Великобритания - тема 80 Юбилейна Пред Коледна; Коледна; След Коледна

• 35 833
  • 732
  •   1
Отговори
# 105
  • Манчестър
TDI, прегръдки! Дано скоро се съберете всички заедно!

За цените всеки път се шокирам все повече.

Последен ден на работа и на училище. От утре всички ще сме заедно денонощно за две седмици. Дано да е хубаво времето, че да оцелеем! 😂

На 1ви потегляме на юг към посолството. Стискайте палци да мине безпроблемно. Попътно ще минем през приятели да се видим и ще напълним багажника с подаръци. Идея си нямам как ще се съберем с все багажа😂Прибираме се на 4ти.
Да знаете някое хубаво кафене в района на посолството? Ще се виждаме с приятели, които също не са от Лондон, но там ще ни е сборния пункт.

Аз днес бях на спешен зъболекар. Нощес ме хвана зъб. Оказа се възпаление и сега празнично ще съм на антибиотик. Не помня от колко години не са ми се случвали и двете неща. Кофти е да имаш някакви болежки.

Много бързо се изниза декември месец. Още само 4 дни с елфите у дома. После винаги много ни липсват.

Планувате ли вече лятната отпуска?

Лятната отпуска планувам....за 2021 година вече....дори ски почивката за Февруари 2021 г е ясна откъм дати и холидейс са букнати в моята работа и на ММ също.

# 106
  • Bristol
Pampers, зимната ваканция първо Simple Smile Вчера ходихме с мъжа да си взема скиорски обувки. Бях резервирала едни в разпродажба, но не ми харесаха. Затова пък мъжът си намери едни на добра цена. Аз сума ти чифта пробвах на място и все, не та не, ниски са ми, меки са... Накрая моят домъкна някакви мъжки модели и за ужас на продавача, който държеше дамски модели да пробвам, в крайна сметка взех едни по-скъпички, мъжки модел 🤪 Дано и на пистата да са ми удобни.
Пролетта сме на лонг уикенд в Комо с приятели без деца!
А за лятото още търся билети на прилични цени от София до Англия. Иначе вече взех Бирмингам-Корфу, Корфу-Атина, Атина-София... Имаме и квартири резервирани. В България с една приятелка вече две години подред ходим на планина и много си паснахме. Пак мислим с нея да отидем да катерим планините и с колела да обиколяме.
За първи път правя такава сложна резервация, дано се получи!
Още преследвам Халифакс за самолетните ми билети до Закинтос с Томас Кук. Идеята беше да е Закинтос, вместо Корфу, но като ми изгоряха билетите с Томас Кук и цените вече до там не ме устройваха. Корфу ми излезе с най-евтини билети, като сложих сърч за полети от Англия до Гърция 🤪 💕
Аз много обичам да проучвам и резервирам почивки. Имам идеи нахвърляни и за 2021, но още е рано за резервациите 😂 😁 Всеки луд с номера си. Сега сигурно съжаляваш, че пита за лятото, цял роман изписах!
Но Аве е винаги едни гърди пред мен!

# 107
Много ви се радвам. И аз обичам да планирам. За пръв път тази година нямам още нищо планирано за следващата от към почивки и мероприятия.
Обмислям да се спуснем към южния бряг лятото. Но още не ми е останало време да набележа нещо конкретно. Имате ли впечатления от Isle of Wight?

# 108
Аз искам море, незнам доколко ще се получи, но засега това планирам. Подавам тия дни с датите за отпуска. Инаме една сватба през юли, но тя е при нас тук, дори у наше село, в най-пош хотела 🤣🤪., сигурно и пеша ще идем, стига да има кой да гледа децата. Каката почва ресепшън през септември, така че няма и да имам кой знае колко време лятото, искам да сме тук малко преди да тръгне, да се темперира и тя самата 😂

# 109
  • SF
Здравейте,
виждам, че си имате други теми за разговор, но аз попаднах тук с въпроси, свързани с Лондон. Ще пътувам за Нова година до Лондон и ще кацна на летището в Лутън. Как и къде да купя билети от Лутън до Лондон и след това от Лондон до Лутън? Идеи какво да правим там в новогодишната нощ? Къде, извън домовете, може да се изкарат няколко часа, да се види зарята, да пием по нещо?
Третият ми въпрос е свързан с картите за градския транспорт. Карта Ойстер за 5 дни и хотел в трета зона.
Ако въпросите ми не пасват на темата, може ли да ме препратите към тема, в която могат да ми отговорят. Летя на 27.12., а все още не съм букнала шатъла от и до летището.

# 110
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Карта Ойстър аз си купих от бутка за вестници на гарата и там ми я заредиха с колкото пътувания ми бяха нужни.
Другите въпроси мен също ме вълнуват - мислех да отида до Лондон да се разходя на 25-ти и 26-ти, само не знам как ще е положението с влаковете, защото според колегите ми може би няма да работят?

