Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 25

• 35 951
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
И аз да се включа в темата с един сериал Succession. Много ме грабна в началото, но стигнах до 9. епизод и се чудя да продължавам ли. Прекалено много думата f... Някак едни и същи действия.
И аз така се чудех, докато гледах първия сезон. Обаче втория е мееега як. Много интересен. Няма да съжаляваш, ако го продължиш.

Сега започнах The Capture (на 3ти епизод съм) ,някой назад беше споменал, че ще има втори сезон, но той всъщност не е ли мини-сериал? Така се води в IMDB и затова го започнах, много обичам мини сериали. Хем не е филм за час и половина, хем не разтегнат в 5 сезона.

# 271
  • Бургас
Честита 2020! Здраве и благополучие!

За тези, които са новаци (като мен) в света на Гералт от Ривия и не познават книгите и игрите, може би ще е интересно да видят полския сериал от 2002 година - Wiedzmin

Интересно преживяване е да гледаш и сравняваш двата сериала-полският е сниман в естествена среда. Прекрасни, живи гори. Сюжетната линия следва естествената хронология- тръгва от детството. Всичко е поднесено по-просто и ясно. На мен лично ми допада и тази версия.

Последна редакция: ср, 01 яну 2020, 09:24 от lady Koup

# 272
Пие детство? На Гералт ли?

# 273
  • Бургас
Пие детство? На Гералт ли?

Да - как и защо е отведен, промяната, изпитанията. "Узряването" му такъв какъвто е - "вещер от ново поколение" Yum

# 274
Книгата сякаш не следва тоя път. Явно във всеки сериал доизмислят Simple Smile

# 275
  • София
За много години!  bowuu

Аз изгледах минисериала ''Коледна звезда'' за г-н Скрудж по HBO.GO и го препоръчвам. Много добре пресъздадена история, много добре изигран. Simple Smile

# 276
Честита Нова Година! Simple Smile
Коледна песен, искаш да кажеш. Вярно ли е, че е политкоректен и финалът не е щастлив за Скрудж, за разлика от оригиналния сюжет? Четох такова ревю и реших да не го гледам заради това.

# 277
  • Вестерос
ЧНГ!

Беше много мрачен, няма хепи енд за Скрудж.

# 278
Значи изобщо няма да си губя времето Simple Smile Пак тъпата им американска Митю пропаганда Simple Smile

# 279
Честита Нова Година и от мен!
Аз си гледам Truth be told и Ray Donovan.
Още не съм почнала Atiye.
Утре ще почва Deputy. Загледах се по четири сватби и едно погребение, но не го следя. Иска ми се да гледам нещо леко, интересно. Blush

# 280
  • София
Честита Нова Година! Simple Smile
Коледна песен, искаш да кажеш. Вярно ли е, че е политкоректен и финалът не е щастлив за Скрудж, за разлика от оригиналния сюжет? Четох такова ревю и реших да не го гледам заради това.

Така де, да, попрекалихме малко с шампанското  Grinning
Ами малко по-различно е, по-мрачно, абе ок е за мен.  Peace

# 281
За мен такива големи промени в сюжета са неуважение към автора. Все едно се подиграват с Дикенс.

# 282
  • България
За мен такива големи промени в сюжета са неуважение към автора. Все едно се подиграват с Дикенс.

Абсолютно съм съгласна!
Едно е да е жив авторът и доброзорно да се съгласи на промени, друго е да се гаврят с творчеството му след като отдавна си е отишъл и не може да вземе отношение.
Толкова ли няма какво да напишат и екранизират, че пипат класиката. ( И фентъзитата.)
---------------------------------------------
  Тези дни изгледах една стара версия на Доводите на разума.
https://www.imdb.com/title/tt0066702/?ref_=ttep_ep_tt
Старите сериали и филми ми харесват все повече и повече по няколко причини.

Последна редакция: ср, 01 яну 2020, 21:16 от МоарейнД

# 283
Нарочно се гаврят с класиките, защото искат да изтрият спомена за тях или поне да го изопачат. Това е вид пропаганда.

Впрочем, забравих да похваля Епик драма - последните седмици пускат 5-ти и 6-ти сезон на Мърдок - има шанс все някога да стигнат до новите серии Simple Smile
И в този сериал има пропаганда, но категорично не е толкова дразнеща, колкото американската (тази е канадска). Само ми е странно как някои от персонажите изведнъж обръщат резбата. Възрастни хора, с по няколко връзки, които сме видели на екран и определено не са фалшиви, изведнъж минават на другия бряг )) За щастие не и персонажи, за които ми пука.

# 284
  • софия
Аз идвам да похваля The Politician, много приятно за гледане, интересен поглед на вечно наболели теми, както и някои типични за съвремието ни. Страхотни изпълнения.

Общи условия

Активация на акаунт