Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 23

• 32 697
  • 763
  •   1
Отговори
# 615
Ако най-лесното нещо - захарта в кафето не можеш да откажеш - не знам дали изобщо ще можеш да спазваш режима.

Как ли? Доста елементарно - не консумирам никаква друга захар, защото не изпитвам нужда. Не обичам сладки неща, а картофи, ориз и хляб съм ограничила от месеци.
Ако прочетеш внимателно какво съм написала, може и да разбереш какво означава. Нямам нужда от самата захар, а от кафето , чиито вкус мразя. За мен това, обаче, не е режим, а моята култура на хранене.

# 616
Little Miss Ratatouille, ако целта ти е кетоза, с тая захар в кафето, най-вероятно няма да стане.

# 617
Аз замених захарта в кафето с малко мляко, сметана, кокосово мляко. За ниско кръвно добре действа повече сол и айрян със сол.
Ако КЗ последните 2 пъти е 6, колко е била преди отслабването с 20 кг?

# 618
6,4 е била, но тогава и инсулина беше много висок. Всъщност първите два месеца КЗ беше добре, но тогава мисля, че си позволяваше веднъж в седмицата пица, други въглехидрати - не. Само месо, зеленчуци и яйца. А да препоръчате ендокринолог в София?

# 619
Долче и аз в началото замених меда в кафето с малко мляко, постепенно се привиква към горчивината, разкарах и млякото, и си го пия вече чисто.  Има и друго, зависи и от вида на кафето - арабиката не е чак толкова горчива, но примерно робуста и сега ми е гадно чиста да я пия. Това мога да посъветвам и аз - да потърси по-мек сорт кафе, да пробва първоначално с мляко или сметана. Захарта пречи, хайде да кажем, че се вмества в дневното количество въглехидрати, ама струва ли си да се набавят от нея, вместо от зеленчуци?

# 620
Червена лаваца пием у дома.

Долче, не става  с айран със сол, опитвали сме колко пъти, последния път щях да колабирам пред вкъщи. Щом чп време на бременността лекарите накрая ме съветваха да приемам по едно кге сутринта, за да не припадна. Аз след кафе съм с кръвно 90/50-60, ако не пия пада 70/50, грозна картинка.

Ще помисля, благодаря ви за съветите, момичета ☺️

# 621
Щом се чувстваш по-добре след захар в кафето... то е много вероятно кръвната ти захар да е ниска, не чак толкова кръвното. Била съм и аз с подобно  кръвно, то само по себе си не ми е причинявало проблеми. Моят съвет е поне да започнеш да намаляваш количеството на захарта, друг вариант е да хапнеш нещо подходящо.

Последна редакция: чт, 09 яну 2020, 20:46 от dolce miele

# 622
  • София
Чувства се по-добре от кафето, не от захарта, но не му харесва вкуса без захар.
А захарта само му разваля вкуса, освен че вредна, но всеки с вкусовете си.

# 623
Долче, не си права. И аз като млада бях с изключително ниско кръвно, и нищо не ми помагаше (нито сол и айрян, нито тлъсти вратни пържоли, нито силно червено вино, нито хапчета). Единственото, с което оцелявах, беше големи дози кофеин от кафе и кола (преди да изчезне по някое време).
Пример, как нищо друго не действа - след голяма кана отровно силен зелен чай по време на сесия кръвното ми беше 70-40!
Когато в края на 80-те нямаше кола и почти не се намираше дори гадното виетнамско кафе, най-добрият лекар, който някога съм срещала (роднина, за съжаление отдавна покойник), един ден ми каза - ако останеш без кафе, веднага ми се обади да ти напиша рецепта за кофеин, че може да стане много лошо!
 Аз никога не съм обичала кафе, но вече съм зависима от него.
И какво правя сутрин - голяма чаша със студена вода и разтворимо кафе в нея. Не правя реклама на марка, но кремата на Нова Бразилия се разтваря идеално в студена вода и най-важното - няма никаква горчивина и няма нужда от подслаждане. И е с доста по-мек вкус от еспресото или кафето от машина.
И да добавя - много ниското кръвно е много по-опасно от много високато, защото мозъкът не се храни и става страшно. Аз преживях подобен кошмар преди мнооого години по време на една командировка в Москва, когато един ден на обяд не ме допуснаха да си направя поредната конска доза кафе. Почти изгубих зрение, виждах само мътно петно в центъра, явно съм изглеждала меко казано плашещо, защото изкарах акъла на всички наоколо. Слава богу реагирах, преди да загубя съзнание. След паника и спорове дали да ме карат в болница или да викат линейка, шефът ми, който знаеше за проблема, каза, че ми трябва само кофеин. И ме свестиха с малка бутилка кола (сутринта разтоварваха няколко каси от контейнер, а на мене ми течаха лигите), и конска доза кафе. Тогава кръвното ми сигурно е било 60-30 или по-ниско, защото при малко по-нормално, но пак прекалено ниско, никога не съм била в подобно състояние.

