Великобритания - тема 80 Юбилейна Пред Коледна; Коледна; След Коледна

• 35 852
  • 732
  •   1
Отговори
# 510
  • На острова
Ох, ще идем довечера с Мм за запаси, ще ви пиша, вчера в Алди си имаше всичко.

Да похваля синчето. Нали е част от училищния хор тази година, та имаха фестивал на училищата от нашата община и пяха в Royal Albert Hall. Е, не соло, но все пак беше на сцената. И зад нея. Нещо, което на мен нали не е имало как да ми се случи като съм била на 10 г. Заради тези ти възможности, обичам мястото, където живеем 😊 Те бяха голямата бяла група, зад оркестъра. Беше много хубаво!

# 511
  • UK
Кое беше девойчето в групата, което работи в аптека?

Ronka12
Тя каза, че май спира работа тази седмица от мерки за безопасност.
Ронка, как са нещата при теб?

# 512
И при нас от днес в Азда няма тоалетна хартия, малко белина, ориз и брашно се намира тук там. От правителството били предулредили за епидемия и хората се подготвяли да седят дълго вкъщи. От там паста и ориз защото имали дълъг сток на годност. Току виж се разготвили и зарязали тейк ауея. Ще започнат да затварят институции. Аз работя на място с клинти, ако ни затворят вероятно няма да ни платят.
В моята дилема със сменянето на работа. Тъкмо се канех да карам курсове да си намеря нещо, което ми харесва и менъджера ми ме изненада, че си тръгва. Оставаме с по-малко персонал иняма да е лесно. Започнах да си търся друга работа каква да е по спешност. Ходих на интервю в коста кафе, човека ме хареса и ми писа и емейл, че ще ме вземе. Добре, но и от сегашната ми работа ми предложиха дългоочакваното повишаване. Утре имам разговор да кажа аз какво ще правя за колко пари. Отказах на кафето, сега ми пише, че наистина ме искат и е готов да преговаря. Кафето и ми е на 15 минути пеша. Много съм благодарна на Англия как за малко време има опция и за развитие  и за смяна на работа.

# 513
  • Leeds, UK
Изобщо не са зарязали take away-a, да не кажа, че са и още повече поръчките. Мъжът ми това работи и за 3 часа днес е изкарал пари колкото аз за 12 часа смяна. Чакай ти да седнат да готвят англичаните...😁
Винаги е голяма дилема смяната на работа, така че те разбирам. Прецени кои са плюсовете и минусите на двете места и най-вече къде можеш да се развиваш повече, повече знания и умения да придобиеш. Понякога парите не са всичко в работата. Аз примерно отказах по-лесна и по-добре платена работа с нормално работно време заради старата си, защото на новата нямам развитие нагоре повече от това, което ми се предлага, а на моята постоянно има такава възможност макар и в по-дългосрочен план.

# 514
Кое беше девойчето в групата, което работи в аптека?

Ronka12
Тя каза, че май спира работа тази седмица от мерки за безопасност.
Ронка, как са нещата при теб?

Засега добре. Имам още 1 смяна в петък и спирам за 3 месеца. Мислехме да се прибрем в Бг, но отпада, оставаме си вкъщи. Аз съм в болница, единственото което правят в момента е, че някои от пациентите се оптват да ги оставят вкъщи да не идват, особено онко болните. Сега мислят вариянти как да им доставят лекарствата. Нещо не могат да го измислят много, защото вчера се занимавах 4 часа с това за двама пациенти. Ако болницата праща куриер, излиза по£40 на човек, а това им е скъпо. И не искат да ги карат да идват или да ходят до джипитата. Тук говорим за скъпоструващи и онко лекарства.
Иначе самата болница незнам как е, ние се занимаваме с тия, които имат час при специалист и после им се дава рецепта, без да са приемани в болницата. И си имаме доста работа, аптеката е пълна с хора непрекъснато, досега съм видяла 1-2 с маски само, и нито един доктрор или сестра с маска.

# 515
При мен проблема е че не искам да нося уж отговорност, обаче работя с немърливи колеги много, аз съм зодия везни/много педантични/и го правя. После или в България някой връзкар повишен. Или то това странание дето полагам е между другото, бе все не съм оценена, може и да има защо. Искам за пари да работя, ама нещо не  ми се получава. Отговорностите ме стресират мен. На някои им доставя удоволствие. Може да е като с носенето на точкета, просто се свиква с чувството на некомфорт и се наслаждават на резултатите.

# 516
  • На острова
Такам, бяхме на късен шопинг до Лидл, че е най-близо. Нямаше ориз, паста, олио, брашно, превръзки, за хартия да не говорим.
Имаше останала една единствена четворка John West риба тон, взехме я. Плюс: Още риба консерва, ориз за микровълнова, равиоли, супи консерва, боб, царевица, маслини, кракери, плодове в консерва, прясно мляко в кутии, гранола, разни бисквити, шоколад, захар, веро, прах за пране. Минерални води мъжът ми беше взел вчера, днес нямаше. Имаме много място в гаража, така че директно с торбите ги оставихме там. Ще ги пренаредя в пластмасови кутии тия дни, да не ни изненада някоя мишка преди карантината.

Много се смяхме с охраната, ММ му вика: see you tomorrow, а той: yes, man, come for the rest of the shop 😆 и после ни изпраща с: see you next year!

