Няколко курса антибиотик по време на бременност

• 841
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте! Вече съм бременна в 28 седмица. За съжаление имах не малко проблеми до тук и няколко пъти пих антибиотик. Първият беше преди да разбера, че съм бременна. Цефотаксим. Няколко лекаря ми обясниха, че щом е нямало спонтанен аборт значи антибиотикът не е имал досег с зародиша толкова рано.
После заради една по-упорита инфекция се наложи Зинат, след месец- два венозно Цефриаксон. Всички те са антибиотици позволени по време на бременност, но аз все се тревожа дали не станаха прекалено много. Някой има ли подобен горчив опит?

# 1
Позната се наложи и пи над 8 антибиотика през бремеността. Има здраво и палаво момиченце Simple Smile

# 2
Аз изпих два по време на бремеността. Ден след раждането и двете бяхме пак на антибиотик заради температура. Всичко е наред.

# 3
Благодаря ви за успокоителните думи! Дано и с мен да е така! Simple Smile

# 4
Здравейте !
Момичета, имам един въпрос някоя от вас сблъсквала ли се с инфекцията Стрептококи на пикочните пътища по време на бременност , и имали друг вариант за лечение освен антибиотик , защото в момента съм с такава бактерия 9+6 г.с съм , но имам страшна непоносимост към антибиотици АГ ми изписа Панцеф за 10 дни , но когато го изпих ми стана супер зле гадене,повръщане тежест в корема и все още съм така и не ми минава от снощи пробиотика също не даде ефект и съм много притеснена как ще я излекувам , също ме притеснява приема на антибиотик при бременност , моля ако някоя може да ми помогне ❤️ 😔

Общи условия

Активация на акаунт