ЮЛИ 2020 - Тема №2

• 35 251
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, бих искала и аз да се запиша Simple Smile
Аз съм Радина, на 27г от София. 13г.с., термин 8ми Юли. За щастие съм от късметлийките, които не са повръщали и засега изкарвам леко бременеенето.
Първа бременност ми е, (чудех се дали да не напиша втора, тъй като през март 2019 направих спонтанен аборт в 8г.с.). Тогава ми откриха миома голяма 4см., но поради местоположението и в матката и това, че не расте “навътре” към кухината, взехме решение да не я отстранявам. В момента е 7см. и се надявам да не попречи да родя естествено - но това ще се разбере юли месец Heart
Интересно ми е дали има други мами тук, които са с подобен проблем, или да са имали такъв при предишна бременност. 
Благодаря ви Simple Smile

# 526
Минах преглед и съвсем се изплаших. Казаха ми, че имам дълбока фисура, изписаха ми мазило и след 2 седмици пак да отида на преглед. Ако не се оправи искат да ми правят операция с упойка. Много ме е страх... Дано да мине от това мазило. Каза за болката да пия течен аналгин, ама много не ми се рискува.
Само притеснения, не мога да се зарадвам, че съм бременна. Cry

# 527
Пробожданията ги имам от няколко дена, но само като ми е свит корема или ако съм стояла известно клекнала.
Вие от кога мислите да започвате с болничните? Ако имам желание дали биха ми дали по-отрано например от февруари-март или е рано още?

Ами уж 2 ра бременност ми е ама явно съм забравила какво ме е боляло и какво не. Grinning
За болничния не е рано. Аз излязох в 7г.с защото много повръщам и ми е постоянно зле. Минах ЛКК веднага ми дадоха болничния. Исках да си поработя до февруари март ама няма да е .
А болничните от личен лекар ли се взимат или от гинеколог? Питам защото много ме притеснява факта, че съм назначена в 6 фирми и съответно ще падне едно писане на болнични..

# 528
Пробожданията ги имам от няколко дена, но само като ми е свит корема или ако съм стояла известно клекнала.
Вие от кога мислите да започвате с болничните? Ако имам желание дали биха ми дали по-отрано например от февруари-март или е рано още?

Ами уж 2 ра бременност ми е ама явно съм забравила какво ме е боляло и какво не. Grinning
За болничния не е рано. Аз излязох в 7г.с защото много повръщам и ми е постоянно зле. Минах ЛКК веднага ми дадоха болничния. Исках да си поработя до февруари март ама няма да е .
А болничните от личен лекар ли се взимат или от гинеколог? Питам защото много ме притеснява факта, че съм назначена в 6 фирми и съответно ще падне едно писане на болнични..

Можеш да вземеш болничен от ЛЛ който макс е 14 дни.
АГ ми.даде талон за медицинска експертиза и ме изпрати на ЛКК, която се състои от 2 ма АГ. В нашия град е формално питат те само от какво се оплакваш и това е. Бързо става.Трябва да имаш и картон. Това с ЛКК вече си е постоянния дълъг болничен. Ходи се вс месец. За фирмите не съм наясно говори със счетоводителя ви. Те знаят най-добре.

# 529
За болничните няма да има проблем, полагат се 180 дни на година, като болничния 45 дни преди термин и тези след него не влизат в този брой. Аз също питах ЛЛ, каза от него 14 дни. Питах и АГ, тя каза, че ще редуваме от нея и от болница (явно ще трябва да влизам за някой ден)

# 530
Честита нова година на всички. Здраве, берекет и леко бременеене.
Танче, радвам се, че не съм само аз с малко бебе Simple Smile и аз не мога много да се щадя, но нямам вече болки, така че мисля че не е проблем.
Някой попита за фолиевата киселина, пие се през цялата бременност.
Тинити, дано всичко отмине с мазане. Успех!
С адско главоболие съм вече 3ти ден, като призрак се мъкна напред- назад... Пих генералгин еднократно понеже не издържам вече..

# 531
Фолиевата киселина при предозиране става токсична, така че е хубаво да се изследва

# 532
А на мен ми обясниха, че не може да се предозира с фолиева.

Janetm, аз съм счетоводителя. Grinning Въпроса е, че досега никога не съм ползвала болничен, а и още повече че знам че с болничните при бременност е различно. Та и за това даже и незнам дали ги издава личния лекар или АГ. Утре омам час за направление за БХС и ще питам.
Тези, които са си правили БХС вече  - с направление се пуска нали?

# 533
Фолиевата киселина,чак токсична едва ли може да стане. Излишъка се изхвърля. Така че пийте си спокойно и не се шашкайте.

# 534
Аз правих БХС в Щерев платено.
тинити дано всичко мине бързо. Дори и да се стигне до операция, което не ти го пожелавам, все пак важното е да се почувстваш комфортно най-накрая. И аз се чудя кога най-после ще се почувствам като човек. Защото освен гаденето и повръщането, от вчера и аз, и бебчо сме с температура и сополи. И въпреки, че се чувствам като парцал, трябва да си събера кокалите да се грижа за него, а той е мноооого кисел сега.

# 535
А на мен ми обясниха, че не може да се предозира с фолиева.

Janetm, аз съм счетоводителя. Grinning Въпроса е, че досега никога не съм ползвала болничен, а и още повече че знам че с болничните при бременност е различно. Та и за това даже и незнам дали ги издава личния лекар или АГ. Утре омам час за направление за БХС и ще питам.
Тези, които са си правили БХС вече  - с направление се пуска нали?
Не биохимичния скрининг е платено изследване,не се покрива от здравната каса.

# 536
Janetm, експертиза?
radi_na, здравей и добре дошла. Аз съм с миома от предната бременност, но е на краче и там усложненията, които могат да настъпят са по-различни от миома в стената. На мен ми казаха, че трябва да я махна, но аз я оставих, надявам се да съм взела правилното решение.

# 537
Фолиевата киселина,чак токсична едва ли може да стане. Излишъка се изхвърля. Така че пийте си спокойно и не се шашкайте.

Това е невярно. Мастноразтворимите витамини могат да се предозират. Гугълни ако не ми вярваш.

# 538
Janetm, експертиза?
radi_na, здравей и добре дошла. Аз съм с миома от предната бременност, но е на краче и там усложненията, които могат да настъпят са по-различни от миома в стената. На мен ми казаха, че трябва да я махна, но аз я оставих, надявам се да съм взела правилното решение.

Да с този талон за медицинска експертиза ме праща АГ на ЛКК.

# 539

Това е невярно. Мастноразтворимите витамини могат да се предозират. Гугълни ако не ми вярваш.

Няма да споря,ако беше токсична дали нямаше да се изследва на поразия от докторите???

Общи условия

Активация на акаунт