Великобритания - тема 80 Юбилейна Пред Коледна; Коледна; След Коледна

• 35 946
  • 732
  •   1
Отговори
# 345
При нас сутринта имаше сняг за радост на детето, но на обед напече и изчезна светкавично...

# 346
  • След завоя в дясно
Български книги ако ви липсват има онлайн много и то безплатно. При интерес ще ви кажа от къде да теглите.
Къде? Simple Smile

# 347
Български книги ако ви липсват има онлайн много и то безплатно. При интерес ще ви кажа от къде да теглите.

И аз имам много насвалени и доста на хартия, но една хубава книга винаги си заслужа. Обикновено чета по 2 наведнъж, ако съм с децата през деня-чета на хартия, когато спят вечер-електронна.

# 348
Къде? Simple Smile
https://chitanka.info/
Също във фейса напиши книги онлайн. Затворени групи са. Ако не намираш нещо, пиши ще ти пратят. Почти не помня да съм търсила нещо и да го е нямало, вероятно има. На мен ми е много по-удобно в електронен вариант да чета.

# 349
  • Манчестър
Къде? Simple Smile
Също във фейса напиши книги онлайн. Затворени групи са. Ако не намираш нещо, пиши ще ти пратят. Почти не помня да съм търсила нещо и да го е нямало, вероятно има. На мен ми е много по-удобно в електронен вариант да чета.

Аз отдавна чета от читанката, но техния проблем е , че заради авторски права не публикуват нови книги. Чакат 3 години от издаване на книга.

# 350
  • Leeds, UK
От доста време не съм писала, извинявам се, причини бол😁. Гледам сте зачекнали книгите. Много се чете и у нас. Книги свалям от националисти.бг. Даже и Стопанката на Господ си свалих оттам, защото това беше единствена възможност да се докопам до нея. Имам 10- на книги на хартия, нямам място за книги вкъщи,  иначе на киндъла и таблета имам около 3000 😁. Голямо удобство са ми. В тоя дух да ви се похваля, че научих сина ми да чете на български за 1 седмица, на 10 е и знаеше само няколко букви. Чете почти без да срича, направо ме изненада.  Татко му не знае и вдругиден ще му четем приказка  за рождения ден и това ще му е подаръка😁. Ние у нас така правим или си подаряваме откачени подаръци. Например аз на мъжа ми му уших гащите на Ну погоди розовите на маргаритки, защото му било детска мечта, а той ми подари въздушна пушка и на следващия път комплект лък и стрели😁. Аз съм отличен стрелец и така свалям ябълките от дървото.🙂. Бурите ми се отразиха зле, седях вкъщи само, а аз съм хаймана по природа. Кокичета виждам много, аз нямам на двора, но ще помисля за догодина, имам рози и до онзи ден цъфтяха на двора, както и пресен чесън си гледам в едно сандъче отвън и студът не му попречи изобщо да си расте, здравецът ми цъфна също, орхидеите вкъщи също. А бе иде си пролет, нищо, че вчера осъмнахме със сняг😁.

Последна редакция: вт, 25 фев 2020, 18:13 от Happy Bella

# 351
Happy Bella, щураци сте и вие като нас😂

Браво на детето! Ще бъде много мил подарък❤️

Моят все още срича и бърка някои букви, но от миналата седмица проявява самоинициатива да пише. И това много ме радва макар да ползва и английски букви, където му хрумне като например "gроzна". От снощи се е заел с презентация за баба Марта за училище и само се ядосва че няма каквото му трябва, 😂 Ще му се наложи да си го направи сам. И го мъча да каже "мартеница" без акцент. Чете думата буква по буква, но като свърже всички заедно става трагикомично. 🙈

# 352
Къде? Simple Smile

Аз отдавна чета от читанката, но техния проблем е , че заради авторски права не публикуват нови книги. Чакат 3 години от издаване на книга.
Фейсбук, там им и нови и са затворени групи. Има и тоновете..

# 353
  • На острова
Bella, браво! Как го научи синковеца ти? И нашият е на 10 и тамън преди малко го накарах да ми прочете нещо, голяма мъка, познава 10 букви на кръст..

И у нас, аз и той, четем много и постоянно. Сега обаче имам изпит за взимане и нямам време за книги, а само това ми се прави. Уморих се с това учене, изчезна ми mojo-то..

