Великобритания - тема 80 Юбилейна Пред Коледна; Коледна; След Коледна

• 35 835
  • 732
  •   1
Отговори
# 540
  • На южния бряг
Добър вечер, мами, надявам се да е спокойна за вас! Искам да ви попитам мислите да пускате децата на училище и ако не каква причина ще използвате за извинение, защото всички знаем за техните проценти и глоби!

# 541
Добър вечер, мами, надявам се да е спокойна за вас! Искам да ви попитам мислите да пускате децата на училище и ако не каква причина ще използвате за извинение, защото всички знаем за техните проценти и глоби!

Казваш, че е с упорита кашлица и не си сигурна какво е точно, затова ще спазите 7 дневната карантина.

Аз моето ще го пусна. Може и да е грешка. Не знам и аз вече какво да мисля.

Навън е пълно със обществено безотговорен народ. При мен в четвъртък в училището ми пратиха нон-стоп кашлящо и сополиво дете + сестриче с малко по-малко количество слуз. Осем пъти мерихме да хванем температура, но не. Докато сестричето не си каза, че тати дал сутринта лекарство. Вечерта - извинения от майката. Ама те сутринта не били толкова зле. Майката не работи, просто била много уморена, искала да се наспи, затова ги пратила на училище. О, да, и таткото го тестват за корона в момента, че работи в здравно заведение. Обществено безотговорни хора. Вечерта обявиха, че спират хората и децата с кашлица и температура... Но нали майката се наспа, това беше важното.

# 542
Синът ми е в Манчестър. До момента си намира всичко в магазините. Спокоен е. Аз съответно се притеснявам и го мисля. Някой има ли информация колко са заболелите в Манчестър?

# 543
Мари, от такива най-много е страх🙈

Здравната система и тук не е подготвена и към момента доста натоварена. То къде ли по света е?! Искрено се надявам повечето хора да изкарат/изкараме този 👑 леко без нужда от лекарска намеса. Чакам с нетърпение да обявят поне затваряне на училищата. Ходя с бебето всеки ден там и няма как да се спазват препоръчителните 2м дистанция.

По въпроса с Ибупрофен на някои места пише, че е лъжлива новина, от други източници пък я потвърждават и обясняват, че подтиска инунитета.

jhbd, намери някой местен новинарски сайт. Поне при нас там пишат бройката в района и къде точно са.

# 544
  • Оптимист по принуда

jhbd, намери някой местен новинарски сайт. Поне при нас там пишат бройката в района и къде точно са.
Тези бройки не са реални, особено сега, след като вече не тестват, дори и да си в самоизолация със симптоми. Ще те тестват, ако стигнеш до болницата с усложнения. Иначе след края на 7те дни, ако си добре, може да се върнеш на работа, дори и с остатъчна кашлица. Кой те знае от какво си бил болен. А не, както досега, всеки със съмнение е тестван.. Така че, тези статистики могат да си ги....спестят.

# 545
  • Bristol
По въпроса с Ибупрофен на някои места пише, че е лъжлива новина, от други източници пък я потвърждават и обясняват, че подтиска инунитета.
Истина е и покрай тази новина научих, че при варицела, NHS отдавна били съветвали да не се давал ибупрофен за саляне на температура. Един вид, не е нещо ново, но сега става по-популярно заради коронавируса.

Няма проблем да ги спрем от училище, ако кажем, че не се чувстват добре, хрема, кашлица и тн. Обаче вие с тях ли ще си седите в къщи или ще продължавате да ходите на работа и колко време ще седите в къщи? Ние не сме много по-малко застрашени в офисите и градския транпорт. Та ако не може цялото семейство да се изолира, ми се вижда безсмислено такова спиране.

Да, статистиките вече стават безсмислени. Просто ще го третират като обикновен вирус, при който може и да има, може и да няма усложнение.

# 546
Мери, точно за това не спирам моя от училище. Баща му е също потенциален вирусоносител.

А ето как ще се третират отсъствията:
"Coronavirus (COVID-19) DfE Advice re Attendance Code Entry

Please see below advice received by Capita from the DfE regarding Attendance code entry in relation to Coronavirus (COVID-19).

Where a pupil cannot attend school due to illness, as normally would happen, the pupil should be recorded as absent in the attendance register and the school will authorise the absence. Code I (Illness) should be used in this instance.

Where a pupil is in self-isolation, in accordance with latest information and advice from Department of Health and Social Care and Public Health England, the pupil should be recorded as unable to attend due to exceptional circumstances in the attendance register. Code Y (Unable to attend due to exceptional circumstances) should be used in this instance."