И не знам има ли в Лондон Alpha cars - таксиметрова компания, която е в пъти по-евтина от другите. От Кроули до Гетуик ми взеха 8 паунда, навръщане таксито от летището до вкъщи ми взе 18 за абсолютно същото разстояние.
Алфа карс си имат сайт и приложение, попълваш всичко онлайн и си чакаш колата, много удобно.

# 111
От летището има автобуси на National express, може да си купиш билет на място, но по-добре е да го направиш предварително онлайн. Има и Лондон - летище.
https://www.nationalexpress.com/en/airports/luton
Има и влакове от Лутън до Лондон, но не директно от летището, разбира се.

Ойстер се взема срещу £5 от всеки стейшън, като си заминавате връщаш картата и те връщат парите. Има и визитър ойстер, но те се поръчват предварително май. Хотел не мога да препоръчам, иначе за празнуване, Трафалгар Скуеър и навсякъде в центъра би било интересно.

# 112
  • Bristol
На 25ти и 26ти влаковете не вървят, а в периода след Коледа до Нова година, също може да са нередовни и да са заменени от автобуси.
Разписанието по празниците може да се види тук:
https://www.nationalrail.co.uk/service_disruptions/228478.aspx
Може с кола да се отиде до някоя метро станция в покрайнините и от там с метрото до центъра на Лондон. Но и на метрото трябва да се види какво му е празничното разписание.

# 113
Ако някой ще идва до Лондон за 25-26 ми драснете на лични, може да пием по кафе. Иначр на другите въпроси не мога да отговоря, защото съм от скоро и съм в края на града.

# 114
  • SF
Аз ще ти пиша да пием кафе на 28.12 или в някой от следващите дни. Simple Smile
Хотел не търся. Имаме такъв в трета зона. И затова не знам за колко пари да заредим Ойстер.
Всеки ден ще пътуваме до центъра и вечерта обратно в хотела.

След като кацне самолета, за колко часа да купя билети за Лондон? Имаме и куфар, който ще чакаме на лентата.
За връщане в посока летището, колко часа да предвидя за пътуване до Лутън?

# 115
Есме, пползвай ситимапър, дори и цени показва. Англичаните го ползват. Аз пътувам само с автобус почти, до центъра ходя рядко и не ползвам карти. От мои познати знам, че за регулярни пътувания е по-евтино, но не знам подробности. Ако ползваш английски, мога да видя за линк. 25-26-29 почивам. Изтегли си приложението, виж си поскод на хотела и поскода до местата, където ще ходиш.

# 116
  • Лондон
3та зона до центъра и обратно е 7-8 паунда на ден, ако има и рейс, може и до 9. Влакове и метро, и целият транспорт няма да работи на 25 и 26, после на 31 ви метрото ще работи цяла нощ.
За Нова година, за първи път в Лондон, може да се гледат фойерверките около London Eye, билети се купуват предварително, голямо висене е, но е хубаво. Срещу приличен куверт може да се отиде на заведение на South Bank , хем храна и питиета, хем в 12 се гледат фойерверките  проблем е, ако има деца в групата. Не знам обаче толкова късно къде биха били останали места

# 117
  • Лондон
Рейс от центъра до Лутън бих сложила 2 часа, въпреки, че реално пътят е 1 час, но на М1 всичко се случва. От кацането на Лутън бих сложила 1 час до качване на рейс, сега около празниците може и повече

# 118
  • Варна
Весели празници! Децата вече са в къщи. А аз за първи път планирам какво ще сготвим за Бъдни вечер.
За първи път сме сами без семейството на Коледа Sad Нашето семейство е доста голямо и досега винаги сме били на гости за тези празници, та не ми се е отдавало момент аз да приготвям нещата за масата. Спряла съм се на няколко традиционни български ястия. Дано да се получат!
Пожелавам на всички вълшебна Коледа Simple Smile

# 119
  • SF
3та зона до центъра и обратно е 7-8 паунда на ден, ако има и рейс, може и до 9. Влакове и метро, и целият транспорт няма да работи на 25 и 26, после на 31 ви метрото ще работи цяла нощ.
За Нова година, за първи път в Лондон, може да се гледат фойерверките около London Eye, билети се купуват предварително, голямо висене е, но е хубаво. Срещу приличен куверт може да се отиде на заведение на South Bank , хем храна и питиета, хем в 12 се гледат фойерверките  проблем е, ако има деца в групата. Не знам обаче толкова късно къде биха били останали места

Може ли да обясниш какво е и къде е South Bank? Това заведение ли е?
Предполагам, че фойерверките над Темза могат да се видят от доста места. Може би не така зрелищно, както е с билетите, но все пак ще се вижда. Може би на Трафалгар Скуеър е добра идея. Там по всяко време има хора. Вероятно и в Новогодишната нощ ще има.

Общи условия

Активация на акаунт