# 354
  • Leeds, UK
Имам буквар за първи клас и по него. Системата е добра. От гласни, през най-използваните съгласни и после към по-малко използваните. Е, имам и опит с деца 14 години и то деца със СОП 😁

# 355
Аз много харесвам буквара на Крокотак.

# 356
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Ей хора, изчетох ви Simple Smile

Аз се завърнах от БГ, ще ви разкажа след малко, първо да кажа за подаръците - нали имах рожден ден, та получих от "Балканско"  - веригата я има на всеки граничен пункт, моите са от Морска Гара в Бургас, предполагам но то няма от къде да са, много хубав комплект гривна, колие и ключодържател, кожени и с роза като от ковано желязо, сега като го описвам не звучи така, но наистина са страхотни, много красиви! От същия магазин аз преди време си купих колан с пафти метални, а самия колан е с шевица. Донесох си и тениска с шевица, продават ги в Лидл и на гърба на опаковката има описание каква точно е шевицата. Пак от безмитен магазин донесох на колегите луканка, но на хапки и опаковани в хартия за бонбони, тези 2 дни много се смях с колегите - мислят си, че ще ядат бонбон и после възкликват "о, не е това, което очаквах, това е наденичка" хаха, много бяха забавни.

За България - прекрасно място, но само за ваканция. Не знам как е по другите градове, но в Бургас младите хора, да речем на моята възраст - 34г, просто ги няма, няма ги... И ми правеха впечатление неща, които преди не ме притесняваха, като шофирането в бус лентата, много ме подразни, защо подяволите ходят в бус лентата, ще спечелят 5 мин? А и ми се отвори жабката из пловдивските пътища, смятайте какви кратери... Бяхме на екохотел Здравец с децата - пътя неизчистен, аз съм от Бургас, не мога да карам по лед и сняг, нямам вериги, завои, от едната страна пропаст, от другата скала, аз с 2 деца, абе преживяване... а като се сетя, че тук в Англия пътищата са бели при най- малката вероятност да заледи, бели от сол имам предвид, а ние сол в БГ щото нямаме нали... В ресторанта на хотела, иначе самия хотел топъл, минерална вода в басейна, храната домашна, супер, и идват едни навъсени пенсионери (не че имам против пенсионерите) ама им личи, изморени, ако имаха избор нямаше да са там на работа... та казвам аз "извинете солницата ни е празна, бихте ли ни донесли друга" и отговорът е "къде я изсипахте"... почти се задавих, къде бихме могли да я изсипем? После понеже бяхме на ол инклузив с гривни, но все пак е зима с дълги ръкави сме идва друг сервитьор, на следващия ден и "ся! понеже сте без гривни не може да се храните тук", ама няма "извинете може ли да ви видя гривните", нещо така нали.... все едно сме натрапници... не ме изкефи обслужването, никак .... Инак пистата е добра за начинаещи, ски учителите са добронамерени и персонала на ски гардероба също, като цяло бих повторила, но със занижени очаквания Wink
Мъчно ми е, но не бих се върнала, освен за ваканция.

# 357
Аз гледам пред децата да чета на хартия, да не ме гледат много много, че зяпам таблет, защото толкова им трябва. Не че има кой знае какъв ефект 😂, голямата пак си знае детските там, а малкото само се опитва да го докачи и да светка нещо по него.

# 358
  • UK
Happy Bella, да разкажеш как е минала изненадата. Hug
Моите деца ходят на бг училище в неделя и с четене и писане на елементарни неща се справят, обаче синът, който е в трети клас вече наскоро имаше за домашно да напише приказка, доплака ми се като видях какво сътвори, една страница безсмислици. Успокоявам се, че каквото, такова, няма как за 2 ч седмично да се научи да пише цели литературни текстове явно.

ТDI, с времето все повече и повече неща ще виждаш и ще ти правят впечатление, недей да трупаш негативи към родината, България си е една и винаги ще си я обичаме, да са живи и здрави близките ни там да се борят с кратерите и другите проблеми и да има при кого да се прибираме от време на време. Hug 

За книжки има още една група във фейса, казва се ГРУПАТА. Четем и ние в нас, но с децата ми е все по-трудно да ги мотивирам да четат бг книжки.

# 359
  • Истински се вижда само със сърцето.
Моето почти 4 годишно сменя книгата, когато почна да и чета от българска .... Как ще се справяме не знам.
Иначе и аз в читанката чета, ако ми остане време изобщо Simple Smile.

Чета сутринта новините за вируса и както не се притеснявах и прочетох че вече има случай в Барселона а един колега замина сутринта за там, в понеделник ще съм на тръни Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт