ЮЛИ 2020 - Тема №2

• 35 237
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, отдавна не съм се включвала, постоянно имам някакъв проблем и не ми е до писане. Направо към въпроса... Някой пие ли някакъв имуностимулант и какъв? Котешки нокът може ли да се пие? Болна съм за 3-ти път от началото на бременността. Винаги започва с хрема и гърло, и преминава в кашлица, която не минава от нищо. Общо взето 20 дена съм болна, 20 съм добре. Лекарката ми изписва само спрей за нос, нещо за гърло и накрая сироп за кашлица. Този път си самоназначих антибиотик Зинат (от днес), предполагам, че това е някоя бактерия в носа или гърлото, която не мога да излекувам напълно. Днес мислех да си пусна микробиология, но тя ще стане чак другата седмица, а не мога да търпя вече това положение. Дайте съвет какво да пия. С какво се лекувате? Как подсилвате имунната система. Миналата седмица си взех коластра и бетаглюкани, също и витамини, но или не ми помагат, щом пак съм болна, или твърде кратко съм ги вземала, за да усетя ефект.

# 601
medissa  аз съм високорисков фактор както казах. Фракси е до края + още примерно месец (зависи какво ще каже док който те изражда) след раждането,защото след раждането шанса за тромб също е доста висок. Аз все още успявам в корема,но аз си намерих начина по който да нямам синини и подутини (имам 2 бучки още откакто се чудех как да го бия) и мен много ме сърбят самите бучки. Не се притеснявай за след това,самата диагноза бременност,залежаване,операции са предпоставка за тромб,когато ги няма тези фактори няма от какво да се притесняваш. Все едно да се притесняваш преди бременност колко ъи е разредена или сгъстена кръвта-същото е.

# 602
LlMmKk и аз съм болна. От цялото семейство (включително бебчо) аз съм най-зле. Носът ми тече като река, гърлото ме боли и съм много отпаднала. Аз не си позволявам нищо друго освен спрей за нос, Ен ти тус за гърло, парацетамол и започнах в началото осцилококцинум. И чакам да отмине с нетърпение. Аз съм приела, че докато съм бременна все едно нямам имунна система - всичко прихващам.
А фраксипаринът след раждането щях да го слагам 1 седмица, но заради инфекция (листериоза) и риск от тромбози в малкия таз го слагах 2-3 седмици след него.

# 603
И аз ги бия още в корема, но синините понамаляха. Превантивно си взех кремче/гелчя Арнигел, ако положението стане нетърпимо откъм синини и бучки да мажа. Позволено е да се маже с него корема.
Моята тромбофилия я открих също след спонтаннтия аборт в 8 седмица.

# 604
  • София
VALL, добре дошла Simple Smile
Аз платих онзи ден 158 лв (кръвни изследвания и ехограф) в Щерев.
Как 158лв. ,ти ме уби. Аз дадох общо 68лв. за кръвните, ехографа + теста за прееклапсия

# 605
tancheto_shushi бързо оздравяване! Надявам се да не е бил грешка тоя антибиотик, успокоявам се, че из интернет пишеше, че не преминава през плацентата, дано да е така. С миналата бременност  се разболях 2 пъти, а сега още не съм минала 1/3, а вече съм болна за 3ти път.

# 606
VALL, добре дошла Simple Smile
Аз платих онзи ден 158 лв (кръвни изследвания и ехограф) в Щерев.
Как 158лв. ,ти ме уби. Аз дадох общо 68лв. за кръвните, ехографа + теста за прееклапсия
На мен ми казаха, че ще струва 155 лв. За 17 имам записан час. Вие при кой лекар бяхте ?

Иначе и аз съм болна. За сега го карам само на чай и мед и не знам до къде ще го докарам... ConfusedМного не ми се иска да взимам лекарства. Носа ми тече постоянно. Не стига, че по цял ден ми е зле, а сега и настинката в допълнение. Някой може ли да препоръча спрей или капки за нос?

# 607
Аз да попитам при толкова болни - някакви мултивитамини пиете ли? Аз от преди да забременея пия Garden of life - Vitamin code Raw Prenatal. Много съм доволна, даже щях вчера да ги препоръчвам на тези от вас, на които им е лошо. Моята бременност минава леко и подозирам, че е заради тях. Имат полезни бактерии и джинджифил специално за сутрешното гадене. Със сигурност има и други, които са хубави и с подобни съставки.

# 608
Слагам си едно мазило за фисурата, обаче днес се събудих с обрив под носа. Явно е страничен ефект, дали това вреди по някакъв начин на бебето? Притесненията идват едно след друго...

