До момичетата в Бургас - информация за гинеколог - 9

• 75 811
  • 784
  •   1
Отговори
# 225
А техниката му 3/4D ли е или обикновен видеозон?
Моя близка е била на фетална морфология в София и снимките които са и дали са от този тип който прикачвам, извинете ме за глупавите въпроси, но съм нова в това.

# 226
  • Бургас
Не си губете времето във форума, а спешно отидете на лекар! Извънматочната бременност е животозастрашаващо състояние!

# 227
Моя позната забременя инвитро (имаше две извънматочни)следеше се после при Татарова

# 228
Това съм го писала август.Помогнаха ми в Бургас,беше извънматочна бременност.Доцент Хубчев,лека му пръст ми спаси живота.Форума и темата за извънматочната бременност ми помогнаха доста,повече от доста от лекарите,които ме преглеждаха и убеждаваха,че няма проблем.

# 229
Здравейте,
Реших и аз да напиша няколко думи относно мойте впечатления от гинеколозите в Бургас. Тъжното е че вече няма пациенти а само клиенти.
д-р Мирослава Парушева, да има модерна техника и хубав кабинет, при мисля че второто си посещение (7г.с.) ми показа на видеозона как бие сърцето при което ми каза че следващия път  ще чуем сърдечни тонове. Когато и казах че искам да си направя пренатален тест веднага се обади на представител за да уреди нещата, разбирам я все пак ще вземе процент. За показване на резултати от изследванията ми каза че няма нужда да си записвам час а директно да отида, аз нямам против да си запиша час и да си платя. Ако решиш да се свържеш с нея можеш единствено да се обадиш на регистратурата ѝ. Бях се обадила веднъж да попитам дали освен новоизписаните пренатални витамини трябва да продължа приема на фолиева киселина понеже в тях има, момичето от регистратурата ми каза пий и двете. (Сегашният ми лекър когато го бях попитала ме изгледа странно и ми каза да не пия двете заедно.)Когато отидох да и покажа изследванията си, каза всичко е наред, не обяснява много и ако не я разпитваш нищо няма да ти каже...казах и “бяхте ми казали че при следващото ми посещение ще чуем сърдечни тонове” , намръщи се и каза нали видяхме че има сърдечни пулсаций. Еми това беше с мойте посещения при нея, никой дори не ми се обади да попита защо съм спряла да ходя, как съм или какво се е случило...
Сега съм при д-р Сибел Татарова по здравна каса, следящият ме лекър ми каза че трябва да се запиша при някой по здравна каса за да може да ми пуска изследвания поне безплатно. Уви не ми пуска изследвания... не ми се е случвало да отида на гинеколог и да не виждам монитора, още повече че при бременните винаги го обръщат за да гледаш и ти. Поне един път не ми показа нищо и не ми каза нищо относно бебето. Не ми дава снимки от ехографа.... Като поисках да ми пусне изледвания каза че не трябва да ги правя всеки месец, казах и поне да ми пусне TSH понеже дори ендокринологът ми ми каза да го следя всеки месец, каза е то сега е на промоция, направо бях в шок. Как тези хора очакват да им се довериш и да ги препоръчаш...
Исках да се запиша при д-р Костова понеже ми беше препоръчана, но тя не води женска консултация. Работи в кабинета на д-р Мануелян  за която има много добри отзиви но няма места, когато исках да се запиша при нея сестрата искаше да ме запише направо за фетална морфология, когато казах че не искам да отида при нея за фетална морфология ми каза да си потърся някой друг 😂.
За фетална морфология ми препоръчаха гостуващ лекар от Пловдив, д-р Стойлов, преглежда в кабинета на д-р Калчева(за която също имам лошо мнение). Не съм ходила при него понеже ходя в Пловдив, това е телефонът за записвания 087 6222711, мисля че идва през 2 седмици в Бургас.

# 230
Честно казано нищо не разбрах от поста.
Ако не те следи д-р Татарова няма как тя да ти пусне направление за изследване на тсх. Аз се следя при нея - втора бременност, първата завърши с лесно и прекрасно раждане в нейно присъствие. Надявам се и този път на такъв финал.
Винаги ми е пускала изследвания каквито смята, че са ми необходими и може да ми даде направление разбира се. В кабинета и по ЗК действително монитора и се обърнат към нея (всеки месец ме гледа на ехограф без да съм платила и стотинка), но кой е по-важно да гледа монитора - аз или тя?
В кабинета и на частно има монитор за нея както и друг, който да гледа жената.
Д-р Стоилов сигурно е отличен специалист, но на последния преглед не останах очарована от държанието му.
За другите не мога да коментирам, тъй като не съм ходила при тях на преглед.

