ЮЛИ 2020 - Тема №2

• 35 251
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
Не е ли рано още да го усетиш?

Този Дуфастон за какво се пие?

# 511
Има ли още някой като мен, който не се записал на ЖК?

Колко време се пие фолиевата киселина - 3 месеца или до края?

Утре съм на преглед за проблема, който имам. Стискайте палци да е нещо минимално, което минава само с лекарства, че иначе не ми се мисли...

# 512
Аз не съм се записала още. На 14 съм на БХС,а пада за ЖК ми е за 29. Момичета аз 3 дни съм ни жива, и умряла, 3 дни съм с адска хрема и само ксилометазолин ми помага,а от днес включих и главоболие 😭😭 нямам търпение да ми минат всички неразположения,защото съм половин човек...

# 513
За много години момичета!

Круелка пробвай крем ринолекс. Маже се в ноздрите. Дъщеря ми само с това я оправям. Веднага започва да си диша нормално.

Аз пък от снощи съм с едни пробождания . Ту от ляво може би където е яйчника ту където е срамната кост. Ужасно е. Трае кратко но е адски неприятно. Взех да се притеснявам. Някой с подобни усещания?

# 514
Да ви честитя и аз Новата година! И да ви пожелая домовете ви да са пълни със здраве, любов, щастие и греещи детски очи! Hug
Hris2016 да, имам вече едно бебе вкъщи. Аз съм го споделяла, но сигурно още в предишната тема Blush
mesissa аз не съм пример за подражание по отношение на щаденето. С количката (14 кг) и бебето (10 кг), без да броя колко багаж има по и в нея го качвам и свалям по всякакви стълби. И вкъщи не си пестя силите въобще. Снощи друснах и две хорца Grinning И след отлепването на плодния сак нищо не се промени в начина ми на живот. До голяма степен ми е такъв темпераментът. А в по-малка нямам особен избор, защото освен съпругът, който е на работа, няма кой да ми помогне.
lollipoppp и аз имах такива оплаквания като бях с повече дуфастони. Сега ми е само един дневно и не се появяват.

Божее, завиждам ти на позитивизма! Аз не съм се записала за ЖК и страшно много се чудя. Май няма да остана, където съм сега. Само феталната ще направя там.

# 515
Аз ще се записвам на ЖК на 16.

Тези дни се чувствам много изморена. По цял ден лежа и нищо не ми се прави. А започна ли да правя нещо се изморявам много бързо и се отказвам. Дали ще премине това след третия месец ? Чудя се как ще ходя на работа от другата седмица.

# 516
Честита Нова година, момичета. Дано ни е много хубава и лесна.
Круела и аз бях така скоро. Имай предвид, че Ринолекс май е с антибитоик. И на мен ми го препоръчаха, но се въздържах, заради състава. Едва ли прониква някъде много през носа, но знам ли. Аз си купих тук от една варненска аптека правен мехлем -води се за Алергичен синузит. Помагаше ми да спя вечерм, защото отпушва. Но след 7мия ден на адска хрема започнах на всчки 15-20 мин да пръскам хипертоничен разтвор и сякаш вече отшумява.
Аз ще се записвам на ЖК ная 7ми.
Сега съм в 12та седмица /12+0/ и сякаш започват да поотшумяват неразположенията.
По новините се започна с паниката за идващия грип и ме напрягат. Всеки ме пита дали ще спирам януари детето от градина /1ва група е и много боледува, всичко лепи/ защото било много опасно за мен. Е, не мога да се затворя в капсула-на работа ходя, по автобуси. С пърата бременност бях супер здрава, но сяга покрай малкия, все някой  у нас е хремава и кашлящ. Та започвам яко лимони и плодове пък каквото такова.

