Любители на Котки - Тема 140

• 29 769
  • 763
  •   1
Отговори
# 675
  • София
А, ОК, MayyaI, сега те разбрах. Но аз продължавам да си се чудя каква беше причината за нашия проблем. Simple Smile Все пак, ако мога, да го предотвратя за в бъдеще.

Мира, добре дошли. Късметка показва чувства. Simple Smile

# 676
  • София
Днес ходих да видя Сиви и да го нахраня (невероятно е какви количества поема... то и не е  слабичък де).
Тръгна с мен

и беше много нещастен като разбра, че не може...

Много  ми  легна на  сърце това коте.
А и той така ме посрещна- галене, търкане, мъркане Heart Eyes
Готов е да командва, ама като  дойде Блеко... голям тупаник ще има. Не знам как ще се сработят...

# 677
Намерили сте се, взимай го! Много е хубав, дано Блеки свикне с него.

# 678
  • Варна
Вземи го, Ани, дай му.шанс щом имаш възможност ...

# 679
  • София
А, ОК, MayyaI
Скрит текст:
, сега те разбрах. Но аз продължавам да си се чудя каква беше причината за нашия проблем. Simple Smile Все пак, ако мога, да го предотвратя за в бъдеще.

Мира, добре дошли. Късметка показва чувства. Simple Smile

Със задна дата е трудно да се гадае каква може да е била причината, важното е, че опашока на Мади е Ок.
Оххх, сега се замислих дали да купя на Мърчо рибено масло, то не стига, че витамини му давам чат -пат, сега и това...

# 680
Днес ни махнаха конците и свалиха фунията. Раната зараства добре - има малко червено по коремчето, расте и козина. Тя днес счупи рекорда си по миене. Цял ден предимно това прави.

За нея обаче ходенето да там е голям стрес. Борба е да се напъхаме в чантата. По пътя гледа и мълчи или реве жално. Като се приберем един час е неадекватна - стряска се от отваряне на врати, висок тон, не ни познава, крие се.
До 5 месеца е живяла в къща, утре става на 8 месеца. Научена е от мама постоянно да се мие, да зарива храната, даже и нашата (да има за после). Като види гълъб през стъклото започва да го дебне, да издава характерни звуци.
Явно от изкарването на вън я е страх че ще я изоставим.

Питах доктора за ваксини защото сме закъснели. Казах му, че е апартаментна, той каза, че ние не сме. Каза, че дори и сега да започнем, тя е една, трикомпонентна, 30 - 40 лв. Така ли е?

Питах доктора проблем ли е тоалетната да е пясък. Каза не, но силиконов е по - евтин. Все пак си мисля да опитам с пясък като зарасне раната. Може пък и да спре да рови цветята.

Питах го и за храната. Той каза да й се оставя суха и мокра сутрин и колкото изяде - това е правилото. Засега понеже още расте, да й се дава колкото тя яде. След месец метаболизма ще се забави и тогава да следим ще качи ли кг.

Питах за другарче - коте или куче. Скоро ще е сама по цял ден. Доктора каза, че са териториални животни и не се знае как ще реагира.
Горчивия опит с дядо Бегинс показва, че ако се доведат други котки, става бой за храна и територия. При него стана след 2 - 3 му година.

Сега да ви разкажа какви клиенти срещнахме там:

Имаше рижав Марти в клетка, отгоре му беше паспорта. Една жена попита за него докато си оставяше котето. Докторката й каза, че е лош и обича да хапе, но понякога е добър. Не разбрах защо е там. Доктора обърна клетката с решетката към шкафа.

Горната жена остави бебе коте, бяло с кафяво над едното око, на около два месеца. И неговата клетка я обърнаха така.

Докато чакахме, се чуваше жално скимтене. Млади мъж и жена, с възможности, си взели преди седмица българско овчарско куче, видимо на месец - два, Майк. Едното му ухо е сцепено на две, вероятно от друго куче. Започнало да набира и го довели. Явно е прекалено малък за упойка. Обясниха на жената какво ще му правят, че проблема е козметичен. Коремчето му е подуто - може от храна, бебешки болести, паразити. Ако има нещо, да звъннат на доктора.

Два пъти му звъня телефона, той обясняваше търпеливо.

Накрая дойде един дядо с бяло чихуахуа, Оскар. Дядото вехто облечен и стар, кучето с коледен пуловер. Дошли за хапче за паразити и промиване на ушите. Доктора го напръска с нещо като дезодорант, разтри му ушите и с дълга клечка за уши ги изчисти.
Оскар трепереше в началото, накрая докато стопанина му плащаше, взе да обикаля. Беше ми интересно да наблюдавам мъж - стопанин на животно как му говори: Спокойно, МАМО, ей сега си отиваме! Няма да те боцкат, спокойно!

Докторите работят с Пурина Проплан и лечебната серия на Вирбак. Ние предния път си взехме първата за кастрирани, суха, 400 грама, 10 лв за кастрирани. Феликс я яде. Обича и зелената серия на Пурина - One. Консерви, пастети и човешка храна не яде. Паучове яде Феликс, Уискас, Хепи Кат, Фрискис.
Каква консерва да й предложа на принцесата?

П.П.
Не сме плащали махането на конците.

И един малоумен въпрос:
Вредни ли са въглищата за котките?
Феликс си има партизанско име - Кюмюр защото е черна и носи топлина. Още е Лигла, Принцеса, Бланка (бяла на испански, малко като Малкия Джон от Робин Худ), Снежанка.
Какви са вашите партизански имена освен официалното?

Последна редакция: сб, 28 дек 2019, 01:26 от Зуки Су

# 681
Няма просто как да не споделя снимка на ето този сладур, който беше наше коте на село, но откакто къщата е необитаема, се прехвърли при съседите, вече те си го гледат. 

Яд ме е, че не мога да си го взема този бонбон. 😢

# 682
Лола има и тя  а и различни имена:grinning:, наи—чести са:Чинчила понеже обича да гризе, Лигличка,Принцеса,Снежанка,понякога си мисля,че трябва да ги редуцираме зада си свикне само с неиното си име.
Ние също по ред причини закъсняхме с първата имунизация и я заведохме на четвъртия месец сместо на третия,нищо не ни казаха. Даже днес и сложиха втотата част но може и такива от 3 части да има,нашата е само апартаментна котка и не излиза навън.
Уговорихме и на 27 януари да е кастрацията и чипиране, обаче Ветката тук обяснила на мъжът ми,че око искаме можем да занесем и котешко боди вместо да слагат фуния понеже така било по—щадящо за нея.Та днес търсихме в нета бодита....ами наистина има и такъв вариант та маи ще се купува и такова.
Интересно ми е има ли тук някой,който е използвал котешко боди вместо фуния?
Аз не мога да се включа  в повечето теми тук понеже т ова ми е първа котка и никакъв опит нямам.Flowers Hibiscus

# 683
  • София
Мис, може да и вземете бебешко боди. Аз нямам опит нито с фуния, нито с боди, у нас никой не е носил, а имам три момичета кастрирани.

Ваксините, и на двете сложих директво цяла първа. И бяха големшки. После им сложих още веднъж и сега пропускам годината. Догодина пак ще сложа и натам ще мисля.

Сиси е ставала гушлва. Образно казано, защото това значи, че спи ДО мен, долепена, или ме тъпче, мачка и се бута в мен. Но да я гушна и галя, както аз искам - Абсерд.

# 684
  • София
У нас тези права на гушкане Барни ги дава само на сина ми. Чисто ни е разпределпил: аз съм тази, която храни и чиито колена са идеалните възглавнички, ММ е "алфата", а сина ми служи за играчка. Всеки си има функция и да не ги бъркаме, много моля.

# 685
Здравейте,

Майка ми има женско кастрирано коте на 2,5 год. От няколко дни е започнала да се притеснява, че котката се чистила  прекалено много.  Поне аз не съм забелязала до е станало прекалено често, но искам да попитам дали би могло да бъде здравословен проблем. Попринцип я храним с качествена храна и котката си е добре, няма промени в поведението. И още едно въпросче - на колко често сменяте изцяло пясъка в тоалетната? Ние го правим на 1 седмица.

-----
Забравих да допълня, че котката е домашна, не излиза навън.

# 686
  • София
Тези двамата са ми голяма слабост Heart
Блеко на никой друг не  позволява така да го мачкоти...

Някой ползвал ли е тази тоалетна? Мнения?

# 687

Само да седна на стола и ми се мята да ляга и да се гушка ❤

# 688
  • Шумен
За честото миене при котката - щом прави впечатление, значи е така.От нашия опит - мият се ненормално често, когато са стресирани и когато имат бълхи.Огледайте я. То не е и чистене като чистене, ами едно такова настойчиво, невротично наистина. Стигаше дотам да става буквално мокър от близане.

# 689
  • на брега на морето
Вкъщи сме вече и кота доволно се скачи с кораба - татко, той да я мачка по главата, а тя да.мърка.
Значи край на спането до 7 часа. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт