Рязко отслабване - тютюнопушене или друг проблем?

• 1 652
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте!Не знам дали темата ми е за тук....!Аз съм момиче на 15 години и имам проблем,за който сега ще ви разкажа!Ноември месец бях 48 килограма и висока 1,55!Вмомента рязко свалих килограми и съм 42 килограма!Започнах да пуша цигари през октомври и не знам дали се дължи на това...ям нормално и не пуша много по най-много 4 цигари на ден!Въпроса ми е нормално ли е на моята възраст да съм висока 1,55 ,защото другите момичета са много по-високи от мен!И нормално ли е да отслабна  6 килограма за период по-малък от месец?Притеснявам се,защото изглеждам малко като клечка.

# 1
  • София
Хубаво е да спреш цигарите. Няма полза от тях, хем си плащаш, хем си кашляш.
Добре ще е да избягваш пакетирани храни - чипс, сухи пасти, вафли, течни шоколадчета. Разните там Ред були, Хел и подобни също не са добре за организма.
Дали ръста ти е нормален - божа работа. Няма смисъл да се вторачваш в таблиците по години.Огледай се как са родители, баби и дядовци, сестри и братовчеди.  Важното е да си развита съразмерно и да си жизнена и активна.
Майка ми е пораснала от 156 до 166 след като се е омъжила на 24 г.
Моя съученичка в 8 кл. беше дребничка. В 9 кл. направо избухна, сега е към 185 см.

# 2
Проверете хормоните, отидете на ендокринолог. Проблеми с щитовидната жлеза могат да доведат до рязко отслабване. Дано не е това, разбира се.
Възможно е и да е от пушенето. Наистина, недейте да пушите. Стигнах до 2 кутии цигари, всеки божи ден. Това е наркотик, бавно и сигурно те завлича към дъното. Спрях ги, след като почти не можех да дишам, кашлях като туберколозна. Тъжна работа....

# 3
Едно време се говореше, че цигарите влияят на растежа. Ако държиш да ставаш по-висока, не е добра идея да си правиш експерименти.

# 4
Ръста ти е пушка килограмите също.😁Аз съм 153см и съм на 28, да не си влюбена че да си свалила, без майтап?🙈🙉🙊

Общи условия

Активация на акаунт