# 517
Janetm, и аз ги имам абсолютно същите пробождания, като предменструални са. Майка ми и свекърва ми казаха, че просто към края на 3тия месец бебето се качвало нагоре и даже ме предупредиха за тези неразположения още преди да почнат. Не че няма да кажа на лекаря в петък като отида. Сега даже на няколко пъти като си поемам дълбоко въздух и точно под гърдите и малко по-надолу в средата усещам едно като все едно нещо имам там и ми пречи да си поема както трябва въздух. Май наистина бебо се качва вече. Иначе аз съм като пребита. Продължавам да повръщам някои сутрини и от коледа постоянно мо е лошо по цял ден. Само следобед се свестявам за няколко часа. Вече съм края на 13та, много се надявам да спрат скоро тези неразпошожения.

# 518
Biz, същите страхове имам и аз за градината, и за работата, ама не можем да се затворим в крайна сметка.

За носа, аз в начални седмици имах бактерия и слагах 3 седмици аб крем, предписан от унг и съгласуван с аг, локалните аб не са страшни.

Болки и аз имам, ту в таза, ту опашката, ту отпред като яйчник, ама го усещам като сухожилие разтегнато. Всички такива непостоянни и неостри болки са нормални Simple Smile

# 519
Пробожданията ги имам от няколко дена, но само като ми е свит корема или ако съм стояла известно клекнала.
Вие от кога мислите да започвате с болничните? Ако имам желание дали биха ми дали по-отрано например от февруари-март или е рано още?

# 520
Здравейте и честита нова година , да сте здрави , усмихнати и всяка от нас да гушка здраво бебе /бебета/ на термин.

# 521
Пробожданията ги имам от няколко дена, но само като ми е свит корема или ако съм стояла известно клекнала.
Вие от кога мислите да започвате с болничните? Ако имам желание дали биха ми дали по-отрано например от февруари-март или е рано още?

Ами уж 2 ра бременност ми е ама явно съм забравила какво ме е боляло и какво не. Grinning
За болничния не е рано. Аз излязох в 7г.с защото много повръщам и ми е постоянно зле. Минах ЛКК веднага ми дадоха болничния. Исках да си поработя до февруари март ама няма да е .

# 522
Здравейте момичета Simple Smile Престраших се и аз да се включа в темата, чета ви от началото - прекрасни сте Simple Smile
От София съм, първа бременност, 34г. с термин 29.07.2020.

Пожелавам на всички една прекрасна 2020 година, спокойствие и увереност по време на бремеността, а и след това и най-вече здраве!

# 523
Момичета, имам въпрос към тези от вас, които пият дуфастон- имате ли нежелани реакции от него? Мисля си че от него ми става много лошо, възможно ли е да си въобразявам?! Бях го свършила и ден два бях по добре от към гадене май, днес си го купих и сега ми е адски лошо... дали може да е от него или съвпадат нещата просто?!
Лоли, аз пия дуфастон 3х1 и лекарката ме предупреди, че може да ми се вие свят от него и да съм замаяна - напълно възможно е да от него, особено като го пием доста време и се натрупа в организма.
Тинити и аз не съм се записала на ЖК още, трябва да се обадя на лекарката тези дни да видим какво правим. Не сме коментирали нито БХС, нито ЖК, фетални....нищо. Предполагам, че това ще се случи сега като й се обадя.
Аз днес навършвам 10 г.с. и почвам 11. Знам, че на фона на повръщането, моето гадене е мрънкане, но да се оплача - ами омръзна ми вече всяка вечер да не ми се яде, стомаха ми е на топка и ми се гади, а в същото време съм гладна Rolling Eyes
Колички, помпи и аксесоари не съм гледала...ще разчитам в голяма степен на мамите тук, които спделят опит от първите бременности.
Желая на цялата ни група спокойна бременност - за нас 2020 г. е специална, дано ни е леко!

# 524
Здравейте! Аз на 16.01 съм на БХС. Иначе започнах Новата година с температура.. Направо не издържам вече.. Иска ми се януари и февруари да работя, че във фирмата сме много малко хора.. Но се чувствам адски изморена, не знам дали е нормално..
За Лекарската комисия има ли някакви изисквания да минеш.. Как става номера там?

Общи условия

Активация на акаунт