Честно казано, не ми е много смешно всъщност...

Скрит текст:
нещо не ми се завъртяха снимките

# 517

Фейсбук какви ги ражда.

# 518
  • Leeds, UK
Adelinda и аз съм Везни и съм педантична 😁 Обаче нося и на отговорност😁

# 519
  • София
Adelinda, след разговора решението ще си дойде само. Ти помисли само кое ще ти донесе спокойствие и ще те накара да се почувстваш по-добре, къде парите те устройват повече, едното е на 15 минути пеш, а пътуването до другото място натоварва ли те, губи ли ти много време от деня, работното време на кое място е най-доброто за теб и твоето семейство... Успех! Пиши ни какво решение взе Heart
Ronka,  много ли е тежко положението в болницата? Ти се самоизолираш за 3 месеца ли?

# 520
  • на малък остров в океана
При нас, в Ирландия, от днес следобяд до 30 март затварят всички училища, университети и детски градини. Има ограничения за броя на хората при събирания на открито и закрито.
Ние не се запасяваме, ама май ще трябва. Иначе и тук купуват като за последно.
Пазете се много.

# 521
Все още не е тежко, дори за тоя град уж няма потвърден случай. Но детето ми е с проблеми и всичко започва от гърдите, затова не мога да рискувам да се излагам на вируса прекалено много и да го домъкна вкъщи. Излизам в неплатен, още преди да ескалират нещата толкова много, мислехме да заминем за България за тия 3 месеца, но оставаме вкъщи. Но отпуската няма да я отменям.

# 522
В нашия окръг има 2 потвърдени случая на вируса на фона на 1006 общо за ЮК до момента.Народа се запасява основно с дезинфектанти,хартия ,паста и консерви.
Аз преди един ден направих едно зареждане с цел да се позапася малко с каквото смятам да издържа по време на окупацията.Днес реших да купя и малко чесън,джинджифил,бразилски ядки(заради цинка уж),все такива препоръчани неща за случая. Мислех да взема и сърджикал спирт от Буутс,но нямаше.Оня ден имаше останало на рафта едно шише и аз се чудех,ама си рекох,че ще мина и без него.Днес отивам-няма.Не са и зареждали повече.
Ние с мъжа ми имаме купени билети за 15 април за БГ,да видим какво ще стане.На мен хич не ми се ходеше тоя път.Някакво вътрешно усещане явно съм имала.Да бях го разкандърдисала да не ходим ,ама на ....Извънредното положение ще е до 13 април в БГ.

Днес излезнах с предпазна маска и ръкавици до нашата шопинг ерия.Бях единствена с такива протекшънс наоколо.И очила имам,но не ги взех,че се почувствах достатъчно накачорена.Някои ме заглеждаха,но не ми пука.Особено в магазините с повече народ си беше задължително.Да ви кажа не е лесно да се стои с тая маска,отпред пласмасовия вентил го усещах мокър от влагата.И това за не повече от два часа.Не мога да си представя да седя повече време с нея.
За маските ако някой си купува гледайте да е с висок клас на ефективност FFP3  или N95.
https://otgovori.info/face-mask-vs-respirator/?fbclid=IwAR3cgnq2 … bbEDCUtbTpwuvfwuA

Местните хич не са свикнали да се предпазват ,а и дисциплината им куца...Не вярвам да знаят какво е и карантина.Но може и да се научат ако видят зор,ще видим.
Очаква се 70-80% от населението да се зарази...и около 1-2% смъртност.
Днес гледах едно видео с Б.Джонсън и двама медицински специалисти.Доста неща обясняват и какво ни очаква.
https://www.youtube.com/watch?v=paSQTTpmwNc

Последна редакция: пт, 13 мар 2020, 21:29 от Zhani

# 523
  • Leeds, UK
В нашия квартал има достатъчно тоалетна хартия в полските магазини, брашно, макарони и други дефицитни стоки. Нашият кеър хоум официално от днес затвори врати за посетители, разрешават се само абсолютно неотложни посещения на линейки например. Всички са над 80 годишни с различни хронични заболявания. На повечето семейства е обяснена ситуацията и ще им се осигури контакт с близките им по различните приложения за интернет връзка. Така ще ми е по-спокойно, че то там е ужас от посещения ежедневно, ама сега ще си седнат малко у тях.

# 524
Днес бях на зъболекар. Още вечера ме провериха дали съм излизала в чужбина последните седмици и имам ли кашлица. Там първо слагаш дезинфектиращ гел и после попълваш документите и т.н. Всичко се бършеше повече от обикновено.
Минах и през аптеката да върна празни шишенца и да взема нови. Наистина дезифенктанти и спирт нямаше. Доколкото разбрах и на NHS не им достигат.

В магазините беше учудващо празно. Винаги по това време на деня е някаква лудница и избягвам да ходя. В Лидл имаше празни рафтове за тоалетната хартия и консерви.
Ние не сме се презапасявали. Нямам и къде да го държа. Имаме храна като за 2 седмици напред.

Happy Bella, добре са направили. Това е най-уязвимата група.

Интересно ми е до кога ще отлагат ограниченията. Не е лесно да се жунглира между икономическа и здравна криза де, но ще съумеят ли да вземат най-доброто решение. Скоростно случаите се удвоиха.

Общи условия

Активация на акаунт