# 547
Двама млади са починали от корона, вземали са някакви лекарства. Само паррацетамол. Друготе били противопоказни. Моя позната е с грип, не искат да я тестват. Много са болни и не ги тестват. Нарочно го правели според нея.

# 548
  • София
Моят мъж се опитва да намери чист парацетамол - няма! Сега продължава да обикаля аптеки и супермаркети.
Неглижирането на проблема тук е ужасяващо! Премиерът е неадекватен в действията си.
Децата не съм ги спряла от училище, защото ние с баща им нама как да спрем с работата и университета. Пътувам с влак... Всички чакат въпроснато писмо от правителството, за да бъдат изпратени деца и възрастни по домовете си. В противен случай, керванът си върви - бизнесът няма доброволно да понесе загуби, за да съхрани здравето и живота на служителите си. Само под натиск на правителството, а такъв няма. Националната организация на учителите официално призова РМ да разпусне децата - нищо!
Ако някой може да даде съвет къде да го търсим вече този парацетамол ще съм благодарна!
Пазете се!

# 549
  • София
Мисля, че парацетамол има в Poundstretcher, в Savers.
При цялата им традиционна истерия на тема сейфти и дрън-дрън, просто не разбирам как може да са толкова мудни сега.

# 550
  • Bristol
Аз купувам от парацетамол разтварящ се с топла вода и уж обогатен с витамин С, Lemsip и Beechams. Има ги навсякъде, защото са скъпи и хората не се презапасяват с тях.

# 551
Честно казано не виждам смисъл от тестването. И в Германия не тестват освен приетите в болница. Ако е отрицателен има 30% вероятност за грешка, а утре ситуацията може да е различна. Ако е положителен - лекарство няма, няма какво да направиш - сваляш температурата и облекчаваш кашлицата. Ако се усложниш и стигнеш до болница, освен да те включат на апаратно дишане при нужда и те няма какво да направят. За това при най-малкия симптом изолация, за да не предаваш заразата. Първите 7 дни със симптоми си изключително заразен.

Мерки не се вземат, защото не искат да ограничат болестта, а само да разредят малко хората уж по различно време да я караме. Макар, че гледах симулации и за да стане както искат, 1 на 4 или 8 човека трябва да е без ограничени контакти, а останалите да са изолирани. В момента всички сме навън🙈
В петък като бях на пазар навсякъде имаше парацетамол. Нали е до касите и докато чакам оглеждам да убивам време.

# 552
  • Bristol
Влакът ми тази сутрин беше празен, като пред коледно. Обикновено понеделник сутрин и петък следобед е най-натоварен. На паркинга за колела също имаше много празни места.
В Испания са забранили дори колоезденето в свободното време в следващите 10 дни. Можеш да колоездиш само до работата или за пазар. Това не мога да го разбера, освен ако целта не е да се спрат туристите колоездачи, които идват от други страни.
Ски курортите в Италия, Австрия и Франция вече са официално затворени за сезона.

Вчера попаднах на интересен факт. Първият регистриран случай на коронавирус в Италия е бил на 30ти януари, в UK на 31ви януари. Само един ден разлика. Като територия Италия е разположена на по-голяма площ, а населението им е по-малко от това в UK. Въпреки това пикът там е дошъл по-рано, тук още го чакаме и се изнервяме. Интересно на какво се дължи това... 🤔

# 553
И на мен хич не ми харесва да ми казват, че съм от "стадото"... Баааа, бааа! Някои овце сме по-чернички, все пак.

Ясно е, че ще го изкараме всички, въпросът е да не си сред първите в болницата, когато още нямат рутината с какво да те третират, как да те подхванат, когато има недостиг на това, онова и т.н.. Все пак след 5 милионния излекуван пациент ще е друго, нали.

И това с миенето на ръце и хващането на кашлицата и кихавицата в кърпа винаги си е било стандарт и трябва да си остане завинаги. То не е откритие, както смятат много местни. Също си мисля, че и това със "упорита кашлица или температура да си стоят 7 дни у дома" трябва да остане до края на годината поне.

Пазете се здравички, момичета!

Мери, забранено е, защото ако един поиска, и другите ще поискат. И тогава ще стане гъчканица по велоалеите. Ха да се разминете, ха да си кихнете, ха да се поздравите и т.н.

# 554
  • Оптимист по принуда
. Интересно на какво се дължи това... 🤔
На това, че на италианците не им пречи да кажат каква е реалността, а тук като че ли умишлено прикривят, че всъщност може и да сме в пик. Всеки втори кашля и подсмърча, а като знаем тукашната култура на изкарване на крак..Кой знае колко вече са го минали. Но да не внасяме паника..нали. Да сме единствените в европа без пик, удържали го успешно
Не вярвам

Общи условия

Активация на акаунт