Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - 6

• 47 710
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
  • Mediterraneo
Не ползваме никакви приложения нито за проследяване, нито за ограничаване. Малката има телефон без карта, ползва го само вкъщи и малко. Голямата вече е на 15 почти, как да й ограничавам нета?! В училище телефон не се ползва, но иначе е нон стоп с него. През Инстаграм, до Нетфликс, чатове и т.н. просто не върви да я ограничавам. И двете ми деца засега са разумни, учат и се съобразяват с нашето мнение. Ако видим зор,ще го мисля.

# 481
И аз мисля за някаква програма за следене, не да следя децата, а за тяхна безопасност, ако не дай си боже, нещо се случи Flushed
Да си призная, не успях да се справя с тези програми, търсихме в телефона  Изпрати моето местоположение и да се вижда докато не го изключиш, но нещо не се получи. Явно не е това, което трябва да търся. Ще видя и тези програми, но лошото е, че единия е с iPhone, а аз съм с Android и май няма да стане Flushed

# 482
  • София
Джина и аз съм със същата комбинация и все още не съм намерила решение....

# 483
(че все го държи на без звук и без вибрация и понякога положението е "звъни си ако си нямаш работа" и то все най като ми трябва.
Моята госпожица е с гривна и телефон на една и съща марка и когато телефона  звъни на без звук гривната на ръката  вибрира. Дискретно и ефективно. Няма ограничения защото от малка има пълен достъп на каквото си поиска и с годините е доказала че заслужава пълно доверие. Не мисля ,че програми следене биха допринесли с нещо за безопасността и. За целта си имаме правила ,които се спазват безусловно. На тях е стъпило доверие и взаимно уважение което високо ценят и двете страни и на което се дължи и свободата на едната, и спокойствието на другата.

# 484
  • Кърджали
Със щерката в момента в който получи телефон (за мен беше още рано, но не можех да откажа на майка ми да ѝ направи последния си подарък) седнах е и по говорихме за правилата. Не съм ѝ забранява Ла нищо, ползва социални мрежи, но с уговорката, че трябва да знам паролите ѝ и ако реша мога да направя проверка на съдържанието. Не е нужно да го правя, защото тя ме информира сама, преди да приеме нечия покана иска и моето мнение. Още е малка и ми се иска да използваме времето до настъпването на истинския пубертета като време да изградим връзка и доверие. А и самата аз съм израснала без да ми бъдат поставяни ограничения и забрани. А и тя се е доказала вече като много отговорна и разумна.
Както казах, единствената причина да търся такава програма е това че адски ме дразни че постоянна телефона ѝ без звук. Да,по време на часовете е добре. Ама извън часовете и когато звъня по един час без да има кой да ми вдигне ме вбесява понякога.
Мисля че намерих подходящо приложение. "Find my kids". И проблем номер 2, понеже тарифния ѝ план е с малко мегабайти, тя никога не си включва мобилните данни. И пак не мога да ѝ изпратя звуков сигнал. Ся ще има да подвтарвм като латерна дръж си Интернет включен.

# 485
  • Троян
На дребната все още имам пълно доверие. Опитва се вече да шикалкави и да послъгва, но за дребни неща. Не и се получава за момента Laughing
Попитах за програма не за да я следя, а за да ограничавам времето на ползване на телефона. Напълно се самозабравя и изключва. Когато е вкъщи е непрекъснато с него в ръце и все сме забравили да си напишем домашното или да свършим каквото е поръчано.

# 486
На мен ми е изключително удобна проследяващата програма. От тази година щерката се придвижва сама от точка до точка, ползва ГТ, излиза с приятелки в различен квартал от нашия. Каквито и да са правилата, няма как да се предвидят всички възможни ситуации. Преди няколко месеца си изгуби ключовете и се наложи да се придвижи по непознат маршрут до мойта работа. Изпусна спирката и ми беше доста лесно да я насоча накъде да хване. Изгуби си телефона, с програмата го локализирах. След у-ще само чеквам къде е, без да ѝ звъня и да я притеснявам.

# 487
Аз пак да кажа - нямам никакво намерение да я следя, а за в случай на опасност, ако не дай си Боже попадне Sad То нали знаете за приказката - да не ти се случва това, което майка ти мисли  Flushed
Вчера гледах в телефона - има сто програми, но не знам коя да изтегля, а и казвате, че и някои функции се плащат Sad Тя ми каза, че в ТикТок има опция да виждаш къде са приятелите ти, но не знам дали е толкова сигурна локализацията.

# 488
Това е и моето мнение и не знам как някой реши да го обърне на липса на доверие в детето. Мислех, че е очевидно за какво се ползват тези програми.

# 489
Имайте предвид, че тези програми имат известни ограничения. Например Family link не работи ако телефонът няма връзка с интернет, ако е изключен - съвсем. Подозирам, че и другите са така. Та, да, да не ти се случва това, което си мисли майка ти. И въпреки това са удобство за ежедневни банални ситуации.

# 490
  • Кърджали
Мда, и при Find my kids го има това - ако няма връзка с интернет, приложението не работи. Или поне опциите, които ми трябват. То, вярно, че е близко до логикатаама както казах освен звука, тя и интернета си спира.
Явно просто ще трябва да се учим, че тоя звук на телефона не са сложили за красота.

# 491
Няма нужда да се налага да се обясняваме защо в качеството си на родител,лично си взел решение дали да изсталираш проследяващ ап на телефона на детето си.Айде да не парадираме с доверие.Едва ли само това е единствената причина.Аповете се инсталират със знанието на детето и никой не го прави,за да храни крийпи нуждите си. Тези програми има защо да са създадени
С платената на find my kids сме от година.Ако няма мобилен,никоя функция не работи

# 492
Неразбирам защо така скачаме ако чуждата риза не ни е по мярка или поне не ни стои като на него.
Всяка майка си знае хлапето, както и то нея . На дали някой е толкова изненадан ,ако наследника му врътне номер поразително наподобяващ това което сам той е вършил на времето ,пък нека и да не иска да си го признае.
  Идеални няма !
Просто номерата са от по-различно естество.  Wink
Моето например няма да иде на зелено ,защото ще спре да се храни.

# 493
  • София
За нас проследяващата програма, освен за сигурност (недай боже да се случи нещо, сигурно няма да помогне, но поне някакви насоки да има човек, къде детето е било последно), служи и за логистично удобство. Помага и когато девойката си обърка градския транспорт Joy и в паника звъни, че се е озовала някъде си, а не знае точно къде.

# 494
mamanamari, права си, че съдим за децата си по това какви сме били ние. Аз бях ужасна в тийн годините си и само щур късмет ме е спасявал от много кофти ситуации. Та си имам едно на ум за голямата щерка. Тя засега споделя всичко и не ми създава особени грижи, но все пак е само на 12. Има ап за следене на телефона си за мое спокойствие. И за да не звъня постоянно да я питам къде е.

Общи условия

Активация на акаунт