Частни училища - информативна тема 31

• 30 225
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Според мен в момента първите две ЧУ са ясни. На трето място аз бих класирала ЕСПА. Това което видях миналата есен ме впечатли. Имат авторска програма и още от ПУК ограмотяват децата на гладко четене. Терминът използван от директорката мисля беше литературно четене, за ПУК. Обемът на разпечатките, над които висят ПУКчетата, може да респектира дори студент. Наблягат и доста на състезателна математика и изхождайки от факта, че нямат двор и много възможности за странични дейности, очаквам след няколко години да са достойна конкуренция в НВО ранглистата.

# 76
Терминът използван от директорката мисля беше литературно четене, за ПУК. Обемът на разпечатките, над които висят ПУКчетата, може да респектира дори студент. Наблягат и доста на състезателна математика и изхождайки от факта, че нямат двор и много възможности за странични дейности...
Weary Weary Weary
Изпотих се само докато четях написаното. Това училище директно отпада от моя списък.

# 77
Във връзка с последните дискусии кой е по- по- най ви извадих един прост сорт от ОНАЗИ таблица. Ако ви е интересно ще ви постна по години нещата. Само кажете, за да не спамя излишно. Махнала съм две -три училища, които нямат деца последните повече от една година. Евростар присъства. Ако погледнете нещата по години и отчетете някои изключения с по двама ученика има доста интересни неща. Които като извод се различават от първото впечатление от долната таблица. Това е общия среден рейтинг на Алек Мат. Който отчита чисто средно, но не е претеглено нито през броя явили се, нито отчита тенденции разбира се. Първата колона е по класация само на ЧУ в рейтинга, а втората по класация заедно с ДУ в рейтинга.

# 78
Аз пък се чудя тази безумна класация до кога ще я дъвчем.
Дали НВО-то е оценка за някакви знания? Дали това е цел на някого?
Дорис Тенеди, Увекинд, Образователни технологии, Мердиан 22 имат гимназии. За Дорис Тенеди не съм запозната но 80% от родителите на 7 клас в Образователни и Увекинд искаха децата им да останат в гимназията. Тоест това са резултати без допълнителна подготовка на база училище.
БШ - масово децата ходят на ЧУ по БЕЛ и Математика. Имам 2 познати деца от 4 клас. Имам дружка собственичка на школа за подготовка за НВО , твърди че децата от това училище само с училищни знания няма да го издържат.
Джани Родари и Светлина приемат деца със СОП. В ОТ има деца с дислексия. Това са все фактори водещи до по-ниски резултати на НВО. Но не води до извод ,че училището е по-лошо.

Дали синтактичняит паралелелизъм прави едно училище по-добро?

# 79
Докато разбереше, че сами по себе си цифрите в тази таблица отделени от цялото не говорят на такива като тебе очевидно абсолютно нищо. Но аз мога да ти кажа, кои училища позападат и кои работят систематично и с амбиция и скоро можем да ги чакаме на върха по качество. Има тенденции дори само в подготовката по мат или по бел. Simple Smile Които между другото се потвърждават и от резултати на деца от тези училища в други състезания и конкурси.

А за Увекинд от една година престой в ПУК ли разбра, че повечето деца искат да си останат в гимназията? Защото аз пък знам от хора с повече от едно дете там, че повечето деца НЕ искат да останат там след 7 клас, но остават достатъчно за по един клас защото не успяват да се класират в по-добри гимназии. И това говори за качеството на подготовката в училище до 7 клас. Имам пресен пример от снощи именно за техен гимназист, който не е успял да влезе в Германия желаната специалност и е тук в БГ платено. След което ще се прехвърля по някакви начини в Германия. И брата на този гимназист, също в Увекинд гимназия планира същото. Като ги попиташ как им е немския, отговорът е добре, но не идеално. За колко години в немско училище?

Между другото някой знае ли кой е учител по БЕЛ на малките в Златарски?

Последна редакция: пт, 13 дек 2019, 10:58 от Fancy

# 80
Дали НВО-то е оценка за някакви знания? Дали това е цел на някого?
Това реторичен въпрос ли е? Със сигурност за много родители е цел, дори аз все още не го изключвам напълно като критерии и преди две години обикалях и такива училища. Но моето дете за сега е добре по мат и бълг (пу пу) и не виждам голяма добавена стойност от топ НВО училище, а по-скоро ми харесват тези със свои комплекси, като Свети Георги, Азбуки, сега Британика Парк, с идеята за повече спорт и английски, пък защо не и гимназия, ако не покаже някой изявен математически/музикален талант до тогава. Но информацията е малко и съответно изкривена. Например, миналата година един в тази тема се колебаеше между СС/Питагор (забравих точно кое) и Свети Георги. И никой тук не изтъкна плюсове на СГ, дори ако бяха на изравнена цена с другото. Чудя се, толкова ли са неинформирани родителите с деца там, че такива пари им изсипват? Не вярвам едно училище да има само позитиви, а друго само негативи.

