До момичетата в Бургас - информация за гинеколог - 9

• 75 942
  • 784
  •   1
Отговори
# 285
И аз се записах при него. Изглежда ми съвестен и мил. Прегледа ме обстойно и нямаше въпрос без отговор. Ще раждам с цезарово сечение. Ако има мами, които са минали по този път и имат хубави операции,ще се радвам да ми пишат с препоръки за даден доктор. Имам една извън маточна бременност и ми зашиха корема на криво и оставиха една грозна гънка над шева, за това ми е важно доктора да е добър в рязане, събиране и шиене. Моля за помощ!
Родих при него с цезарово сечение декември месец. Изключително голям професионалист с нямам почти белег от операцията. Винаги когато съм имала нужда ме е приемал за преглед след операцията. (Не очаквах че ще мине толкова леко тъя като влязох да раждам 140 кг)

# 286
Много благодаря за отговора 😁

И аз се записах при него. Изглежда ми съвестен и мил. Прегледа ме обстойно и нямаше въпрос без отговор. Ще раждам с цезарово сечение. Ако има мами, които са минали по този път и имат хубави операции,ще се радвам да ми пишат с препоръки за даден доктор. Имам една извън маточна бременност и ми зашиха корема на криво и оставиха една грозна гънка над шева, за това ми е важно доктора да е добър в рязане, събиране и шиене. Моля за помощ!
Родих при него с цезарово сечение декември месец. Изключително голям професионалист с нямам почти белег от операцията. Винаги когато съм имала нужда ме е приемал за преглед след операцията. (Не очаквах че ще мине толкова леко тъя като влязох да раждам 140 кг)

# 287
Да ви питам на консултацийте взимат ли ви пари за проследяване на сърдечни стонове? Не знам дали точно така се казва, слагат ти един магнит с колан и седиш 15 мин. с него докато уредът отчита сърдечният ритъм на бебето.

# 288
Хо хо на мен ми взимаха 10 лв.
Искам мнения и отзиви за д- р Дарина Давидова.

# 289
Нямам лични впечатления за Давидова, но бях чела че е много арогантна и цинична

# 290
  • Бургас
Тя беше заедно с Ирмов на секциото ми. Много внимателно и мило се държеше преди и след операцията. Обърна ми внимание, когато на третия ден имах оплаквания. С добри впечатления съм от нея.

# 291
Да ви питам на консултацийте взимат ли ви пари за проследяване на сърдечни стонове? Не знам дали точно така се казва, слагат ти един магнит с колан и седиш 15 мин. с него докато уредът отчита сърдечният ритъм на бебето.
Док.ме викаше на тонове в самата болница където е,да взимаха ми пари

# 292
Само в окръжна е безплатно, но записването за час е тегав процес.
На мен д-р Татарова ми взима 20лв и на двете места, където преглежда.

# 293
Здравейте,

Много се чудя при кога да се запиша за ЖК. За момента съм се спряла на Ирмов и Георгиоски. Важно ми е да имам контакт с лекаря, при които ще се запиша. В момента ходя при Калчева и там няма как да се свържа директно с нея ако имам някакви въпроси и притеснения. За феталните морфологии така или иначе смятам да ходя при Мануелян или в София.

Също така какво ви е мнението за раждане в Дева Мария? И за секцио, и за нормално се интересувам.

# 294
Аз раждах в девата нормално.
Акушерката, на която попаднах не беше подготвена за такова раждане, макар, че всичко мина лесно и без усложнения.
Не ми помогнаха и за кърменето, но сега знам, че има акушерка, която е консултант и се надявам да са по-адекватни вече.

# 295
Аз раждах в Девата преди 4 месеца.Водих си консултацията при Минчев( кабинета му е близо да Мануелян).Раждах нормално без избор на екип и се падна на смяна Георгевски.Много е спокоен,мил и обяснителен.Факт е обаче,че ме изроди акушерката,мисля че фамилията й беше Илдъз,просто някъде беше отишъл и след като почна раждането ,докато дойде-10 мин.родих.,но ме заши много бързо и по думите на акушерката много по-добре от лекаря ,който ме ши предния път.Лежах с момичета,които бяха избрали за секцио Ирмов и никак не бяха доволни-освен на секциото,не се появи да ги види как са или интересува за тях,а му бяха платили около
над1000лв.Георгевски мина да ме види след раждането преди да си тръгне сутринта.След това като беше на смяна пак доста добре ми прегледа,шевове.Останах доволна от него.Относно базата-доста са  занемарени стаите,въпреки,че санитарките чистеха,има нужда от ремонт и подмяна на санитарията.Има сестра неонатоложка-консултант по кърмене-Светлина Николова,уникален човек и професионалист.Винаги идва при родилките и показва как да сложите бебето,да го изкъпете обяснява,всичко ,което Ви интересува.Храната е под всякаква критика,не че в другите болници е по-добре,но при положение,че си плащате,могат да предлагат много по- хубава и питателна храна за родилки.Преди да ме приемат ми направиха антигенен ПСР тест,задължително,който се заплаща около 60-70 лв.

# 296
Аз съм доволна от др Ирмов, като ми се е налагало да му звъня по телефона ми е вдигал и отговарял( докато бях на ЖК). Той ми правил двете операции секцио. На втората мина др Давидова да ме пита как съм. Сега той не дава дежурства в Дева Мария( при първото секцио даваше), работи ЖК само в Св София и прави секцио на пациентки които го избират.

# 297
  • София / Виена
Здравейте, момичета!
В момента съм на ЖК при д-р Мануелян, която ми прави и феталните морфологии (много съм доволна; много мила и внимателна е, а и се чувствам в сигурни ръце при нея).
Въпросът ми е следният: Тя не изражда, така че се чудя кога е уместно да си сменя следящия бременността лекар? (В момента съм 22г.с. и за раждане съм се насочила съм се към д-р Сашо Георгиоски, но бих искала поне един-два пъти да ме е прегледал).

И още един въпрос: Има ли необходимост от това да си направя пренатален тест за Даун, при положение, че съм била при д-р Мануелян, както и при д-р Чачева в МБАЛ Надежда (завеждащата пренатална диагностика там), както и на фетална ехокардиография при д-р Румен Маринов, отново в Надежда, които ми казаха, че всичко всички резултати са много добри и няма място за притеснение. За всички синдроми на БХС и ранната морфология бяха с риск very low (1 над 10 000), но БХС си е статистика според мен и може както фалшиво да те успокои, така и ненужно да те ошашка.
Просто не знам дали проблемът е само в моята глава да се притеснявам или дори при тези резултати има вероятност, недай си Боже, да "изкочат" някои притеснителни фактори в късните месеци ...

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 00:33 от Жизел8

# 298
Не виждам проблем да се следите при др Мануелян до края, в същото време ходете на прегледи при доктора, който сте решили да ви изражда.
Аз правих пренатален тест в 13 гс поради висока възраст. След като няколко лекаря не виждат нужда можете да не правите.

# 299
  • Бургас
Жизел8, според мен няма нужда от пренатален тест при условия че освен др Мануелян сте посетили и други специалисти, страхотни при това.

Аз също се следях при д-р Мануелян, след 30 г.с. се насочих при друг лекар за раждане и ходих 3-4 пъти при него в кабинета му и в болницата. За нищо на света не бих сменила д-р Мануелян, тя ми пускаше всички нужни изследвания и преди раждането  и ходих на следене на тонове накрая. Simple Smile Ей, да работеше и в болнижца, страхотно щеше да е!

Общи условия

Активация на акаунт