Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 23

• 32 661
  • 763
  •   1
Отговори
# 675
И аз така знам, Миоки, но се замислих възможно ли е при непоносимост да повишават инсулина.

# 676
Неповече отколкото ако няма непоносимост. Проблемът с непоносимостта е автоимунен до колкото ми е известно.

# 677
Миоки, тоест ако има ИР трябва да избягваме и кисело мляко и сирене ли? Защото консумирам  мляко на тертер 6% ... и сирене.

Още нещо- горе долу, според вас, на ден по колко крачки трябва да си докарваме, за да спомага на метаболизма.

# 678
Ами според мен не.

Не виждам логиката човек с ИР да си позволява захар в кафето, а да избягва млечни. От захарта нищо полезно няма да получиш за разлика от от млечните. Стига разбира се да няма непоносимост към млечния протеин, което си е липса на ензими, а не признак на заболяване.

# 679
Къде казах, че избягвам млечни? Избягвам само прясно мляко, но консумирам високо-мазнинно кисело мляко и сирене.
Както и споменах, мисля, че според лекарите (няколко и различни), че нямам ИР, но аз имам съмнения за лека такава.
Още ли ще я дъвчем тази половин лъжичка захар? Че заядливо звучи вече някак си, изтърка се няколко страници.

Peace!

# 680
  • София
Само прясното мляко трябва да се избягва. С останалите млечни няма проблем, стига да са пълномаслени, да ти понасят и да не са ти основната храна.

# 681
Благодаря, Alexandria Simple Smile

# 682
Франсоаз, а колко килограма свали. Аз се опитвам напълно да спра млечните, ама нещо не ми се получава...
Над 30. За около 2 години, от 95 до 62-64 сега. И вече 2 години сами си се поддържат.

# 683
Къде казах, че избягвам млечни? Избягвам само прясно мляко, но консумирам високо-мазнинно кисело мляко и сирене.
Както и споменах, мисля, че според лекарите (няколко и различни), че нямам ИР, но аз имам съмнения за лека такава.
Още ли ще я дъвчем тази половин лъжичка захар? Че заядливо звучи вече някак си, изтърка се няколко страници.

Peace!
Не знам какво избягваш и какво не, написала съм мнението си по принцип. Да не бъдем толкова чувствителни и обидчиви.

# 684
Франсоаз* смесваш ли яйца и месо в едно хранене,примерно салата със зеленчуци, варени яйца и пилешко ?Зехтин може ли да се ползва?

# 685
За крачките - поне 6-7000, а най-добре около 10 000. Има значение и с каква интензивност. Ако е по-бързо ходене и на по-натоварен терен и по-малко крачки вършат работа. Поне при мен така го усещам.

# 686
Франсоаз* смесваш ли яйца и месо в едно хранене,примерно салата със зеленчуци, варени яйца и пилешко ?Зехтин може ли да се ползва?
Смесвам всичко... Simple Smile  При мен салатата е символична, за украса на чинията.

# 687
Благодаря, Бледолилава, теренът ни е микс, обикалям накъдето видя с количката и малката.  Аз на хранене рядко миксирам месо и яйца, обикновено яйцата ми са за закуска, месото със салата вечеря. Като при мен салатата е чиста зелена салата с много малка зелената част на зеления лук (нали е над земята той, гледах го в таблицата на позволеното уж). Ползвам зехтин, масло и свинска мас за готвене.

# 688
  • София
Здравейте! Има ли момчета с ИР и Хашимото? Чета тооолкова противоречиви мнения за въглехидратите и щитовидната, та ще ми се пръсне главата. Ще се радвам, ако споделите личен опит и наблюдения. За себе съм съм забелязала, че ако държа въглехидратите под 20гр на ден и тсх скача с около 2 единици, но не съм напълно убедена, че е от това.

# 689
  • София
На мен ми откриха и двете Sad
От седмица съм на терапия и за съжаление не мога да споделя опит. Ходих при диетолог-ендокринолог, направи ми режим. От понеделник ще го почвам.
Да питам, има ли някой, който пие глюкофаж? Пих го седмица, първите дни беше ок, после почнаха страшни болки в стомаха и от вчера го спрях. Не знам всички лекарства ли за ир действат по един и същи начин, ако го сменят дали няма да е същия ефект.

Общи условия

Активация на акаунт