# 81
Докато разбереше, че сами по себе си цифрите в тази таблица отделени от цялото не говорят на такива като тебе очевидно абсолютно нищо. Но аз мога да ти кажа, кои училища позападат и кои работят систематично и с амбиция и скоро можем да ги чакаме на върха по качество.
А за Увекинд от една година престой ли разбра, че повечето деца искат да си останат в гимназията? Защото аз пък знам от хора с повече от едно дете там, че повечето деца НЕ искат да останат там след 7 клас, но остават достатъчно за по един клас защото не успяват да се класират в по-добри гимназии. И това говори за качеството на подготовката в училище до 7 клас. Имам пресен пример от снощи именно за техен гимназист, който не е успял да влезе в Германия желаната специалност и е тук в БГ платено. След което ще се прехвърля по някакви начини в Германия. И брата на този гимназист, също в Увекинд гимназия планира същото. Като ги попиташ как им е немския, отговорът е добре, но не идеално. За колко години в немско училище?
Не, не съм разбрала за 1 година престой. Имам 2 деца били до 7 клас в Увекинд. Минали през АК и сега суденти. Две в различни специалности. Едното в университет в който приемат 30 деца от цял свят в тази специалност а другото с публикации в научни списания по дадената специалност.
Тези му две деца са чудесни личности, научени да помагат на по-слабите, постигнали резултати без денонощно домашни и доста лежерно. Разбира се всяко нещо си има и отрицателните страни.
Имам и едно друго дете в училище с амбиции , със съревнование между децата и с безспирни домашни. Училището има много положителни страни.

В Увекинд продължавам да комуникирам и с други родители, виждам и плюсовете и минусите.
Интересно защо Жюстин Томас продължава да държи и трите си деца там?
Предполагам ,че имаш идея коя е?

# 82
Имам идея коя е и честно казано защо си мислиш, че това би ми било положителен критерии? Simple Smile По скоро би ми било критерии за обратното.
Доста недискретно е пък аз да ти кажа имена на известни хора, които искат да си махнат от там децата и не могат, защото нивото е ниско и за да влязат някъде с по-високо ниво трябва да ги изгърбят от уроци за настигане. Wink Всеки си има причините да остава. Аз имам пример с една майка, която е от най-доволните активистки в ПБ, но на лични ме пита какво и как да направи, че да приемат детето и в СС.

Ти нямаш 3 деца. Че и в университет. Вероятно искаш да кажеш, че имаш познати с такива деца. И в крайна сметка във всяко училище има и положителните, и отрицателните примери. Затова при обработка на статистически Wink данни тези екстремуми се изчистват и се работи само с осредненото.

Всъщност с реакцията си доказа, че изобщо не си осмислила текста, който написах преди горната таблица. Wink

Последна редакция: пт, 13 дек 2019, 11:12 от Fancy

# 83
Имам идея коя е и честно казано защо си мислиш, че това би ми било критерии? Simple Smile По скоро би ми било критерии за обратното.
Доста недискретно е пък аз да ти кажа имена на известни хора, които искат да си махнат от там децата и не могат, защото нивото е ниско и за да влязат някъде с по-високо ниво трябва да ги изгърбят от уроци за настигане. Wink Всеки си има причините да остава. Аз имам пример с една майка, която е от най-доволните активистки в ПБ, но на лични ме пита какво и как да направи, че да приемат детето и в СС.

Ти нямаш 3 деца. Че и в университет. Вероятно искаш да кажеш, че имаш познати с такива деца. И в крайна сметка във всяко училище има и положителните, и отрицателните примери. Затова при обработка на статистически Wink данни тези екстремуми се изчистват и се работи само с осредненото.

Всъщност с реакцията си доказа, че изобщо не си осмислила текста, който написах преди горната таблица. Wink

Извинявай но колко деца имам си заблудена.
Щом се интересуваш от образование трябва да знаеш коя е. Е, не е Софянска и Божков но е фактор в развитието на образователната ни система. В последният уъркшоп доста учители от Питагор и СС присъстваха.
Няма идея защо считаш ,че само СС и Питагор са невероятни училища. Аз не мисля така. Знам че за мен е важно дете да е качествен и грамотен човек а не колко точки има на НВО (пак поседемнайствам , че за мен това е най-тъпото възможно измерение).

# 84
  • София

БШ - масово децата ходят на ЧУ по БЕЛ и Математика. Имам 2 познати деца от 4 клас. Имам дружка собственичка на школа за подготовка за НВО , твърди че децата от това училище само с училищни знания няма да го издържат.
..
Малкият ми син в БШ без да се готви  външно за НВО изкара отлични резултати (които му стигаха за всички гимназии без НЕГ и СМГ), при това нито БЕЛ, нито МАТ са му сила. Та, от личен опит, изобщо  не съм съгласна с мнението на дружката ти. Тя има мнение, аз имам факти Simple Smile.

