Януарски бебета 2019! Тема 5

• 25 270
  • 755
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Момичета, препоръчайте някоя лятна количка, която да е лека, маневрена и да се качва лесно по стълби. Нещо ми се откачи рамото с това ежедневно качване и сваляне. Имаме асансьори, но има едно рамо стълби нагоре до площадката и после едно надолу да слезеш пред входа. количката е исгурно 13 кг. + бебе 10+ и като купя и нещо докато обикаляме.... и не мога да я извлача.
Много ми похвалиха mini на baby design, но ми се иска да чуя и други мнения.
Иначе ваксината за морбили не сме я сложили. Миналия месец отложихме Синфлорикса, заради доста тегавото боледуване на Лъчко (нали откара 10 дни с температура) и вчера я сложихме. После нещо лекарката и сестрата почнаха да се обясняват, че трябвало първо морбилито да солжим, но така или иначе мачът беше свирен. Следващият месец живот и здраве, ще боцнем и нея. Хич не обичам да ги отлагаме тези ваксини. Предпочитам да ги минава и да ги приключваме.

# 346
И аз ще чакам мнения  за лятна количка. За сега гледам на Kikka Boo Libro. Искам нещо по - евтино този път и по- леко.

# 347
Zazu На мен същи ми беше доста тежка количката към 12-13 кг и постоянно сваляне и качване в колата , да извадя коша да ги сложа и преди около 1 месец си купих Кика Бу Либро е много е лека мисля че беше 5 кг даже я вдигам заедно с малкия , което не беше възможно. Много маневрена , заема малко място, сгъва се И отваря много лесно само с едно движение . Попринцип са към 150-170 лв. , намерих в продавалник за 90 и беше използвана няколко пъти наистина си личеше и в купих. Гледах също Лорелли Фиона и те са подобни на тези и са хубави.
Ние сложихме синфлорикса сряда , този пък по леко мина така каза и педи от предишните пъти . За сега е добре бебо да чукна на дърво. Само някое зъбче го мъчи . 💙

# 348
Момичета, дайте съвет! Говорили сме си не веднъж за мрънкащи бебета, но при нас напоследтък едвам се издържа. Зъби ли са, какво е не зная, но като ме почне от 6 сутринта и до вечерта не се спира. Само ме води из стаите и сочи с пръст неща, които няма как да му дам, защото са опасни и като не става неговото настъпва жесток рев с тръшкане. Направо вече се чудя с какво да му изместя вниманието, изчерпвам се още докъм 8 сутринта и до вечерта е мъчение. Навън е същата история. Иии, интересното е че когато е с баща си или с баба си не ги прави тези номера. Не мога да си обяся защо, двамата се държат с него по коренно различен начин. Майка ми като глезеща баба всякак му се връзва, мъжа ми пък изобщо не му обръща внимание, ако понечи да драматизира. Кажете каква е тази дискриминация! Дали защото с мен е през повечето време и си позволява повече или трябва да променя нещо в поведението си, но какво? Според вас как е правилно да се реагира, когато се тръшка, че не става неговото? Малък е още и от дума не разбира, чела съм обаче, че до към 18 месеца не може да става дума за възпитание и имат нужда мама да е напълно до тях, но това значи ли да получава всичко и границата само до животозастрашаващите неща ли трябва да е?

# 349
  • София
В тази възраст всичко им е интересно. Аз опитвам да огранича "не"-тата до наистина животозастрашаващите неща. Т.е. оставям го да тършува из чекмеджетата и да разхвърля всякакви неща, но не давам да бърка в контакти, да пипа препарати, да си играе с остри предмети - химикали, ножове, клечки разни и от сорта.
Иначе и при нас си се тръшка като не му даваме нещо. Сърди се, опитва да щипе и хапе. Опитваш да отклониш вниманието с нещо друго интересно, за да не е е фокусът върху неразрешеното, тръшкането и затвърждаване на ината Stuck Out Tongue Winking Eye . Не винаги става разбира се.

# 350
И при нас се започна с тръшкането и налагането. Понеже живеевм в къща, любимото му е да отвори вратата и да ходи на стълбите, съответно като не стане на неговата се започва един рев,едно извиване, велика работа. Аз онзи ден водих лек спор със свекито точно на тази тема. Защото тя доста му подвиква и се кара, което аз не одобрявам и обясних,че в тази възраст няма да я разбере колко и да му вика. И отговорът и беше " ама разбира да се тръшка". Абе свекита...какво да ви кажа.
Иначе и ние с ММ му разрешаваме да прави всичко,което не е опасно- вади от чекмеджета,хвърля играчки зад спалнята, "пуска" пералнята и какво ли още не.

# 351
На каката нищо не давах, сега разрешавам всичко, мир да има. Не знам кое е по-правилното. Каката е много отговорна и нямам проблеми с нея. А сега не знам какво ще отгледам, позволявайки всичко.

# 352
Неви и аз съм в същата ситуация, с каката всичко е забранено а сега всичко позволено.

# 353
Дара, при нас е същото. Е, баби рядко идват, главно е с мен и баща си. И на двамата ни върти еднакви номера, с разликата, че той като се върне от работа, малкият често откликва на някакви опити за игра, било то и за кратко. Докато с мен това изобщо не се получава по цял ден. И аз често се чудя дали аз греша с нещо и съответно какво, или просто е свикнал с мен и ме манипулира повече и съм по-скучна, разбира се. При нас също е едно мрънкане и хленчене, но не за какво да е - ножове, вилици и изобщо всичко, свързано с готварство и домакинство. Само дето неопасните неща му писват за секунда, а опасните няма как да дам... Номерът с разсейването и отвличането на вниманието изобщо не върши работа. Знае си интересът и нищо не е в състояние да го откъсне от целта. Кой е правилният метод и аз не знам. Не знам и как да реагирам на тръшкането и рева. Честно казано съм си взела полагаемото с рева, че и отгоре, още от новороден, и в момента всеки рев ми идва в повече и искам да бъде избегнат.

# 354
Ние уж се опитваме да го ограничаваме, но в последно време се хващам, че все по-често позволявам всичко само и само да не истерясва. Отчитам си го като грешка, защото той все повече се възползва и се тръшка, но на моменти не ми издържат нервите на ревовете. От няколко дни съвсем се премести да спи при нас, дори да го върнем в леглото му се усеща след 5 минути и пак го взимаме, за да спим и ние все пак.

# 355
И тя спи между нас, ако въобще спи.

# 356
Ооо ние си спим тримата от няколко месеца. И все си казвам, че като спре да се буди нощно време, ще си спи в креватчето, но не знам дали ще стане. Правих много опити да го преместя след като заспи, но максимално издържа един час и веднага се буди.
А точно това се бях зарекла, никога да не уча детето си да спи при нас ... ама на.

# 357
Споко, ние пък си спим само двамата. Баща му се изнесе на дивана още на първия ден ... Joy Всичките ми деца са спали при мен като бебета. Преместиха си се по леглата кой по-рано, кой по-късно. Нищо им няма.

Това с тръшкането ми е много смешно. Каките изобщо не са се и опитвали. Чудя се някаква момчешка работа ли е?! Сега ми е още сладичък, ама ако мисли така да я кара, хич няма да му мине номера.

# 358
Добър вечер и от мен! Аз приспивам при мен и после я връщам в кошарата. Понякога я взимам 5-6 пъти, пак приспивам(кърмейки) и връщам. Направо кръстчето ми, ако има крака, ще избяга. 😀 Но не се отказвам, само понякога, като съм много замаляла и заспала, я намирам сутрин между нас. И аз съм забелязала, че повече помрънква аз като съм в стаята. Явно свирят на тънка майчина струнка:)

# 359
О, да! И на мен малкият се опитва да ми продава номерцата си. Къде минават, къде не...също забелязах, че към мен има по- специални отношения и изисквания.
Давам му да пипа доста неща, не опасни разбира се,като идеята е, че ще му минат мераците. За някой неща проработи тази тактика, но други...Много са интересни.
Тръшка се, ако не му дам нещо, но гледам да отвлича вниманието му.
Спи си в кошарата, до преди няколко месеца даже не го приспивахме, изгасяхме лампата и сам заспиваше, но сега иска да има някого при него. Понякога се буди от зъбите и ако не можем да го приспим го вземаме между нас. Успявали сме даже да го преместим обратно в леглото му, но в повечето случай всички откъртваме здраво. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт