Великобритания - тема 80 Юбилейна Пред Коледна; Коледна; След Коледна

• 35 826
  • 732
  •   1
Отговори
# 570
Аз няма как да се самоизолирам, защото сме четири членно семейство. Или всички се самоизолираме или никой, няма как поетапно и поотделно, защото е безсмислено по този начин да се случват нещата.
На работа и в училище се изисква присъствие. Иначе оставаш без работа и доход, а децата няма как да не посещават училище докато всички такива са си отворени в цялата страна.
Не става дума за това, че хората са социално безотговорни. Не всички могат да работят от домовете си или могат да си позволят да останат без доходи под натиска на работодател. Тук най-важна е ролята на Правителството, за съжаление на чело е Борис Джонсън и никой не знае какво може да очаква от него.

Ох изобщо нямах това предвид, работя отвкъщи и винаги съм го правила, сега просто съм нон-стоп вкъщи, което е доста тягосно,  не се събирам по пъбове и ресторанти и тн имах предвид, което виждам, че е масова практика тук в Лондон където живея. И концерт и театър за които имах билети не бяха отменени миналата седмица, аз сама реших да не присъствам. БоЖо каза, че мерките му са ок... още май говори..

# 571
Някой слуша ли какво каза Борис Джонсън за епидемията от коронавирус? Нещо ново каза ли, някакви по сериозни мерки ще се взимат ли?

# 572
Някой слуша ли какво каза Борис Джонсън за епидемията от коронавирус? Нещо ново каза ли, някакви по сериозни мерки ще се взимат ли?

https://www.bbc.co.uk/news/uk-51917562

Prime Minister Boris Johnson has said everyone in the UK should now avoid "non-essential" travel and contact with others and to fight coronavirus.

Училищата работят за сега доколкото разбрах.

# 573
Част от редица строги нови мерки:

Хората във Великобритания трябва да избягват „несъществените“ пътувания и контакти с други, за да ограничат коронавируса - тъй като жертвите на смъртта на страната са били 53.

Хората  да работят от вкъщи, където е възможно.

Хората от рисковите групи ще бъдат помолени в рамките на дни да останат у дома в продължение на 12 седмици.

Това са много драстични мерки!

# 574
  • София
Нямам думи! Изгледах пресконференцията.
Никакви нови мерки не се вземат!
На директен въпрос за училищата - отговорът е, че по-важното е да се ограничи посещенията на пъб и театър.
И все така е дадена свобода на бизнеса да реши да прави това, което си счете за нужно. С други думи - децата на училище, който не може от вкъщи, да ходи на работа, но не и на театър, разбира се! Честито!

# 575
  • на малък остров в океана
И аз гледах пресконференцията. Винаги съм завиждала на политиците за красноречието. Борис Джонсън един час говори и нищо не каза.
Да му имам мерките.

# 576
Новото е, че при наличие на един със симптоми, се изолира цялото семейство за 14 дни, а не както беше до сега за 7 дни само болния. В жилище с две тоалетни виждам шанс за изолация, но иначе си е доста трудно упражнение.

При нас масовите мероприятия дори на открито се отменят, вкл и великденските такива. От училище ни изпратиха съобщение, че децата вече няма да обядват заедно, няма да имат асембли, отлагат се всички мероприятия в и извън училището, ограничават достъпа на външни лица. Дано и другите училища са така адекватни! Само ме притесняват безотговорни родители, които биха си направили оглушки за карантината.

# 577
  • На острова
Нямам нито намерение, нито желание да ходя където и да било. Повечето колеги са били обаче някъде уикенда - кой на пъб, кой на бар. Ще ги чакам да видя как самосъзнателно ще спрат да ходят на пъб, абсурд.

Викам на ММ с парите от канселирания холидей да си купим разни неща за градината и да се готвим за staycation..

Аз до преди уикенда бях спокойна, днес нещо се притесних, и в офиса се усеща масово притеснение и умърлушеност. Майка ми щеше да идва за РД на малката, това отпадна естествено, мъчно ми е.. В офиса хигиената е на ниво, имам колежка нон-стоп ходи и бърше дръжките на вратите с препарат, аз усъвършенствах отваряне на врата с лакът, гръб, задник 🙈

Навън днес ходих да си взема доставка от Буутс, с ръкавици и шал държа пред лицето. Взех си цинк на таблетки, парацетамол (даже пих два, че ме заболя глава нещо), аспирин (който разбрах, че не е препоръчителен всъщност. От Home Bargains си взех течен сапун Carex, тъкмо зареждаха, антибактериални кърпи и едно последно нес-кафе.

Вкъщи синът ми ме посрещна легнал на легло и завил се, не му било добре, корем го болял. Според мен той много се е притеснил, обяснявахме му с баща му, какво що, успокоихме го малко. Иначе каза, че половината клас липсвал.

И аз чистя с парочистачката. Пия топла вода, чайове..Преди две седмици си купих инхалатор на Омрон.

