Януарски бебета 2019! Тема 5

• 24 545
  • 755
  •   1
Отговори
# 90
Jillian, при най- добрият отидох, питай как се вредих 😂😂😂😂
При нас няколко месеца беше така, даже и за гърдите ми направи впечатление. 🤔

# 91

Добре са си децата. Аз си записвам мерките. И при Поли главата нямаше промяна няколко месеца. последно беше 46см. Веднъж дори я премериха, че е станала по-ниска на ръст 😄

# 92
Jillian, може би аз съм от майките,които са по-страхливи и честно казано редовно се чувствам зле. Мисля си че не се справям и не мога да науча детето си на нищо,че не правя достатъчно за нея. Ето и днес се чувствам така. Аз обаче съм от онези хора, които не могат да си заровят главата. Винаги съм предпочитала да знам цялата истина и да се справя със ситуацията. Ние сме на консултация с малката в края на седмицата и тогава ще поговоря с педиатърката много сериозно. Главата на малката също е малка. Нещо между 43-44см.,но и тя не е висока. Преди месец беше 71см. Главата ѝ долу горе я намирам вече за нормална,но фонтанелата ѝ е доста голяма. Мисля след като поговоря с педиатърката и ние да отидем на преглед при специалист невролог.
От нещата които си изброила че са те попитали дали може детето: да сочи с пръст-не сочи с пръст а с цяла ръка, даже показалеца е свит към палеца(все едно косъмче е хванала между тях),боц и колко голяма ще станеш не прави въпреки упоритите ми опити, браво правеше,но спря,все едно ѝ омръзна (2-3месеца пляскаше),здравей и чао може да прави,но е само когато тя си иска.
С играчки за сглобяване и подреждане на рингове,прибиране в кутии и други такива     се справя за мен чудесно.
За ходенето- няма са ни се случи скоро. Изправя се сама и си стои правила за малко ,но ако реши да тръгне краката ѝ са още "кашкавал".
Гледам сега едни групи КиндиРу. Отзиви имате ли?

# 93
И при нас не е пораснала освен главата и ръстът Sad. От 3-4 м насам е все 71см, даже се чудя защо не расте Thinking, но педито нищо не коментира. Наддава си малко но много обикаля из апартамента, 5 Мин не се спира.

# 94
И аз нямам предвид да заровим глава в пясъка. Но съм решила да не се взирам излишно. Щом педиатърката казва, че всичко е в норма, значи е. Сестра и се развиваше по-бързо, на 11 месеца и половина проходи, казваше страшно много думи, но всичко е строго индивидуално. А малкото ми момиче си има своята очарователност - толкова е сладка и смешна. Непрекъснато се смея с нейните бебешки изпълнения. Как гледа с големи, ококорени очи. Дядо Коледа ще и донесе уокър, но не знам дали няма да пада с него, сестра и падаше с такъв уокър по ламината. Вече стегнахме детската стая с две легла, но засега само таткото се премести на спокойствие в стаята на каката, на второто легло. Съдба Simple Smile

# 95
Неви, нямах предвид че някоя от майките тук си заравя главата в пясъка. По- скоро се сравнявам с ММ, който винаги е на мнение". Няма как да се притеснявам за нещо което не се е случило все още.". Сигурно ще ме надживее с много много години Grinning

# 96
Момичета и аз като вас се притеснявах, че нищо не прави от това което аз месеци наред повтарях и опитвах да го науча. Едва сега, вече почти годинка е, като се отприщи това дете, всеки ден ме учудва с нови и нови умения. Мисля, че е попивал месеци наред и сега му дойде времето да се изяви Grinning

# 97
Имам 3 приятелки, чиито деца до 5 години не говориха или поне не особено разбираемо. Не можеха да съставят едно цяло изречение. Така че на една година са "бели кахъри" тези тревоги. Ако питате моя мъж и той твърди, че от мен по-голяма паника и хипохондричка няма Simple Smile Весели и Светли празници!

