Коледата чука на вратата, ЮЛЧЕТО подарък чака под елхата! - Тема 3

• 24 494
  • 763
  •   1
Отговори
# 585
С тия пюрета всичко се мени с минути.. Вчера се цапахме яко с .. днес е със запек.. И това ще минее.. Мелани в последните 2 седмици е ужасна на тема заспиване и сън.. Спи и се, и като я сложа се почва едно въртене, рев и каквото се сетиш.. През деня спи 3×20 мин. само днес нещо се обърка и спа 2 часа накуп. Вечер се буди през 20 -30 мин. и се върти да спи по корем и пак пада рев.. Зъбите я мъчат, а мен ме подлудяват!

# 586
  • София
И ние спим 2-3 пъти по 30мин, но легна ли с нея гушнати спим 2 часа. Като нямам работа лягам с нея и така си почивам и аз, но естествено не всеки път се получава номера. Поне зъби не ни мъчат още.
Аз имам въпрос към кърмещите майки - като имате заместени хранения изцеждате ли се? Аз винаги ѝ предлагам гърда след пюрето и всеки път си дърпа различно и съм се чудила дали трябва да се изцеждам, за да не ми намалее кърмата!?

# 587
Мира спи на всеки 2 ч -2 ч и половина.😂 Общо взето си има график. Сутрин става в 7, към 9 заспива. След това към 12:30 и после към 16ч. Всичките й дрямки са за по около час. Но трябва да има някой до нея иначе се буди на 30тата минути и става нещо страшно.
Habish_D май няма как да не намалее кърмата дори и да се цедиш. Все пак тя съответства на нуждите на детето като количество. Поне моята намаля. В началото се изцеждах,но признавам си доста е досадно това с помпата. 😂

Последна редакция: ср, 04 мар 2020, 08:34 от avlito

# 588
И ние спим 2-3 пъти по 30мин, но легна ли с нея гушнати спим 2 часа. Като нямам работа лягам с нея и така си почивам и аз, но естествено не всеки път се получава номера. Поне зъби не ни мъчат още.
Аз имам въпрос към кърмещите майки - като имате заместени хранения изцеждате ли се? Аз винаги ѝ предлагам гърда след пюрето и всеки път си дърпа различно и съм се чудила дали трябва да се изцеждам, за да не ми намалее кърмата!?
аз не давам след пюрето кърма.. сутрин в 7 кърмя, в 12 яде пюре. Към 2 му давам да си цокне малко (колкото да го приспя) в 4 яде каша или плодово пюре.. когато видя зор изцеждам на ръка в мивката.. гадното е, че съм с широки канали и всичко оливам в кърма.. ще се стремя да го отбия до годинка.. как ще стане не знам.. толкова е привързан към сученето, че като не му дам налита на останалите хора покрай него да ги суче по лице, ръце и т.н не използваме биби

# 589
Мира спи на всеки 2 ч -2 ч и половина.😂 Общо взето си има график. Сутрин става в 7, към 9 заспива. След това към 12:30 и после към 16ч. Всичките й дрямки са за по около час. Но трябва да има някой до нея иначе се буди на 30тата минути и става нещо страшно.
Habish_D май няма как да не намалее кърмата дори и да се цедиш. Все пак тя съответства на нуждите на детето като количество. Поне моята намаля. В началото се изцеждах,но признавам си доста е досадно това с помпата. 😂
Avlito, благородно ти завиждам за добрия сън на бебето. Grinning Аз се опитвам да вкарам отново някакъв график, но веднъж като го наруши човек и е нещо страшно - рев от преумора, пищене, ужас. Иначе преди си спеше по часовник, даже една книжка си взех по този въпрос и там пише, че детето трябва да има сутрешна дрямка за около 40-50 мин и следобед за до 2 - 2.5 часа(за тази възраст).

# 590
avlitoабсолютно същия график. 1 към 1.
И той спи гушнат иначе повече от 15-20мин.не изкарва и после е нервен.
Последно яде към 20чи заспива, но последния месец е ужас, само се върти, мрънка и реве, и накрая все се оказва в нашето легло, защото много ми се спи.

