Великобритания - тема 80 Юбилейна Пред Коледна; Коледна; След Коледна

• 35 843
  • 732
  •   1
Отговори
# 525
Брех купих си тоалетна хартия и ме повишиха в един ден. Тц Тц Тц. Ще заемам позиция към, която никога не съм се стремяла, но съм благодарна.

# 526
Брех купих си тоалетна хартия и ме повишиха в един ден. Тц Тц Тц. Ще заемам позиция към, която никога не съм се стремяла, но съм благодарна.

Честито! На късмет ти е бил петък 13

# 527
Благодаря! Не съм официално назначена още, шефа ми ще е до края на месеца с нас, след първи, но днес ми беше разговора с менъджера на менъджера.

# 528
Момичета, пиете ли нещо за имунната система, някакви хранителни добавки, витамини с цел превенция на Короната? Или наблягате на по-здавословни храни, натурални сокове, чай и т.н.
Четох някъде, че било хубаво да се пие цинк и селен, като хранителна добавка. Вие какво мислите, какво ще помогне най-добре? Почва да ме обзема някаква паника....

# 529
  • Истински се вижда само със сърцето.
Мони ние от преди вируса пием омега 3, давам и на детето от скоро, сутрин по лъжица пчелен прашец.
Надявам се да сме с добър имунитет като цяло.

# 530
Не пипам аз имунитет, защото е нож с две остриета. Проблема с този вирус е именно прекаленото му впрягане, което при децата липсва.

Спряхме мероприятия на закрито, засилихме дезинфекцията и приема на течности, а след прибиране и докато сме навън приемаме горещи напитки.
Всичко ще го минем. Няма унижожение, все пак е вирус. Въпросът е да не е по едно и също време,а поетапно, т. е. максимално да забавим заразяването.

Ако не сте хронично болни, няма място за паника. Само дисциплина и отговорност трябва.

П. П. В една от групите, в която членувам, лекар пише за това, защо има толкова критични случаи в Италия. Всички с усложнения са вземали Ибупрофен предклинично. Което за пореден път показва, че всеки превантивен медикаментозен прием вреди повече.

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 17:12 от Pampers

# 531
Цитат
Момичета, пиете ли нещо за имунната система, някакви хранителни добавки, витамини с цел превенция на Короната? Или наблягате на по-здавословни храни, натурални сокове, чай и т.н.

Класиката чай с лимон и мед и пилешката супа ми е най присърце.

Прополис -  старая се да го пия два пъти годишно, по един месец през пролетта и есента. Последно поръчах от Амазон. По принцип схемата беше с постепенно увеличаване от 10 капки до 20, после намаляване, но вече съм я забравила и си карам с 2х10 капки в ракиена чаша топла вода, 15-20 минути преди ядене.

Куркума (turmeric)- готвя с куркума, слагам в прясн мляко с мед, в супи, кърита, десерти.

Кълнове и поници - напоследък нямам време, а и условия да си правя редовно, но придобра организация и кохато съм на зор, успявам и на перваза да си ги отглеждам. Кълнове пшеница, броколи, епички, лук, слънчоглеови поници... Може да включите и децата, забавно е.

Аромадифузор - за овлажняване на въздуха, с етерични масла. Инхалаторите на Викс, Олбас или домашно приготвени.

Ванички за крака със сол (морска, английска, етерични масла). Промиване на носа и гаргара със солена вода - ще се смеете, ама в момент на паника се снабдих с носопромивачка. Smile

Изпих и една опаковка Metatone (витамини от групата В), докато си чаках прополиса.

Всичко това го правя, когато се сетя де. Ако се застоя в къщи и имам достатъчно време, може и по-системно да се захвана, но засега колкото-толкова.

# 532
  • На острова
И ние приемаме клеева тинктура, съответно 3, 10, 30 капки (по възраст). И прясно изцедени сокове.

Има ли някой с букнати почивки априлската ваканция? Канселирахте ли?

# 533
П. П. В една от групите, в която членувам, лекар пише за това, защо има толкова критични случаи в Италия. Всички с усложнения са вземали Ибупрофен предклинично. Което за пореден път показва, че всеки превантивен медикаментозен прием вреди повече.
Може ли да дадеш повече инфо? В смисъл още преди да се разболеят, те си пиели Ибопруфен вместо витамини ли?