# 85

Извинявай но колко деца имам си заблудена.
Щом се интересуваш от образование трябва да знаеш коя е. Е, не е Софянска и Божков но е фактор в развитието на образователната ни система. В последният уъркшоп доста учители от Питагор и СС присъстваха.
Няма идея защо считаш ,че само СС и Питагор са невероятни училища. Аз не мисля така. Знам че за мен е важно дете да е качествен и грамотен човек а не колко точки има на НВО (пак поседемнайствам , че за мен това е най-тъпото възможно измерение).

За втори път - знам коя е. И за разлика от теб не съм ентусиазирана. Уъркшоп за? Маркетинг? Онлайн медии? За разлика от теб, аз не скачам от радост и не плезя език от възхита при вида на всеки наложен ми "капацитет". И имената, които не искам да цитирам не са от шоу бизнеса или цитирания от теб типаж. Кръгът ми на общуване е от друг сорт. Simple Smile На който аз малко повече вярвам, отколкото на Томс.
Нито за децата съм заблудена, нито пък смятам САМО СС и Питагор за невероятни училища. Всъщност дори тях не смятам за невероятни. Wink А за стандартни и нормални.

# 86
  • София
Чинове, часове, програми ...... къде отидоха готините лелки, люлките и пържените кюфтета, ммм, любим спомен от детската.
Хората отиват към четиридневна работна седмица, ние към 10 часа в 3 група.
Joy
Аз нямам спомен за пържени кюфтета в ДГ. Имам спомен за мляко с ориз, попара и филии с халва, бляк Tired Face Тези неща не ги ям и до днес.

Според мен в момента първите две ЧУ са ясни. На трето място аз бих класирала ЕСПА. Това което видях миналата есен ме впечатли. Имат авторска програма и още от ПУК ограмотяват децата на гладко четене. Терминът използван от директорката мисля беше литературно четене, за ПУК. Обемът на разпечатките, над които висят ПУКчетата, може да респектира дори студент. Наблягат и доста на състезателна математика и изхождайки от факта, че нямат двор и много възможности за странични дейности, очаквам след няколко години да са достойна конкуренция в НВО ранглистата.

Появи ми се клипът на "Стената" на Пинк Флойд. Бррр ... Dizzy Face

# 87

..
Малкият ми син в БШ без да се готви  външно за НВО изкара отлични резултати (които му стигаха за всички гимназии без НЕГ и СМГ), при това нито БЕЛ, нито МАТ са му сила. Та, от личен опит, изобщо  не съм съгласна с мнението на дружката ти. Тя има мнение, аз имам факти Simple Smile.

Изключително много НЕ харесвам истерията около НВО. Считам ,че цялата простотия идва от министерството където законово по този начин докарват пари в съответното съсловие. И всичко това на гърба на децата.
Затова доста се интересувам по темата и ме блазни идеята някакси да го разкарам в цялата ми програма. Затова и се интересувам колко мога да разчитам само на училище.
Както и споделих няколко поста по-рано , във всяко училище може да има деца които да се представят чудесно. Но и с всяка година ситуацията се променя. Става все по-зле Simple Smile

# 88
Скрит текст:
Чинове, часове, програми ...... къде отидоха готините лелки, люлките и пържените кюфтета, ммм, любим спомен от детската.
Хората отиват към четиридневна работна седмица, ние към 10 часа в 3 група.
Joy
Аз нямам спомен за пържени кюфтета в ДГ. Имам спомен за мляко с ориз, попара и филии с халва, бляк Tired Face Тези неща не ги ям и до днес.

Скрит текст:

Появи ми се клипът на "Стената" на Пинк Флойд. Бррр ... Dizzy Face

Точно това щях да напиша и аз, ама реших, че е много офф и е за изтриване. И някаква зелена гадна каша, вероятно спаначена, и едно разплуто малеби. Със спаначената успях да преборя детското отвращение, като я готвя вкъщи, но останалите неща и до днес не поглеждам. И едни груби крякащи лелки, които ти натискат лицето в паницата, за да ядеш гнусотиите им. Бррр...

# 89
И аз не помня кюфтета, а грис, кисели, мляко с ориз и т.н. Нищо от тези не ям.
Храната беше гадна.
Хоуп, твоето дете е в училище с много домашни, системна подготовка от ПУК, след 4ти клас му се налага да държи няколко изпита, за да продължи в ПЧМГ, които са много над изучаваното ниво. Някак виждам несъответствие между тезата, която защитаваш, ако я разбирам правилно, и реалността, която си избрала за детето.

Общи условия

Активация на акаунт