# 609
Въпрос към момичетата, които са правили пренатест - кой пакет избрахте, виждам, че обхвата им е различен, спрямо цената?

# 610
Здравейте, отдавна не съм се включвала, постоянно имам някакъв проблем и не ми е до писане. Направо към въпроса... Някой пие ли някакъв имуностимулант и какъв? Котешки нокът може ли да се пие? Болна съм за 3-ти път от началото на бременността. Винаги започва с хрема и гърло, и преминава в кашлица, която не минава от нищо. Общо взето 20 дена съм болна, 20 съм добре. Лекарката ми изписва само спрей за нос, нещо за гърло и накрая сироп за кашлица. Този път си самоназначих антибиотик Зинат (от днес), предполагам, че това е някоя бактерия в носа или гърлото, която не мога да излекувам напълно. Днес мислех да си пусна микробиология, но тя ще стане чак другата седмица, а не мога да търпя вече това положение. Дайте съвет какво да пия. С какво се лекувате? Как подсилвате имунната система. Миналата седмица си взех коластра и бетаглюкани, също и витамини, но или не ми помагат, щом пак съм болна, или твърде кратко съм ги вземала, за да усетя ефект.

Котешки нокът категорично НЕ!
И аз съм болна за 3ти пъти, но този път ми е запушен само носа. Инхалации и инфлуцит и за няколко дни съм ок. Предния път имах и кашлица и си правех мед със сода (което научих от няколко момичета тук, досега не си бях правила и имаше голям ефект).

тинити аз имах фисура преди да забременея, беше ад, направо някакъв ужас. Ходих в Он клиник и препоръчвам с 2 ръце. За 1 месец бях чисто нова, правят някакъв вълшебен (буквално) крем. Не мисля, че страничния ефект влияе по някакъв начин на бебето. 🤗

# 611
Аз имам хрема само и АГ ми каза да си взема спрей за нос Фитоназал и се пръскам с него и съм по-добре.

# 612
Здравейте Simple Smile
И аз нещо съм много кекава този път. Лекувам с много чести промивки със спрей Тонимер хипертоник ( той е по-солен) , два пъти на ден Биозин мама и коластра. Чай с мед в големи количества също е важно.
LIM.. защо първо не пробваш аб капки за нос (тези, които са за очи). Препоръчвам антибиотици да взимате, само след като сте пуснали ЦРП, за да сте сигурни. Излиза за 2 часа. Задължително и пробиотици.
На всички препоръчвам един 14 дневен курс с пробиотични капки за нос Нарине. В първите няколко дни може да ви се види, че хремата се влошава, но след 5ти ден следва рязко подобрение. Правя такива курсове на детето, защото в градината все лепи бактерии.
И аз се чудех за витамини. Май предния път пих нямакви Прегнакеър....ще ги видя. За сега гледам всеки ден да ям плодове.
Сънят също лекува. Опитвайте ако можете да спите повече. Също и вечер киснене на крака в гореща вода с морска сол. След това мазане с мехлем Хустагил.
Пренатест правих основен пакет 1280 лв- три синдрома и пол. Това ме посъветва аг, защото нямаме назад в рода нищо.
Преди моето дете имах биохимична и веднага след нея мисед в 7-8 седмица. Назначиха ми изследвания, но тромбофилия не са... странно защо, след като чета, че май е доста масова. Тогава ми излезе уреаплазма ( или нещо такова) което с два курса лекувах, че не се мазах. Веднага след като я махнах забременях успешно.

# 613
И аз съм с 4г/4г

За антибиотика, несериозно е човек сам да и назначава, меко казано. Прави се носен и гърлен секрет и добър унг. Ако вече е почнат аб, няма как да се вземе секрет вече

# 614
Аз в понеделник ще ходя на фетална морфология при моя следящия Георги Тотев (в Оазис5 му е кабинета) цената е 90лв,става въпрос за Пловдив, като и ще ходя на скрининг който е включен в тази цена, така ми каза той

Момичета, идвам от августовската тема, термина ми е на 5.08, но най вероятно бебето ще се роди юли, сигурно секции, защото и първата ми Б беше секцио... Сега съм в 9 седмица и 3 дни, (нямам вече зацапване, но си пия утрогестан) вчера бях на преглед, изглежда добре всичко, в понеделник ще пусна изследвания, да видим и там нещата как са... Говорихме за ФМ морфология, моят АГ ми препоръчва да отида при др. Даскалов( Пловдив),  но аз се чудя, няма много добри мнения за него, препоръчайте ми специалист в Пловдив, моля, може и в София, пътуването не е проблем... И като цена имате ли идея как вървят БХС и ФМ?

Общи условия

Активация на акаунт