# 534
Може ли да дадеш повече инфо? В смисъл още преди да се разболеят, те си пиели Ибопруфен вместо витамини ли?
Май доста препарати от тая група подтискат синтеза на антитела и отслабват имунитета. Статия в резюме

# 535
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Не сме се запасявали, пазарим си както нормално за седмица напред, да не кажа ден за ден. В Асда ако отидете към 22 всичко има, започват да зареждат от около 21ч. Ходя на катерене след работа, после в Асда, да речем около 21:30 съм там. И паста и спагети си купих. Сега ходих за ориз, че беше на свършване и нямаше да ми стигне за манджата (пил воденички с ориз на фурна) и нямаше. Ако отида към 21 сигурно ще намеря... Добре, че съквартиранта имаше.
Тоалетна хартия и сапун също по това време си пазарих. Ама тъпото беше, че тоалетната хартия беше само 1 пале за целия магазин?! Нещо доставки ли нямат, не знам...

На нас на работа ни раздадоха индивидулани дезинфектанти за ръце и отделно поставиха диспенсъри, то и преди си имаше в кухничката примерно и на входа на сградата, но сега имам чувството, че са на всяка крачка. И ако искаш рифил за личния ходиш при една колежка и ти го допълват. Ся... може да звучи несериозно, на просто си мия ръцете, чак толкова тея дезинфектанти не ги ползвам. За другата седмица една от колежките дочула мениджъра да говори, че са поръчали тестове и ще ни тестват всички. Ами ОК...

Обаче сте прави, че англичаните имаха нужда да си повишат малко личната хигиена, та поне това да им остане. Помня един ден в тоалетната на работа, отидох да пишкам и си мия ръцете и чувам охкане, пъшкане, съпроводено със съответната миризма, та както казах аз си мия ръцете на мивката, а колежката просто си излезе като пич... бях леко потресена...

Иначе аз си живея както до сега, ходя си на катерене, малко съм единствената там, ама карай... то дали ще го хвана от Асда или от залата, какво значение има.. в един момент всички ще го хванем. Така си мисля аз...

# 536
  • UK
Здравейте
Не съм се включвала скоро, даже като ви търсих не открих темата. Сега случайно ми излезе.
Притеснява ме това мен, че тук не се предприема НИЩО, деца на училище,  ние на работа, народа си ходи по кръчми и магазини, пълно неглижиране на обстановката.

# 537
  • Bristol
При нас започнаха и офиса да го чистят по-старателно и май благодарение на това и кашлицата ми намаля. Аз целогодишно подкашлям и като се развихри някой вирус, изпадам в ужас, не от това, че ще го пипна, а че кашлицата ми ще се влоши много и дълго време минава, докато се стабилизира.
Аз избягвам събирания, мия си ръцете повече от обичайното и домашните ги преследвам. Днес мъжът си сложил портмонето и ключовете за колата на масата в столовата, вдигнах му скандал, защото ми филосифстваше, че не било проблем 🤪

Иначе днес излязох с колелото. Въздух, спорт и достатъчно голяма дистанция се поддържа, тъй или иначе. Ако стане като в Италия, да трябва да се затворим в къщи, ще ми е много трудно Sad

# 538
  • Истински се вижда само със сърцето.
Аз снощи отмених партито за РД на детето. На работа дезифенктанти няма, за мой късмет аз съм от четири дни на външна инспекция извън основната сграда само с още един колега, малко ми е студено сутрин но поне проветриво Simple Smile само и нещо за дезинфекция да дадат, че по мин. 10 коли ми минават през ръцете на ден. Казаха че тези които били от Италия минавали карантина.
Днес цял ден дезинфекцирам из къщи 😂 пера раници, бърша, луда работа....

# 539
Мърляви са англичаните и неглижират много. Вчера ми беше последния ден, така че мен много много не ме за имаваха, но явно от понеделник почват колегите да носят или маски или им даде дезинфектанти, не видях добре. Бълва се информация и алърти всеки ден.
Нашата аптека е в сградата на болница, с отделен вход сме, но до нас е входа на мяколко клиники, вкл и белодробната. В самата болница си има диспенсъри на сените, при нас няма нищо. Донесоха някакви антибактериални кърпички да чистим и едно от момичетата с една кърпичка отгоре отгоре забърса столовете за сядане и дръжката на външната врата но само отвътре! Имаме една мивка в която държат лиген за съдовете и тям се мие всичко, като цял ден се киснат и чаши. Тоалетна ползваме вътре в болницата, така че това ни е единствената мивка. И знаем как си мият посудата англичаните...,

Общи условия

Активация на акаунт