Отговори
# 240
  • София
Аз имам купичка, в която давам пюрето, тя е 200 грама и знам приблизително колко изяжда. Също така, като правя пюрета използвам бурканчетата от купешките за съхранение и съответно знам по колко грама са.

# 241
Купичката ми е 80гр и също така имам кухненска везна, на която днес измерих колко грама пюре съм направила. А според вас ок ли е да заместим цяло хранене за 1 седмица или е твърде агресивно?

# 242
Купичката ми е 80гр и също така имам кухненска везна, на която днес измерих колко грама пюре съм направила. А според вас ок ли е да заместим цяло хранене за 1 седмица или е твърде агресивно?
Тепърва се уча за захранването, но мисля, че още са много малки за заместване на хранене. До годинката основната храна е кърма, която доставя незаменими вещества за организма. Твърдата храна е само за запознаване, изследване на вкусове и да се научат да дъвчат. Не бих гонила някакви норми. Но от друга страна, за всичко се стремя да се водя по бебето и ако то самото иска и му се услажда, бих дала и по-голямо количество. Всичко зависи от детето.

# 243
  • София
Заместени хранения имам две, но за много дълъг период. Започнах захранване на 4.5 месеца, сега е на 7 и заместените са от две седмици насам. Като не винаги второто е пюре, понякога просто го кърмя, ако нямам под ръка пюре.
Сиа, каква е тая купичка 80 грама?? Тя като черупка от яйце мъничка Stuck Out Tongue

# 244
Започнах захранване на 5 м. На 6 м. вече имах 2 заместени хранения. Не знам агресивно или не, но за около 10 дни си заместих хранене със зеленчуково пюре (не броя 20те мл АМ, ама и аз не мога да отговоря защо слагам и трябва ли. Педи говори за млечно-зеленчуково и месно-зеленчуково пюре). Не претендирам, че така трябва да се прави. Според Маги Пашова не трябва да има заместени до 1 година, както е казала по-горе и Мая Wink На мен ми се струва по-приемлив при кърмене този вариант, па знам ли...
Отегчих се да чета безброй варианти и теории и реших да действам. През 2-3 дни вкарвам нова храна. То просто писва. Открили не знам си кво си, после открили, че не било баш така, па после трето, пето... аман!  Да не говорим за борбата със сокчетата и свекитата Stuck Out Tongue Winking Eye

# 245
  • София
Четох аз с първото дете. И на Маги Пашова прочетох 3-4 страници и се отказах. Щом му харесва на детето и иска да яде, ще яде. Щом не му харесва (като на батко му), няма да яде. Освен това смятам, че с храната може да се доставят достатъчно полезни вещества, не че трябва да се спре кърменето, ама не случайно се вкарва разнообразна храна, тя не е само за опитване.

# 246
Ние започнахме на 18ти миналият месец. В момента са на 6+ и почти 6 месеца по термин - 6300 гр. След прегледа при Стаменов давам нова храна всекидневно, тъй като ползвам готовите пюрета на Hipp - едно, че не мога да готвя и второ - не вярвам на продуктите, купени от магазина. Храненето ни е:
6.00 - 170 мл мляко (на АМ сме)
10.00 - 95 гр месно пюре + 100 АМ или 120 гр зеленчуково + 70 АМ - давам месо понеделник, сряда и петък.
14.00 - 200 гр оризова каша (оризова каша на ХИП + АМ + 60 гр плодово пюре)
18.00 - 200 мл АМ
23.00 - 100 мл АМ ( сами намалиха от 170 след включването на каша)
Честно да ви кажа не знам дали е добре. Знам само, че ядат с удоволствие и запека на едната бебка се оправи.
Жълтък ще пробвам след месец, след като включа глутенова каша.

# 247
  • София
Аз като получих зелена светлина за кисело мляко, днес добавих в следобедното пюре две лъжици. Печена ябълка, пасирана с половин банан и кисело мляко...плющяха му ушите от кеф.