# 98
Аз лично се притеснявам,че все още много нестабилна в ходенето тя преплита крака,бърза и че се страхувам дали ще проходи и до година и половина.Също така и за говоренето тя до един момент повтаряше мама,баба после изведнъж спря и само си бърбори нещо на нейният си език.А другото е,че не знае коя съм аз...кой е баща и,батко и кака и а и е говорено нали,ела при кака или отиди при мама така и с другите,но тя не кажеш ли и ако кака и каже дай целувка на мама тя дава на кака си думите "дай" и "целувка" ги разбира ама на кого и е тъмна Индия.Попива разбира имитира когато не може да отвори нещо идва и го дава с най разбираемото "ъъъ".Все още няма горно зъбче подуто е на макс а все още не е пробило и това е.След две седмици ще направи годинка.😁

# 99
Весела Коледа, момичета! Нека прекарате празниците сред домашен уют с любимите хора, спокойно и много радостно! 🎄☃️🎅

И мен много ме вълнува тази тема напоследък. Чудя се дали се справям добре с отглеждането на малкия, дали го уча на необходимото, дали изпускам нещо, дали се развива нормално. Не мога все още да хвана какво разбира и какво не. Хем знам, че той попива всичко, което вижда, хем не мисля, че много осъзнава какво е.
Някои бебета вече могат да показват колко големи ще станат или с пръстче 1 като ги питаш на колко годинки ще са. Чудя се дали това се заучава или наистина разбират какво значи. Моето човече още не го може. Но забелязах как нещо, на което дълго време не съм успявала да го науча като го види от братовчед си (1,8г) започва да го прави. Явно от себеподобни се учат най-лесно.

Ние вече имаме 4 зъба и реших, че е време да го запозная с миенето на зъбките. Купих напръстник и паста, и няколко вечери св пробвам да му обясня какво се прави. Разбира се, засега е малко пародия на миене на зъби. Той само подъвква малко напръстника и му омръзва. Паста не съм слагала още, защото се чудя как ще стане работата с изплакването й, струва ми се невъзможно да не я изяжда всеки път. Който има повече опит, нека сподели.

# 100
Здравейте, мами! Отдавна не съм писала тук. Малкия расте, все още не хофи, все още се кърмим, казва мама ,мяу, дава чао, сочи с пръстче. Голям сладур е.
Днес обаче разбрах ,че отново съм бременна и съм просто в шок. Не знам кал ще премина отново през всичко това. Детето вече малко порастна и вместо да започна да отделям повече време за себе си , да продължа с реализацията (работа) и да се поуспокоят малко нещата.. дега наново всичко. Просто не знам какво да мисля. Родих със секцио и се притеснявам дали не е теърде рано забременяването ми. Притеснявам се ,че няма да мога да обръщам достатъчно внимание на малкия.
Абее направо... нахлух малко в темата да де оплача. Извинете ме, пак ше кажа в шок съм.

# 101
Ох, че се умилих. Честито!!! Не мога да кажа за секциото, не съм наясно, но е супер това.
Честито Рождество! Здрави да сте.

Последна редакция: чт, 26 дек 2019, 00:31 от Maria_Mia

# 102
Момичета, весели празници и прекрасна първа Коледа на всички мъници!
Морска сирена, ако ще ставате майка за втори път-честито! Ще трябва пренастройка, пък може да е кротично бебче! Има си и плюсове такава малка разлика.
Момичета, бъдете благословени, Вие и Вашите семейства!

# 103
  • София
Консултирай се с лекар, но едва ли ще е проблем предходното секцио.
Малката разлика си има и предимства. При нашите деца е почти 12 години. Това вече е поотгледано дете Grinning - дето само си пътува с градския транспорт и разговаря с теб с аргументи. Просто второто човече много се забави във времето. Седем години го правихме Hug . Но пък като стана - няма такова щастие. На момента прежалих цялата свобода и време за себе си Hug .
Ще е трудно в началото като са породени, но пък ще си ги отглеждате заедно.

# 104
Честита Коледа, момичета! Бъдете живи и здрави! Отделяйте повече време за любимите си хора! Морска сирена, честито! Дано всичко да е наред! Моята разлика с брат ми е 10 месеца, двамата сме родени 1984 г. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт