ЮЛИ 2020 - Тема №2

• 35 269
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
Два дни не бях ходила до тоалента и днес вече установих, че съм с много силен запек. Положението е ужасно, много ме боли. Започнах да пия Дуфалак, дават го за бременни. Някой дали знае има ли ефект?
Страх ме е да ям храна, днес съм на няколко сушени сливи и вода... В четвъртък съм на лекар, но не знам до тогава как ще карам... Има ли други с такъв проблем?

# 451
Здравейте и от мен.
Renyto, желая ти всичко да е наред, да бъдеш силна и да вярваш, както до сега.
Аз на 31.12 влизам в 12 седмица. Надявам се и при мен всичко да е наред, на преглед съм чак на 07.01, което ми се струва страшно далече. Когато плода е по-голям е някак успокояващо да го усещаш, че мърда, рита. А за сега разчитам само на срещите с АГ и ехографа.
При мен нещата с гаденето са горе-долу по-добре, но пак има дни в които ми е лошо. В последно време започва да ми се вие свят, но установих, че когато не хапна, така се получава. И моят корем понякога се издува, обикновено вечер, сутрин почти го няма. Има време, ще порснат тумбачетата.
За килограмите - бях 62.5, вкъщи се меря 60, на първата консултация ме изкараха 59. Иначе хапвам, по малко, но по-чисто.
Желая на всички ви, които не се чувствате добре, новата година да започне без неразположения 😊

# 452
Renyto, добре дошла. Стискам палци всичко да е наред. От моя опит бих те посъветвала при такива проблеми да си направиш имунологични изследвания. Аз имах едно помятане през пролетта и ако не си ги бях направила тези изследвания най-вероятно щях да имам помятане след помятане.

# 453
тинити и аз бях с нечовешки запек около 3 дни, какво ли не пих, включително този сироп.
Единственото, което ми помага е диета без картофи, ориз и тестени, всеки ден к.мляко и сутрин на гладно чаша топла вода с мед и лимон. И много вода.

# 454
  • София
Здравейте, дами!

Хич ме нямаше тези дни, едвам изчетох какво сте писали!
Добре дошла на Рени! Дано да нямаш повече кървене и проблеми! Стискай и лежи! 

Аз като чета какви ужасни оплаквания имате, чак ми е неудобно да пиша. Вече съм в 13та седмица и без това мизерните ми симптоми (отпадналост и запек) отшумяха рязко. Единствено ме боли много кръста, по-точно седалищните нерви, ама... Търпя си.

За броенето на седмиците, абсолютно съм съгласна с Бъндълчето - и аз така си ги броя - днес съм 12+3, което значи, че тече 13та седмица и аз съм в нея. Така или иначе, това няма голямо значение. В някои приложения размерите на бебето в съответната седмица са дооста по-големи от реалните, ама спрях да им обръщам внимание.

Тинити, няколко пъти писах за запека - микроклизмички на Мелилакс. Ефекта е веднагически и облекчението също. Дискомфорта при поставянето е минимален. Безвредни са.

Моника, какво стана с болната пуберка? Днес май щеше да я водиш на док.

Моите пубери са се разплули вкъши ваканционно. Единия малко си счупи крака, другия го мързи да гледа, а най-малкия, дето не е пубер, ни скъсва нервите. А бе - идилия по време на празници!

Аз днес ходих в Шейново на първата ФМ. Уж им казах, че съм с пренатален тест и БХС се обезсмисля, но докторката много търпеливо ми обясни, че е добре да ми вземат кръв, за да изчислят риска от прееклампсия. Та взеха. Другата седмица ще ходя да ми кажат дали има нещо притеснително, но не вярвам, аз съм с кръвно на мъртвец почти.
Иначе на бебето всичко му е наред - камерите на сърцето, аорти, плацента, пъпната връв къде била, мойте вени гледаха, които го снабдяват с кръв и такива неща. Обаче голям зор по тия прегледи, защото като съм по гръб и много ме боли скапания кръст. Sad

За шкембето - имам си корем, който се появи преди седмица изведнъж. Качила съм 1,5 кг., от което съм супер хепи, защото ме притесняват тия килограми. Преди 3 години спрях цигарите и съм с едни 8-10 кг. над моите си. Изобщо изцяло ми се промени метаболизма.

Ох! Докато мина през всички теми да се изкажа и поста ми вече не става за четене! Simple Smile)

# 455
Здравейте Simple Smile Идвам да се похваля с пренаталния тест-всичко е ок и най-важното , че ще е момиченце. След безумно палавият ми син, много се надявам на кротко момиченце.
Дано всичко е ок наистина, че от вчера пак нещо ме гони параноя-сякаш вече ми е по-добре и коремът леко е спаднал...та пак нови притеснения..
Но се надявам да е ок-на 7ми съм на фетална.