Последна редакция: пт, 13 дек 2019, 19:40 от ditmade

# 248
Леле, Петя, много зле звучи при вас. Ходихте ли на гастро?
Аз захранвам бебка от 10-12 дни, добре й се отразява. Преди акаше през 6-7 дни, като често й помагах с термометър или клизма. Само на кърма бяхме и акото винаги беше рядко, но просто не акаше. Смених доста пробиотици, но без ефект. Сега почнах с тиква и съвпадна с разболяването й, така че доста време беше само на тиква, но вкарах и круша и ябълка. Онзи ден дадох тиква с картоф, и давам след обед круша. Първите дни беше по-гъсто, после по-рядко, различно. Но ака 1 път на два дни, едва днес обаче хапна повече пюре на обяд 110 гр. Плодовото е 60 гр след обяд. Добре й се отразява, явно кърмата я усвоява.
Не сме ходили, всеки път я моля нашата педиатърка и тя само ми изписва различни неща(дуфалак, лактулоза.....)
Скоро като ходихме пак я питах и ми каза, че нямала направления даже и за нефролог каза че ще ми даде януари. В крайна сметка сигурно след празниците ще се наложи да ходим частно ако продължаваме така. И за ортопед не искаше да ни даде та си плащахме и изследвания като беше болен си пускахме сами.... Абе нямам думи.. 🤐

# 249
  • София
Аз мисля след седмия месец да замествам по едно хранене на месец, ама дали ще ми се получи е друг въпрос. Не си правя илюзии, че ще кърмя повече от година, а и ще се връщам на работа, така че се надявам гладко да се развият нещата Wink

# 250
По колко време  и през колко вкарвате нова храна,ние сме в застои.Стигнахме до оризова каша,картоф и морков и се разболя с повръщане та спряхме,сега понакашля и пак сме в пауза и честно казано нищо не иска повече от 10 лъжички и то с голямо мръщене.Сега като кашля от време навреме (5,6 ) пъти на ден не мога да давам нова храна така ли е.(божее с баткото хич съм нямала такива терзания и мисли ,горкото дете 😂)

# 251
Петя, вашето педи е ужасна. Водете малкия на частно, няма какво да чакате.
Аз захраних бебка и на другия ден се разболя. Доста време беше само на тиква, но вече вкарвам нови храни , нищо че още подкашля, най-вече през нощта.
И аз ще се връщам след годинката, бебка си е типично кърмаче, не иска вода, не иска биба, пюре хапва по 80-100 гр. Дано дотогава останат само сутрин и вечер кърменията.

# 252
Момичета, относно запека порбвали ли сте да правите упражнения преди всяко хранене?
Аз се старая поне по 3 пъти поне на ден преди хранене да правим упражнения и да стои по корем по препоръка от педиатър.

# 253
  • WonderLand
Между запек и неакане има голяма разлика. Запек е когато бебето ака през по-голям интервал от време /или акото в твърдо, както е при бебчето на Петя. При него масажчета и гимнастика трудно биха помогнали. Те помагат когато бебето ака през голям интервал от време, но акото е нормално като консистенция.

Петя, не го мъчете повече заради тъпата педи ами го заведете на частно.

# 254
Петя, и аз съм на мнение, че трябва да го заведете на частно. В кой град сте, може да препоръчат тук майките добър специалист. Може да му са нужни допълнителни ензими или нещо друго, за което няма как да се сетите.
Аз му правя упражнения и масаж за перисталтиката поне по няколко пъти на ден от край време, при това масажът ми го показа детската гастро как да го правя правилно и да ви кажа хич не е нежен, пръстите ми хлътват поне 1-2 см. Моето днес успя да свърши работата след като вчера въведох тиква, но пак проплака. Или го боли, или новата консистенция го смущава. Иначе не е запечен, но явно не му е комфортно. Пробвах и техниката със сядане на корема ми след хапване и краченцата към гърдите ми, както и след всяко хапване го приканвам да ака Simple Smile смених и времето на даване на пробиотик, сега ще му го давам с пюрето вместо сутрин с кърменето както досега

Общи условия

Активация на акаунт