Великобритания - тема 80 Юбилейна Пред Коледна; Коледна; След Коледна

• 35 916
  • 732
  •   1
Отговори
# 405
  • Bristol
Ние веднъж до България си ходихме с кола. Трябва си време за такова пътуване, ако го комбинираш с разходка и разглеждане на нови места. А ние като взимаме по 2 седмици отпуска, не става. Тъкмо ще пристигнем в България и ще трябва да се връщаме Sad Ние минахме през Унгария и Сърбия тогава.
На ски до Франция, Австрия и Италия ходим всяка година с кола, но единствената причина е, че самолетните билети са безумно скъпи в този период. Иначе бих избрала самолет. Пътуваме с ферито, първо защото в този период цената му е на половина на тази на влака, второ и ние си почиваме там, вместо да спираме на сървисис по магистралата. Влакът обаче е доста по-бърз. А ако преминават Ламанша късно през нощта, аз лично предпочитам да си остана и да дремя в колата. На влака си седиш в колата, а на ферибота трябва да я напуснеш и не е удобно за дрямка на борда, поне според мен.

# 406
Доста сме пътували Англия-България. Само с мъжа ми обаче, без детето. Аз обожавам ферибота, усещането за мен е неописуемо. И през нощта сме минавали, и през дена. Ние пътуваме през Румъния. Мисля през Франция, Белгия, Германия, Австрия, Унгария, Румъния. Спали сме на границата Австрия-Унгария. Пътят е около 28-30 часа с едно спиране, но ненна хотел. Ако нощувате около 2 дена мисля. В Румъния избягваме да спираме.
На ферибота никога не съм била в колата. Всеки път сме на палубата, страхотно е. Не мога да помогна с хотели но в гугъл можеш да намериш много около магистралите. Иначе за почивка сме спирали и в Австрия, и в Германия. В центъра на Виена спахме за около 80 лв. На нощувка за двойна стая. В Унгария на магистралата пак за толкова мисля. Около 40-50 евро беше с включена закуска.
Две години не сме пътували и направо ли липсва. Със самолет не е такава емоция.

# 407
  • Bristol
На ферибота не е позволено да се остава в колата. Така, че каквото ви трябва си го взимате с вас, яке, пари, защото после заключват колите и нямате достъп до тях.
На влака си във вагона до колата или в колата, няма кафенца да седнеш, няма прозорци за гледка, то не че ще се види нещо в тунела 🤪

Ние с мъжът гледахме и опция да се мине през Италия, от там фери до Гърция и България. По-скъпо излиза така, но е интересен маршрут, ако имате време и искате да разглеждате.

# 408
Аделинда, мисля, че на IELTS можеш да се явиш само на изпит. Тук ще намериш информация https://takeielts.britishcouncil.org/take-ielts/what-ielts
В коя част на Лондон си, на коя линия?

# 409
  • Манчестър
На ферибота не е позволено да се остава в колата. Така, че каквото ви трябва си го взимате с вас, яке, пари, защото после заключват колите и нямате достъп до тях.
На влака си във вагона до колата или в колата, няма кафенца да седнеш, няма прозорци за гледка, то не че ще се види нещо в тунела 🤪

Ние с мъжът гледахме и опция да се мине през Италия, от там фери до Гърция и България. По-скъпо излиза така, но е интересен маршрут, ако имате време и искате да разглеждате.

Мери, гледала съм го маршрута през Италия, но излиза по-скъпо заради ферито . Става, но да имаш и време да не бързаш. Ферито е до Игуменица и мисля,че беше около 12 часа прехода.

# 410
Аделинда, мисля, че на IELTS можеш да се явиш само на изпит. Тук ще намериш информация https://takeielts.britishcouncil.org/take-ielts/what-ielts
В коя част на Лондон си, на коя линия?
Точно на IELTS app съм изтеглила.  TW14 съм.

# 411
  • Манчестър
Доста сме пътували Англия-България. Само с мъжа ми обаче, без детето. Аз обожавам ферибота, усещането за мен е неописуемо. И през нощта сме минавали, и през дена. Ние пътуваме през Румъния. Мисля през Франция, Белгия, Германия, Австрия, Унгария, Румъния. Спали сме на границата Австрия-Унгария. Пътят е около 28-30 часа с едно спиране, но ненна хотел. Ако нощувате около 2 дена мисля. В Румъния избягваме да спираме.
На ферибота никога не съм била в колата. Всеки път сме на палубата, страхотно е. Не мога да помогна с хотели но в гугъл можеш да намериш много около магистралите. Иначе за почивка сме спирали и в Австрия, и в Германия. В центъра на Виена спахме за около 80 лв. На нощувка за двойна стая. В Унгария на магистралата пак за толкова мисля. Около 40-50 евро беше с включена закуска.
Две години не сме пътували и направо ли липсва. Със самолет не е такава емоция.
[/quot

Вярно е,че е голяма емоция и  със самолет не е същото. Но ние сме приключили авантюрата с кола до БГ. Просто е ходим на почивка там вече , правим дълги уикенд и да видим фамилията.