Пс. Пише се "лекАр"

# 231
И аз не съм доволна от този Стоилов. Бях на 2ра фетална морфология при него, така ме натиска, че имах контракции след прегледа и се чувствах ужасно, за сметка на това не ми каза абсолютно нищо, всякаш претупа нещата. Иначе се следях при Кироваков и съм доволна. Но той е толкова натоварен, че ми отказа да раждам при него, но пък за късмет се падна на смяна и ме изроди.
При Татарова бях за установяване на бремеността, държанието й беше едно такова - бременна си, голяма работа. Не знам дали ме разбрахте.
От Емануелян съм доволна също, при нея бях на 1ва фетална морфология, позна и пола дори.

# 232
Как така Кироваков ви отказа да раждате ппи него?

# 233
  • Бургас
XoXo, моя съвет е да запишеш ФМ при д-р Мануелян, въпреки че не искат да те запишат да се следиш при нея. Явно вече е доста натоварена и не смогва да запише всички желаещи. Но аз я препоръчвам с две ръце, особено пред д-р Стоилов.

# 234
д-р Татарова ме “следи” по здравна каса и съм безкрайно разочарована от нея. Не бих я препоръчала на никой и не бих отишла при нея отново. Дори се сетих как в началото ми каза как матката ми била ниско доло или нещо такова, можело да прокървя и трябвало да вляза незабавно в болница. При което естествено бях много притеснена. Нямаше нищо такова.... е как да не съм доволна от нея.
Благодаря за мненията за д-р Стойлов, не знаех как стоят нещата.
Аз продължавам да ходя до Пловдив всеки месец. Там ми показват и обясняват всичко. Казано ми е ако имам някакви притеснения да се обадя без значение кога, дават си личните телефони и отговарят. При всеки преглед си пускам диктофона вместо да си записвам( не знам дали някой друг ще се съгласи да го направя) понеже когато съм там кимам и разбирам, но като изляза от кабинета и все едно имам черно петно, след това мога да си прослушам прегледа.
Надявам се и да родя там.
Съжалявам за правописните грешки.

# 235
Д-р Татарова при първата ми 2 години чакана бременност на ЧХГ 1080 единици ми каза, не се радвай това още не е бременност. Понякога си мисля, че иска да натъжи всички бременни, като чета нейни изказвания.

# 236
Как така Кироваков ви отказа да раждате ппи него?
Няколко пъти го питах как се случват нещата, че искам при него да родя. Той ми обясняваше как всички били добри, нямало значение при кой ще съм, нямало нужда да давам 400 лв за избор и така просто ме режеше всеки път.
Може би при секцио стоят по друг начин нещата. Но всички тези думи за мен бяха чист отказ.
Все пак се паднах при него и съм доволна от отношението му, прекрасен лекар, просто е супер натоваре!

# 237
  • София
Препоръчайте ми, моля, гинеколог в Бургас, но не за бременност, а за проблеми с вагиналната флора - да не ме претупа, а да ми пусне всички видове необходими изследвания.
Благодаря!

# 238
  • Бургас
Препоръчайте ми, моля, гинеколог в Бургас, но не за бременност, а за проблеми с вагиналната флора - да не ме претупа, а да ми пусне всички видове необходими изследвания.
Благодаря!
Др.Мануелян

# 239
Хо хо, ад на ваше място също бих избрала да остана и да родя в Пловдив, особено щом сте доволна от лекаря си. Не е толкова далече, сама на 2 часа, 2ч.и 30мин. За втората си бременност също обмислям да се 6ледя в Пловдив, просто с първата тука им сърбах попарата, когато дойде време за раждане.
Тинити, според мен д- р Кироваков не е видял някакъв проблем или риск с вашето раждане, затова така ви е казал( мое мнение). Също и той е много тактичен и човечен, и наистина е искал да ви спести 400лв.за избор на екип, повярвайте. Ако виждаше нещо притеснително, щеше да ви поеме раждането, сигурна съм.

Общи условия

Активация на акаунт