Последна редакция: чт, 09 яну 2020, 20:54 от Недоволна

# 624
Недоволна, станало е объркване. Нищо против кафето не съм казала Stuck Out Tongue Winking Eye А вино на  мен лично по-скоро ми понижава кръвното и ме приспива Joy Останах с впечатлението, че ако Литъл Мис не пие кафето си със захар, ами чисто, то тогава кръвното и пада  (ако е без захар). Иначе аз кафе си пия, даже не само по едно на ден, дори вечер изпито е почти мисия невъзможна да ми попречи на съня. Grinning Едно време и аз го пиех сладко, че и с добавено мляко или сметана. Не можех да си представя иначе, но лека-полека привикнах на по-малко сладост докато съвсем спрях подслаждането. Свиква се, но време трябва. Щом въпросът е в кафето, тогава е ясно. По един или друг начин ще го пие. Аз помислих, че захарта няма как да откаже...

# 625
Как така кафето понижава кръвното?  Laughing
Иначе не е хубаво със захар.
Поне малко да е. И ако ще се слага е по-добре да е хубава кафява захар. От онази мократа и тъмно кафява. Или мъъъничко мед.
Едно 4 лъжици захар, друго е 3 капки мед. Буквално.
Впрочем разликата е огромна между кафява и бяла.
Усещам си я.

# 626
Елорка, какво стана при теб с цигарите? Отказа ли се да ги спираш или ги спря?

# 627
Как така кафето понижава кръвното?  Laughing
Иначе не е хубаво със захар.
Поне малко да е. И ако ще се слага е по-добре да е хубава кафява захар. От онази мократа и тъмно кафява. Или мъъъничко мед.
Едно 4 лъжици захар, друго е 3 капки мед. Буквално.
Впрочем разликата е огромна между кафява и бяла.
Усещам си я.
Че какво ѝ е по-доброто на кафявата захар - все си е захар, ако ще да е с някакви незначителни количества минерали евентуално в добавка.

# 628
Засега пуша  Sad
Но поне не по кутия и половина на ден, а по 10.
Понягога вдигам.
Засега не ми се спират. Страх ме е от хемороидите и запека. Болката беше страшна.
Ще мъча да намалям постепенно.
На нова работа съм и ми е много напрегнато и не ми е до това.

Миоки, по реакцията на организма си съдя.
Едно е с бяла, друго е с кафява. Нали знаеш инсулина от какво се вдига. Усеща се.
Пия ли с бяла захар кафето на работата - много бързо огладнявам. От няколко дни съм на кафява, нямам такъв проблем.

# 629
Зсраввйте, леко нахълтвам в темата ви, но имам въпроси.
Има ли момичета, които са свикнали с режима, а не обичат месо? На мен ми е гадно, не обичам, ям много рядко. От яйцата ме боли корем и то какво остана? Кисело мляко, кашкавал и марули?
А бъбреците? Натоварването с протеини не ви ли притеснява? Отразява ли се въобще? А мазнините на черния дроб? Предполагам сте писали вече много по темата, ще се връщам да чета. Но се надявам да се включите.

Общи условия

Активация на акаунт