# 591
При нас е същата ситуация. Гледам и навън да илизаме, когато е възможно, защото там спи най-добре.. всичко друго е мъка Simple Smile)

Аз кърмя чрез 'цедене' и мога да потвърдя, че след 6 месец кърмата ми естествено си намаля въпреки всичките ми усилия със цедене, чайове и т.н.но за сега поне стига за бебчо. Ние имаме 2 заместени хранения.

avlitoабсолютно същия график. 1 към 1.
И той спи гушнат иначе повече от 15-20мин.не изкарва и после е нервен.
Последно яде към 20чи заспива, но последния месец е ужас, само се върти, мрънка и реве, и накрая все се оказва в нашето легло, защото много ми се спи.

# 592
Признавам си,че този режим е успех на майка ми,която все повтаря,че едно бебе трябвало да спи. Аз към четвъртия месец почти се бях отказала да изграждам някакъв режим,защото само като разбереше,че искам да я слагам да спи и се започваше един рев,преминаващ в дране... 😂😂
Мира има вече почти три заместени хранения и според мен вече съм дала всичко от себе си с кърменето. В неделя става на 8 месеца. Имам замразена кърма за поне още месец,така че това е от мен. Който ял...ял.. 😂☺

# 593
Ние сме зле с нощното спане. Заспива в 8, но от полунощ нататък е едно постоянно въртене, мрънкане, час по час я взимам, суче, някой път не иска, друг път я вдигам да се оригне, явно я боли. През деня спи или два или три пъти, най-дълъг е сутрешният й сън, около час, другите два пъти по 20 мин.-половин час.
Обаче нещата се променят динамично и се надявам скоро да започне да спи по-добре, поне през нощта.
Не съм доизцеждала, след дохранване, защото така изкуствено ще поддържам по-голяма лактация. Гърдите ми се нагодиха към нейния режим. А той се променя плавно. Бяхме на 100 грама наобяд и следобяд с досукване, а сегга вече изяжда около 160, но не иска да суче. Гледам да се водя по нея, то си подсказва бебчето.

Последна редакция: ср, 04 мар 2020, 14:00 от sis_ko

# 594
Здравейте, ние спим от 30 минути до 1 час преди обед. После от 13 часа 2 часа най-много до 15 часа и след това от 16:30 до 17:30. Но това са идеалните ситуации. По принцип след 12 на обяд през 2 часа му се приспива. Вече трета седмица го уча да заспива вечер в 20:00 часа. После имаме нощни събуждания, което много ме дразни и в 06:30 е събуден окончателно да си пие сутрешното мляко. Едвам дремвам до 07:20. Вземам го при мен, той си върти  в леглото, приказва си, изобщо....

# 595
  • София
Аз заради това предпочитам да си легне към 22-23, за да спи до към 8. Веднъж направих грешката да я държа будна след обяд, за да заспи в 20. Еми в 1:30 като отвори очи и край...станахме да си играем и в 4 си легнахме пак. Оттогава съм си казала, че насила вече няма да я карам да си легне, а ще се водя по нея. Сама си изгради този режим. Преди даже спеше до 9-9:30, но вече става към 8. Кърмим се 2 пъти през нощта. През деня прави 2 дремки по 30мин и една час-два.
Притеснявах се, че само ние се гушкаме, за да спи повече, но като ви чета, се успокоих. Почнах да мисля след време като тръгне на ясла как ще спи без мен, но гледам да не го мисля от сега, пък и с времето вярвам, че ще се променят нещата.

# 596
Момичета, търсих каша само с РЪЖ, но такава не намерих... Не знам изобщо дали съществува такава.. Какво давате вместо нея?

# 597
Момичета, търсих каша само с РЪЖ, но такава не намерих... Не знам изобщо дали съществува такава.. Какво давате вместо нея?
ръжени ядки - кисна, варя, пасирам, 250 гр. Са около 2 лв. Втори вариант - ръжени сухари или хляб - има в лидл - чист ръж са.

# 598
ръжени ядки - кисна, варя, пасирам, 250 гр. Са около 2 лв. Втори вариант - ръжени сухари или хляб - има в лидл - чист ръж са.
Честно казано, много съм скарана с тия работи.. Тоя сухар с какво да го давам? Или пък ядките от къде да ги купя? Ужас!

# 599
АК47, аз ги поръчах от Балев био, но във всеки магазин за био продукти продават такива. А сухарите може на попара или в зеленчуковото пюре надробени.

Общи условия

Активация на акаунт