Притеснява ме доста, че нямаме достъп до Джи-пи. Днес на друга колежка и отмениха часа със смс, тя се чудеше какво да прави, че не можа да се свърже съответно, и я пратихме на консултация в аптеката.

# 578
Миа, а инхалатора с какво го пълниш?

# 579
В Нотингам университетите затвориха и минаха на дистанционно обучение.Дъщеря ми днес се обади,че въпреки това била решила да остане там още някоя седмица и тогава да си дойде у дома.Както иска,но малко ми е притеснено .
Аз работя от вкъщи и гледам да не излизам освен по необходимост и то само с маска и ръкавици.Мъжът ми ходи на работа,като каза,че при тях били наели допълнително хора да чистят и дезинфекцират постоянно наоколо.

Ако някой търси спирт в ибей има Isopropyl Alcohol  99.9% RUBBING ALCOHOL по 5 литра,по 25 литра ,както и в по-малки количества.Решила съм да си направя домашен дезинфектант за ръце.

Четох,че днес в БГ  пристигащите от УК щяли да ги слагат под домашна карантина...
В Банско един възрастен англичанин бил с коронавирус,както и 9г. дете негов племенник .Щяли да стоят сега там под карантина в хотела за 14 дена....Ние имаме купени билети за 15 април до Бг както вече споменах и постоянно следим дали не ни е отменен полета.

Днес поработих малко в двора и се насладих на настъпващата пролет.Не ми се излиза нито до парка ,нито до центъра заради навалицата.Гледаме да се пазим.Тъкмо ще имам повече време да направя и едно пролетно почистване и други неща,за които все отлагам.

Иначе за мерките ...Решили са да го карат май на естествен подбор.Който оцелее,оцелее.Това за придобиването на имунитет ми се струва само гола теория и много хора ще се заразят до тогава.Освен това четох някъде ,че има хора и повторно заразени.Така,че докато се изгради тоя имунитет май доста хора ще си препатят.

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 21:06 от Zhani

# 580
Да седят всички домашни 14 дни под карантина е пожелателно, не задължително или рестриктивно.

# 581
Да седят всички домашни 14 дни под карантина е пожелателно, не задължително или рестриктивно.
"Must stay" никак не е пожелателно. А и масата вярва на правилството и изпълнява каквото се казва, за щастие.

Много се изписва по темата за 👑 от кой ли не, но това е много свежо и ясно обяснява дори мерките на правителството. Ако имате време и желание, хвърлете едно око.

Zhani, нашият университет също го затвориха преди дни и ще стартира дистанционно от другата седмица. Дано щерка ви се прибере по-бързо да ви е спокойно!

Тези карантини в Бг са ми малко под въпроса, предвид, че масата не ги спазва въобще, издирват ги с полиция и сеят зарази навсякъде.

Сайтът уча се. бг е направен безплатен за две седмици. Регистрирахме се и ние. На детето много му харесаха клипчетата. Утре след училище ще гледа пак.

Миа, и нашият план е за работа по градината като наложат домашния арест април-май месец

# 582
  • Bristol
Иначе за мерките ...Решили са да го карат май на естествен подбор.Който оцелее,оцелее.Това за придобиването на имунитет ми се струва само гола теория.
Не е гола теория, за много болести от този вид се разчита на естествено изграден имунитет или ваксини. Колкото повече хора изградят имунитет, дали след преболедуване или след ваксина, толкова по-предпазени са тези, които по някакви причини нямат или не могат да изградят имунитет.

Pampers, точно щях да питам, ако се наложи две седмици да се затворите в къщи, как ще се разнообразявате, възрастните и децата.
Чудя се, дали още от сега да не си поръчам някой гоблен, сет за начинаещи 🤔 Вие имате ли подобни идеи?

# 583
Имаме една камара настолни игри, непрочетени книги също, дворът е за оправяне, моят офис трябва да стане детска стая, имам неоправяни снимки от 2018г (срам). Искам и да разкарам накупените прежди. Почнах да гледам клипчета как се плетат пазарски чанти на дупки за пазаруването на плодове и зеленчуци. Дори оплетох пробно. Само да сме здрави да можем да се занимаваме с всичко това!

Ако сте пропуснали, може да гледате български театър онлай. Едното го канселираха, но на това смятам да му се насладя.

# 584
  • На острова
Миа, а инхалатора с какво го пълниш?

Мари, с физиологичен разтвор само. Взех го докато бяхме с хрема всичките, предимно за малката, тя седя една минута и после опищя света, но баща и довърши инхалацията и беше много доволен.

Памперс, много полезна статия, поуспокои ме и ми припомни защо не трябва да гледам много новини из фейсбука и недостоверни медии.

Препоръчах Pandemic по Netflix, нали?

С удоволствие оставам две седмици вкъщи - игри и кафенце на двора, четене на толкова много книги, учене за изпит, учене с Буквара (благодаря на Бела за идеята, мама ми прати вече един), филми, домашно тренировки, печене, пролетно почистване.. ❤

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 15:02 от ~Миа~

Общи условия

Активация на акаунт