Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 61

• 36 529
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
  • София /Абсурдистан
А, мен Фемара-та ме събори на легло. Не можех да ставам сама и не можех да ходя, такива болки. Спрях я и сега нищо.

# 601
  • Стара Загора
Здравейте   не съм писала скоро. Аз преминах през кошмара химиотерапия ,Октомври свърших лъчетерапията. Косата ми започна да пораства. Сега е около 2 см,може и малко повече. Започнах да слагам Золадекс, Херцептин пия Нолвадекс .  Мислех си че  всичко вече ще бъде добре.  Преди 3 дни вдигнах температура  без да съм болна.  Подържах 38 почти 24 ч.  Малко след това установих че оперираната гърда е зачервена. Сега е топла и надута. Какво мислите. Рецидив ли е. Някой имал ли е късни реакции от лъчелечение след 2 мес. Страхувам  се.

# 602
R neli Моя позната имаше същия проблем. Възпаление някакво се оказа.Даже нещо като гной и изтичаше от дупките  където е бил дренажа.Пи антибиотик. Сега всичко е наред. И при нея се получи след около два месеца от приключването на лъчето.

# 603
  • Стара Загора
Благодаря ,дано и при мен е това. До понеделник щях да откача да чета и да мисля какво ми е

# 604
  • София
Здравейте   не съм писала скоро. Аз преминах през кошмара химиотерапия ,Октомври свърших лъчетерапията. Косата ми започна да пораства. Сега е около 2 см,може и малко повече. Започнах да слагам Золадекс, Херцептин пия Нолвадекс .  Мислех си че  всичко вече ще бъде добре.  Преди 3 дни вдигнах температура  без да съм болна.  Подържах 38 почти 24 ч.  Малко след това установих че оперираната гърда е зачервена. Сега е топла и надута. Какво мислите. Рецидив ли е. Някой имал ли е късни реакции от лъчелечение след 2 мес. Страхувам  се.
Да това е. Аз в момента мажа с Лиотон 1000 . Изписан ми е . Обясниха ми че от лъчетерапията са прогорени малките кръвоносни съдове и задържам лимфа. Моята лъчетерапия приключи на 16 август, така че съвсем е възможно и при теб д е това.   Купи си утре или дори още сега Лиотон и мажи, по зче няма да стане.

# 605
Аз приключих лъчето още миналия януари.  След това ми беше химията. Оперирана гърда продължава да ми е много твърда , а на последния ехограф на гърди през август ми казаха,че задържам лимфа. С времето щяла да се абсорбира.
Ако знаете само как ме болят раменните стави ... Особенно едната откъм здравата гърда.Затруднявам се дори гащите да си вдигна, егати. И краката също, но като се поразтъпча минава. Направо не се трае. Дали е от Тамоксифена? Средата на януари съм на диспансерно и ще питам за смяна .

# 606
  • София /Абсурдистан
На мен ми казаха, че само Тамоксифен не дава реакция точно по ставите. Аз направих пък алергия от него. Но май всичките антихормонални бият по ставите.

# 607
Момичета и аз имам въпрос. Значи, преди всичко с химия и т.н, след като пия антибиотици правех инфекция от кандида там долу. Свързана с много здрав сърбеж и течение бяло. След като стана веднъж, всеки път преди антибиотик и след пиех мико макс. Сега питах, дали да пия и ми казаха, че от химията, нямало как да направя гъбички, нали кандидата са гъбички. Миналия път нямах проблем. Сега обаче, долу така ме сърби... Зверски, нямам течение, но сърбежа е баш като при кандида..та се чудя все пак не е ли възможно да съм се инфектирала и да си взема ли това дет си взимам като се появи..? Или да ходя на гинеколог? Ама чакам по седмица за час после за резултати.. А милата тя е отекла вече..
Не знам случвало ли ви се е нещо такова? От химията..?

# 608
Здравейте,
Тони, на мен не ми се е случвало. Защо не си правиш промивки със сода или тетра или нещо подобно?

# 609
Бела, правих си.. Не помага.. Това беше първото дет направих.. Сега мисля да си взема клотримазол..това е кремче дет помага за сърбеж и да видим.. Ако не помогне..не знам Sad ужасно е ..

# 610
  • София
Тони и при мен го имаше това ,но минаваше за 2 дни .Според мен е свързано със сухота и ако е така,тетрата ще изсуши още повече и ще е по-зле.Може да пробваш с нещо увлажняващо.Ако не е това,има едни Интимохелп.Може с тях да пробваш ,докато отидеш на лекар.Аз се миех с пяна Гинексид,много приятно охлажда.

R Neli една жена, с която правихме заедно лъчето ,получи същата реакция и и казаха,че е от него.Ние приключихме на 4.09,гърдата и се наду и зачерви към края на ноември.Пи АБ тогава.
 Пробвай до тогава с един хомеопатичен крем Траумил и таблетки Сераза .И двете неща влияят на възпалението ,без да имат страничните реакции на лекарствата от НСПВ.

Последна редакция: нд, 29 дек 2019, 19:08 от zori_g_n

# 611
  • Варна
Момичета, пробвали ли сте куркума за болките в ставите? "Златно мляко" казват, че има противовъзпалително действие в такива случаи. В "Антирак" дори я препоръчват като противоракова храна... А мазане с магнезиев гел на болното място не помага ли?

# 612
  • София /Абсурдистан
Момичета, пробвали ли сте куркума за болките в ставите? "Златно мляко" казват, че има противовъзпалително действие в такива случаи. В "Антирак" дори я препоръчват като противоракова храна... А мазане с магнезиев гел на болното място не помага ли?
Аз съм пробвала. Много време пих капсулите куркума. Ефект - нулев ... Confused

# 613
Аз пия куркума на капсули вече 4 години, не толкова като превенция за болки в ставите, колкото като антиоксидант.

# 614
Така е. Ами моят беше  тумор на апендикс, не го споменах, защото се среща едно на няколко милиона, уникален вид. Не, че е смешно.
За хомеопатията съм за, би ли споделила при кой хомеопат във Варна ходиш, може и на лични, ако не искаш в ефир.  Аз съм от Варна, но от много години се лекуваме при хомеопат от София.
През 2008 година след няколко антибиотика за голямото ми дете, куп изследвания и последвалото "Ще го приемем в болница, за да вливаме АБ, защото явно през устата не се повлиява", а на въпроса "АБ за какво? Каква е диагнозата?" отговорът беше "Ще го приемем, ще вливаме, а през това време ще разберем"....отидохме при д-р Костадинов. Той беше вълшебник! Ефектът беше видян в рамките на 3 дни. От тогава само с това се лекувахме. След като той почина се лутахме малко, но в крайна сметка намерихме д-р Капинчева. От тогава сме при нея само.
Лекувала е какво ли не!
Весели празници, момичета Flowers HibiscusChristmas Tree

Общи условия

Активация на акаунт