# 456
Привет и от мен Simple Smile
Болната пуберка днес ходи на снимка, според рентгенолога бронхит, според личния почти пневмония. Остава си на домашна терапия, аб и инхалации с физиологичен разтвор. По принцип щеше да посреща новата година на хижа с приятели, сега това е малко под въпрос...
На мен ми излезе резултата от пренаталния тест, всичко е наред и живот и здраве, на лято ще връзваме кордели... Всички около мен смятаха, че ще имаме мъж, но ни изненада наистина приятно Simple Smile
А аз с моите болки в корема ще се побъркам... Една седмица бях на папаверин, ми то нищо не усещах- няма болка, няма нищо. Но лекарство е спряно от производство и отново си преминах на но шпа, и всички болки се завърнаха. Уж са еднакви по състав двете лекарства, обаче аз със сигурност намирам разлика в действието им... И така, още малко ми остава до заветната 14-та седмица, когато ще си отдъхна лекичко. То не че после има 100% гаранция, ама някак си по спокойно ще я карам...

# 457
Мен пък снощи ме боля черен дроб ли беше, жлъчка ли, нямам идея. Само в легнало положение се търпеше, но сутринта бях пушка.
Biz, и на мен ми изглежда, че коремът ми е "поспаднал". Преди имах чувството, че ще се гръмна, толкова бях подута. Надявам се всичко да е наред. От вчера съм 13 г.с.

# 458
Аз малко се обърках вече - пренатален тест, фетална морфология, биохимичен скрининг и още други. Като още не съм ги  правила и бъркам понятията?

# 459
Аз малко се обърках вече - пренатален тест, фетална морфология, биохимичен скрининг и още други. Като още не съм ги  правила и бъркам понятията?
Стандартно се прави фетална между 11 и 13 седмица. Гледа се на ехограф подробно органите. Някой я пропускат и правят втората в 20 седмица. Мен винаги ме гледат подробно на ехограф (плащам си) но това си в поради моята параноя.
БХС е кръвен тест и замерване на носна костица ( тя май от твоето аг) там ти излиза 1 към нещо си риск за Даун и някакви други ( не помня). Аз може би няма да правя, защото правих пренатален тест.
Миналата бр не бях чувала за прена тест , въпреки че бях при същото аг. Никой от познатите ми не беше правил. Явно е нещо ново, модерно и скъпо. Оправдано е ако имате нещо назад в семейството. Ние нямаме, но пак го правих, за мое спокойствие. Кръвен е. От кръвта на майката се извлича днк на детето и се анализира. От там се дава около 97-99% сигурно предвиждане дали има някой от избраните за тест синдроми (само Даун знам, другите не ги знам). И пол определят. Скъп тест, но уж ти дава сигурност. Недай си Боже да излезе нещо, тогава вече не знам как се взимат решенията.
Накратко това е.

# 460
Здравейте, и моите симптоми позатихнаха В 10 г. с и 0 дни съм. Чувствам странен прилив на енергия и даже вече не съм толкова подута и това малко ме притеснява.

# 461
  • София

Да допълня към мнението на biz:
Феталната морфология (първата) включва БХС и ултразвуково изследване, по време  на което се мерят сто неща на бебето, като например проходимост на кръвоносни съдове, работа на камерите на сърцето, наличие и работа на аорта... мери се и кръвотока от майката към плацентата, гледа се мозъка, пак се мерят разни неща в тази област. Важно изследване е, но не е фатално, ако се изпусне първата ФМ. БХС се обезсмисля донякъде, ако си правила пренатален тест, защото е по-сигурен и ясен пренатеста. Но все пак на мен днес ми взеха кръв, защото изчислявали риска от прееклампсия, а пренатеста си е генетично изследване.

# 462
  • София
Като ви чета с този прилив на енергия така ви завиждам. Аз съм края на 14 седмица, но сънната ми апнея не се подобрява. Спя по 12 часа, ставам и то само защото половината ден вече е заминал и поне нещо да свърша.
И съм на вълна шопинг - първата ми придобивка е помпа за кърма. Отстъпката беше прекалено добра, за да устоя. Направих и няколко тест драйв-а на колички, ама още не съм се решила какво ще купуваме и с количката определено няма да бързам.

# 463
Azidaa, честито за придобивката, електрическа ли е помпата? Аз си взех ръчна на Авент май месец като бях в 8ми месец и я ползвах само в болницата, след това купувах Ел помпа, с ръчната не се справях хич.. изприщиха ми се ръцете от помпане само 😁
Сега пак ще съм с Ел помпата Wink

# 464
Добро утро!
В 12 гс 3дни съм,вчела бях на доктор видяхме бебо и аг каза че всичко е наред.
Каза че на 80% ще е момче💙
В такъв случай тоолкова много неща ще трябва да купуваме ,че  от кащата иваме доста неща ноо повечето момичешки😊😊😊Ще купуваме😊😊😊
Това за сега от мен.
Весело посрещане на новата година!
Нека тя ни донесе само хубави и незабравими моменти и много положителни емоции!

Общи условия

Активация на акаунт