи ме плаши. Само не знам с колко грама вгх, че съм с хипофункция и Хашимото, а за тях уж много ниските вгх не били ок. След 2 месеца ще пускам контрола на ТСХ-то, ще пусна и другите пак да видя накъде отиват нещата.

# 578
15 кг- като 2  са "плаващи". И аз имам доста за сваляне, но с висок инсулин на гладни и с не оптимална КЗ е по-трудно. Най-лесно е с 24 ч фастове при мен, обаче скоро не съм правила. Кисело зеле домашно само със сол си правя в тенджера, то си е като пробиотик и винаги има прочистващо действие Joy

Точно за такова говоря. Баща ми го е правил.....

# 579
Моето ТСХ преди режима е било почти 3, сега е 1,6-1,65. Аз минах на либерален режим 20-50 гр вгх дневно, защото исках да свикна плавно с режима (нямам проблем с щитовидна).

# 580
Режима ще се започва, то е ясно, че иначе следва по-лошо. Надявам се да оправя нещата, че другата перспективи ме плаши. Само не знам с колко грама вгх, че съм с хипофункция и Хашимото, а за тях уж много ниските вгх не били ок. След 2 месеца ще пускам контрола на ТСХ-то, ще пусна и другите пак да видя накъде отиват нещата.
До колкото аз разбирам, от това което съм чела до момента, не са проблем ниските ВХ за щитовидната, а постоянното стоене в кетоза. Излизане от нея се постига и с достатъчно протеини.  Peace

# 581
Аз съм на ден 6 от НВ ВМХ и вече усещам как почва зверски да ми се яде сладко!!!
Трябва да мине този период вероятно, но не знам как ще го издържа.

Увеличи малко мазнините.
Може и протеините.
Може да са малко, не те знам какво ядеш.
Другия още по-хубав начин е препоръчания от Невена.
МАГДАНОЗ. Цяла връзка във всяка салата.
При мен проработи. А даже бях дълго на НВ.
Цяла седмица ядях по 2 връзки на ден и още на 3 ден някъде глада изчезна.
Не беше нормално да ям толкова много кюфтета и все да съм гладна.

# 582
Магданозът също действа отводняващо. Grinning

# 583
Привет и от мен.

Ще надничам тук, защото съм се видяла вечв в чудо. Според двама ендокринолози и двама доц. диетолози няма Ир от резултатите от обременяването и не свалям, защото про някои жени било нужно повече времв след бременността (родих преди година). Щитовидната е добре слава Богу, хормоните са в норма другите, кортизол и той. Няма обяснение. Практикувам йога от два месеца, ред травми не ми позволяват друго. И вървя, с детето няма как върви се..
От година избягвам сладкото съвсем, макар че и никога не съм ядяла кой знае колко, по 1 вафла или ред шоколад пред цикъл, което си мислех, че не е много, обачее картофите и оризът си ги обичах. Избягвам максимално картофи и ориз. Тестени не ям, само 1-2 филийки вита на ден. Пия само вода и от време на време чаша розе. И няма сваляне, а и качвам понякога... Явно ще трябва още по-критично..

Та така, уелкъъъъм от мен Stuck Out Tongue Winking Eye

# 584
Много бързо този път влязох в кетоза, явно веднъж след като си адаптиран, по-лесно става. А и нали през останалото време съм си на ВМНВХ. По ацетоновия дъх съдя, ленти щях да купувам, ама забравих. Този път съм го подкарала направо като при "любимия" ми Узунов - втори ден се замотавам и пропускам закуската, та съм на двукратно хранене. Не огладнявам, не ми липсва нищо конкретно, което напоследък, особено по празниците похапвах - ръжен хляб, цитрусови, черен шоколад, и особено фъстъци, с които винаги съм си злоупотребявала. В последно време си похапвах всеки ден по 50-100 грама. Така и така взех да не закусвам, ще взема от утре да добавям кокосово масло в кафето, че нещо не мога да го докарам и до 1000 ккал с тия две хранения на ден. Вчера и днес менюто ми беше варени яйца, маслини, авокадо, кашкавал и масло за обяд, печено свинско с малко гъби и туршия от зелени домати за вечеря. Идеята беше да откажа и цигарите докато съм кето, но засега още не се чувствам напълно готова. На косъм съм всяка сутрин, усещам че мога, но ми се щеше първо да видя дали няма да се мъча пак доста с влизането в кетоза. Май не, така че скоро ще мога спокойно да ги спра.

Общи условия

Активация на акаунт