И понеже ми липсва тази емоция, отидохме до Италия предното лято. Хем колата ми имаше нужда от издухване, хем в Германия не гледах с каква скорост съм и се състезавах със спортните коли, дето преди им дишах праха.😀

# 412
  • Leeds, UK
аdelinda, ако намериш някой онлайн курс за администратори във Вет.  Клиника свиркай и съм там.😁 Винаги съм искала това да работя

# 413
  • Bristol
Ave, така е, по-скъпо и по-дълго, но пък е по-интересно, според мен. Определено си трябва повече отпуска за такова приключение Simple Smile

За какви администратори става дума? Нещо не мога да схвана, а съм любопитна Simple Smile

# 414
Еххх, какво нещо е 21 век... Преди 100 години за такива панорамни обиколки из Европа хората са си отделяли по 2-3 месеца и ще изпишат после по 5 кожени дневника с преживяванията.
Скрит текст:
Аз никога не съм прекосявала с кола, но като чета какви интересни неща сте написали, и на мен ми се иска да пробвам, но сигурно ще си остана само с искането. Всъщност повече искам с влак, със спално хубаво купе. Оууу, ей това е за мен. Блазе й на Агата Кристи, че го е направила това упражнение към 5-6 пъти: от Лондон до Сирия. А от Италия с ферибот пък, ако ще ми дава съдбата такова пътуване, искам да си го поръчам да почне от Асизи, през пристанището на Бриндизи и от там през Гърция към Бургас. Това е пътят на прясно оженените цар Борис и Джованна Савойска. Ей това е по моята част.

Четохте ли за българското момиче с маска в гимназията, което било помолено от учителите да я свали, че всявало паника? Родителите чак посолството ангажирали със себе си - нарушавали били правата на детето им да е в безопасност. В същото време от аптеката ми казаха, че маските не помагали и трябвало да се сменят през час. Вече не знам и аз да го мисля ли или не този вирус.

Друго какво... А! Честит Ден на книгата! Преди малко се прибрах с мустак на пират, не остана време да се изтрия. Съседката се натовари пък в колата като принцеса - смяхме се и двете сутринта в 8 часа, щото само ние си знаем.
Скрит текст:
Тъжното е, че всички момиченца казват "Елза" като ги питаш коя ти е любимата книга или пък герой / героиня. Всички облечени в сини рокли с бяла плитка. Едно няма различно, ей така, за разнообразие. Момченцата и те цитират само детски тв програми и игри. После искаме да четат, да обичат книгите... Хубавото обаче е, че повечето имаха сравнително сносни мечти. Като ги питах какви искат да станат - и полицай, и пожарникар, и майки и татковци, и Елзи (към 5-6), някои искат да се върнем еволюционно и да станат динозаври, а един каза, че ще е рицар. Ами не е нацяло изтървано положението...

# 415
аdelinda, ако намериш някой онлайн курс за администратори във Вет.  Клиника свиркай и съм там.😁 Винаги съм искала това да работя
Ами, един на 39 паунда май беше, един на близо 400. Аз ще ги дам, ама каква ще е файдата, ако няма полза, да не се набутвам. И защо да дам 400, ако същата работа ще ми свърши този от 40 ми е на мен питането. В гугъл ще ти излезнат, ако искаш и линкове ще ти дам.

# 416
  • Leeds, UK
Мари, моят поиска да е Willy Wonka (Чарли и шоколадовата фабрика)😁. Много му хареса книгата! Аз в чест на празника четох книга цял ден Dorian Gray😁

# 417
Мойта мома беше Червената шапчица, имали още 3 шапчици и те били най-много. 😂😂. Доколкото разбрах не са имали Елзи, но ще видя като качат снимки.

Маските не вършат кой знае каква работа, ако са обикновените трябва да се сменят на час, два. Те са по-скоро ако си болен, да се поограничи заразата, но няма да те предпази ти да не се разболееш. Противопраховите са с по-голяма непроницаемост, те са за по-фини частици и ти дават малко по-добра защита. В момента навсякъде са изчерпани и маските и антибактериалните гелове.

# 418
  • София
В училище казали на децата, че има вероятност за 2 месеца да бъде затворено заради корона вирусът. Скул трипът до Италия е отменен, сега чакаме информация за този до Франция. Предстоят 2 родителски срещи в рамките на месеца.
Опитват се да ни предупредят родители и деца без да всяват паника.
При вас как са нещата?

# 419
  • UK
Ошашках се нещо, излязоха ми нотификации от две различни теми, докато разбера какво става мислех, че аз нещо съм се раздвоила Simple Smile
Книжки за Елза има един милион след като нашумя филмът, та не можете да убедите децата, че не е героиня от книга. Никак не ги харесвам тези дрес ъп дейс, въобще не ги поощряват да бъдат изобретателни и да си изработват сами костюмите, всички са като излезли от каталог на Лидл и Азда с повтарящи се костюми. Моята дъщеря отиде облечена като Бел от Красавицата и Звяра. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт