Генетични и имунологични проблеми - 16

• 44 267
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
  • София
В моята клиника всички донорски процедури са с максимална имунология - два вида вливки, вътрематочна имунологична терапия, кортикостероидна терапия след това. Обяснението е, че при донорска яйцеклетка ембрионът е изцяло чужд организъм, така че е добре да се потисне имунитета на майката, за да не го отхвърли.

Мандария, стискам палци!

# 616
Здравейте, момичета, дали някой е правил скоро вливки в Малинов? Имам следния казус - имам установено наличие на инхибиращи ембриотоксини и назначени за вливане 5 гр Имуноглобулин 2-4 дена преди овулация. Преди месец и полвина се подложих на ПРП процедура в Турция и както се подразбира няма как да направим ин витро в това положение. Въпреки това след такава процедура има голям процент на естествени бременности и докато чакаме извънредното положение да премине ми се искаше поне да изчистя всички останали пречки за такава. Чудя се обаче дали въобще ще мога да стигна до София и дали в Малинов / или която и да е друга клиника/ ще се съгласят да направят вливката без реално да е наложителна и спешна и за това исках да разбера дали някой  е успял да направи вливка.
Аз вливах там преди 2 седмици без никакви проблеми или тестове, просто си с маска и е 70 лв.вливката

# 617
Здравейте, момичета, дали някой е правил скоро вливки в Малинов? Имам следния казус - имам установено наличие на инхибиращи ембриотоксини и назначени за вливане 5 гр Имуноглобулин 2-4 дена преди овулация. Преди месец и полвина се подложих на ПРП процедура в Турция и както се подразбира няма как да направим ин витро в това положение. Въпреки това след такава процедура има голям процент на естествени бременности и докато чакаме извънредното положение да премине ми се искаше поне да изчистя всички останали пречки за такава. Чудя се обаче дали въобще ще мога да стигна до София и дали в Малинов / или която и да е друга клиника/ ще се съгласят да направят вливката без реално да е наложителна и спешна и за това исках да разбера дали някой  е успял да направи вливка.
Аз вливах там преди 2 седмици без никакви проблеми или тестове, просто си с маска и е 70 лв.вливката
Имах предвид , че от съвсем скоро тестват и хора с Covid там  - няма вас да ви тестват . Ако някой желае може да отиде там да си плати тест за Covid  , но това са потенциално заразени хора все пак .

# 618
  • София
Аз също бях на преглед в Малинов миналата седмица. Във фоайето имаше точно 1-2 чакащи, нищо по-различно от друг път.

Доколкото знам в момента ако си в процедура трябва да имаш отрицателен PCR тест преди пункция.

# 619
fotokod, следя темата за ДЯ много отдавна и след като се оплодиха ембрионите отново я препрочетох отначало - не намерих отговор на въпроса си дали (какво) трябва да изследвам предварително. Разбира се, въпросът трябва да е към доктора, но пуста паника.
 Дели, искаш да кажеш, че вливките и терапиите се правят превантивно при ДЯ, без да сте изследвали нищо? Вероятно е стандартен протокол, както и фракси/аспирин?

# 620
Здравейте,

Поради 5г неизяснен стерилитет, 2 стимулации (къс и дълъг прогокол) за последните 8 месеца с кофти резултати (яйцеклетките загиват) ни препоръчаха да направим цитогенетичен анализ- кариотип.
Четох доста, препоръчаха ни Геника, но сме доста далеч от София.
Има ли някоя от Вас, която е пускала това изследване на друго място?
Четох за Варна, Св.Марина (университетска болница),
само ме озадачава разликата с Геника и в цените и във времето за резултатите. Варна 150лв (2-3 седмици), Геника 240лв (45-60дни)

# 621
  • София
Мимоза, във всяка репродуктивна клиника с генетика би трябвало да могат да направят кариотип. В София кариотип правят Щерев, Малинов, надежда, Репробиомед, цената е 150лв на човек и излиза за около 3 седмици. Нямам идея защо в Геника цената е двойна, и кое налага това забавяне.

Мандария, точно така - всички пациенти за донорска яйцеклетка в тази клиника, без значение дали имат специфични имунологични изследвания, по протокол се третират с тези имунологични терапии.

# 622
Здравейте,

Пуснах си ново изследване на НК клетки след месец и половина тъй като на предното бях малко болна

Това е първото изследване на 12 март:
Фенотипизиране на NK/TNK клетки      Профил   *   *
Общи Т лимфоцити (CD3+)      2 065   Cells/µl   572 - 2350
Общи Т лимфоцити (CD3+) %      62.0   %   54.0 - 85.0
NK клетки (CD3-/CD16+/CD56+)¹   ↑   946   Cells/µl   90 - 430
NK клетки (CD3-/CD16+/CD56+) %¹      28.4   %   5.6 - 30.0
T клетки с NK активност (CD3+/CD16+/CD56+)      12.00   %   0.01 - 12.00
1.   При жени в репродуктивна възраст е жалателно да са в границите от 100 до 320 броя Cells/µl и от 8 до 21%

А това е от вчера:

Може ли коментар дали са се подобри ли нещата.

# 623
Здравейте, откриха ми завишени еНК Клетки и дисбаланс в пропорциите на ендометриални Т и общи НК клетки, в следствие на биопсия на матката. Казаха ми, че лечението ще е промивка с лекарство. Аз очаквах вливки на Интралипид или Имуноглобулин, понеже чета тук че обикновено това се предписва. Някой имал ли е  такава промивка в Надежда и след това имало ли е успешна бременност? Притеснявам се дали това ще е достатъчно...

# 624
Здравей! Май единствено в Надежда се прави такава процедура. Аз също се интересувах и специално питах имунолога (доц. Русев), тъй като той ми изписа само вливки. Каза, че е едно и също, но по-добре вливки, отколкото да ме 'човъркат' от вътре, така че доколкото знам или едното, или другото се прилага. При мен се получиха нещата само с вливки.
Успех 🌺

# 625
На мен промивка не са ми правили, а ми слагат някакво лекарство в матката, което се приготвя от ембриолога, но не знам какво съдържа. Иначе отделно имам и вливки.

# 626
Здравейте,

Пуснах си ново изследване на НК клетки след месец и половина тъй като на предното бях малко болна

1.   При жени в репродуктивна възраст е жалателно да са в границите от 100 до 320 броя Cells/µl и от 8 до 21%

А това е от вчера:

Здравей, в Цибалаб ли е правено изследването, защото аз се чудя къде да ги изследвам на своя глава? ( Има причина, не ме упреквайте,моля Simple Smile )
Ако не, има ли някой който ги е изследвал в Цибалаб и дали е добре да се изследва там?

# 627
Здравейте, откриха ми завишени еНК Клетки и дисбаланс в пропорциите на ендометриални Т и общи НК клетки, в следствие на биопсия на матката. Казаха ми, че лечението ще е промивка с лекарство. Аз очаквах вливки на Интралипид или Имуноглобулин, понеже чета тук че обикновено това се предписва. Някой имал ли е  такава промивка в Надежда и след това имало ли е успешна бременност? Притеснявам се дали това ще е достатъчно...
В Надежда лекуват локално матката . И после при пол. тест те изпращат при имунолозите и ако те преценят по кръвните изследвания може да назначат вливки .

# 628
Здравейте,

А това е от вчера:

Здравей, в Цибалаб ли е правено изследването, защото аз се чудя къде да ги изследвам на своя глава? ( Има причина, не ме упреквайте,моля Simple Smile )
Ако не, има ли някой който ги е изследвал в Цибалаб и дали е добре да се изследва там?

В Лина са правени

# 629
Здравейте, обмислям да запиша час за консултация с доц. Русев. Ние сме с неизяснен фактор, с 2 стимулации - къс и дълъг протокол и 3 неуспешни трансфера. В тази връзка искам да се подготвя малко повече. Четох няколко теми, но е възможно да съм пропуснала. До колкото разбирам главното, което се изследва е NK (по резултати на някои цени явно е някакъв пакет с голям набор от изследвания за NK) и ембриотоксичен тест. Никъде не намирам ценоразпис, все пак искам да съм информирана, а не да ме изненадат на място. Може ли да ми помогнете Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт