Частни училища - информативна тема 31

• 29 745
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Само за яснота - езиковите в графиката са държавните езикови - Испанска, Немска, Френска и т.н.

Половината от децата не се насочват към АК, както е видно от графиката. Другата половина си го искат, защото е много популярно училище. Много-много не схващам смисъла на тази дискусия, ама карай Simple Smile

# 376
  • София
Добре, де, а какво значение има всъщност? Познавам родители, които плануват АК без да са избрали СС, както и такива с деца в СС, които не са категорични. Като цяло вероятността по-голям процент обмислящи АК е логично да има в ЧУ, тъй като при АК все пак има и финансов фактор. А това, че СС съдейства на родителите при посещението на курсовете, може само да бъде похвалено. Не ми е известно някой да е бил насилен за АК. Пропускам ли нещо, че не разбирам защо периодично се появяват дискусии относно това колко деца от СС са отишли в АК? В момента особено, едва ли СС имат нужда от реклама. Преди години, такава статистика вероятно е имала смисъл. Аз лично бих избрала СС по последен критерий брой деца отишли в АК. А от СМГ колко се насочват към АК?  Защото и такива случаи познавам. Хора с ясна цел СМГ 5-7клас и после АК. Просто АК е едно от желаните добри училища и си има съответния наплив. Вярно, има го момента с взаимното надъхване на децата, но то къде го няма? Повечето не са много ориентирани от рано и съвсем нормално се водят по приятелчета.

# 377
При нас има семейства, които си надъхват децата от 1 клас за АК. Познавам такива. Има и случаи, когато децата имат по-големи братя и сестри в АК и искат да отидат в гимназията им. Но има и много родители, които категорично не искат АК въпреки, че не са финансово затруднени. И такива познавам много. Ще видим тази година каква ще е тенденцията с оглед Брекзит.

# 378
Начи, айде да ви светна к'ва й далаверата:
СС не става - не отиват в СМГ-то нито след 4-ти, нито след 7-ми клас, а в АК (и то в добрия случай, където си губят времето да повтарят английския)
От СМГ влизат одма в АК. Това, ако не са си дали зора да ходят на уроци за матура по БЕЛ от 6-ти клас. Тогава остават в СМГ и Оксбридж не им мърда. А и немски научават, горе-долу колкото в НЕГ. Съвсем безплатно!
Затова, вместо да давате напусто пари за СС, изберете някое училище като Питагор. Пак ще научат английски, че и в СМГ ще влязат след 4-ти клас или в краен случай в ПЧМГ (със същите шансове за АК или поне за НЕГ, като в СС).
Това СС-то е за мързеливи богаташчета с богати родители. Весела Коледа и Успех!
Joy

# 379
Използвам най-семейния и светъл празник, за да пожелая на всички деца и родители много здраве и късмет, най-лесните тестове и най-високите оценки,
най-добрите партньори и най-верните приятели !
Благодаря на всички вас за чудесните, емоционални и обогатяващи минути в БГ мама !

ПП Ежко, не ми разваляй Коледното пожелание. 😀по твоята логика и АК е за мързеливи богаташчета, дето ги мързи да научат немски. Сигурно не е задължително богатите да са мързеливи, любимата ми тема, ммм.

# 380
Ежко се опитва да му се повтори оня сарказъм, когато анализира матурите и му се получи наистина свръхготин пост.
Но за СМГ, не е ли истина без всякакъв сарказъм, че

От СМГ влизат одма в АК. Това, ако не са си дали зора да ходят на уроци за матура по БЕЛ от 6-ти клас. Тогава остават в СМГ и Оксбридж не им мърда. А и немски научават, горе-долу колкото в НЕГ. Съвсем безплатно!

Поне от четеното тук от хора с личен опит в СМГ съм останал с впечатление, че е точно така. И тези пет изречения всъщност са чиста истина. Макар и авторът да иска да каже обратното всъщност;)

# 381
Това е чистата истина, само истината и нищо друго освен истината.

# 382
Но има и много родители, които категорично не искат АК въпреки, че не са финансово затруднени.
Има, да! И ние сме едни от тях. При това минали с едно дете през АК и не желаем колежа за третото си дете.
Но пък няма да ходим и на уроци по БЕЛ ни в 6-ти, ни в 7-ми клас.

Хубаво е, че се събрахме тук и на Коледа! Честита и весела да е! Wine Glass Christmas Tree
Желая ви най-вече ЗДРАВЕ, както и желание и възможности за всичко останало!

# 383
  • София
Да, да са здрави децата и всички ние, пък другото ще се нареди. Весела Коледа и от мен!

# 384
  • София
Честито Рождество! Здраве, щастие и любов в семействата ви!

И  понеже за пореден път забелязвам, че много се пише, но малко се чете в този форум, да уточня:
СС не провежда и не организира специална подготовка за АК. СС не работи в партньорство с школи, извършващи подготовка за АК. СС не организира специален транспорт до школи, а организира специален /извънреден и по-ранен/ транспорт за седмокласниците до посочено от родителите място, в дните, в които същите учат до обяд /сряда - през първи срок и сряда и петък - през втори срок/. Родителят подава заявление, в което посочва дали в тези дни детето да бъде оставяно на обичайното място, т.е. вкъщи /какъвто беше случаят с моите дъщери/ или до друг, изрично посочен адрес, който може да бъде: школата на Хасъмска, Лого 3, Магнет, Кортезов, някоя школа за НВО, частен учител, работата на тате, къщата на баба, и т.н. и т.н. Не че нещо от изложеното има някакво значение, но явно е интересно.
Догодина по същото време ще проверя колко хора четат. Joy

# 385
  • София
А, Ежо, ще трябва да си актуализираш информацията за Питагор, 'щото това не е благотворителна организация, че и особена разлика с СС не виждам в таксите. ("вместо да давате напусто пари за СС, изберете някое училище като Питагор" )

# 386
  • София
Ежко, ето, обърнах ти внимание! Simple Smile

# 387
А, Ежо, ще трябва да си актуализираш информацията за Питагор, 'щото това не е благотворителна организация, че и особена разлика с СС не виждам в таксите. ("вместо да давате напусто пари за СС, изберете някое училище като Питагор" )
Разликата е, че от СС не се местят в СМГ след 4-ти клас.

# 388
Само за яснота - езиковите в графиката са държавните езикови - Испанска, Немска, Френска и т.н.

Половината от децата не се насочват към АК, както е видно от графиката. Другата половина си го искат, защото е много популярно училище. Много-много не схващам смисъла на тази дискусия, ама карай Simple Smile
Хайде сега, елементарно е - само 1 училище привлича над 50 % от децата, а всички държавни езикови, които са 5-6 поне, заедно привличат по-малко деца - 28 %. Очевидно е, че АК им е фаворит, което не е оценка, а просто факт. Ок, нека е по желание на родителите, фактът е, че за да се наложи такъв транспорт, има достатъчно много желаещи. Което, пак казвам, няма елемент на оценка.
Смисълът е отговор на Нотарис, който попита "а след СС накъде?" -  над половината са към едно и също училище - към АК. Това е само отговор, нищо повече. Естествено, че не са 100 %, но когато само едно  училище привлича повече деца -над 50 %, отколкото всички останали, взети заедно, очевидно е, че е фаворит. Което е просто факт, нищо повече.

# 389
  • София
Е, опита се да се пошегува Ежко Simple Smile Да ни е жив и здрав Simple Smile Цар е на съживяването на темите Simple Smile

Ежко, логично е. В СС нямат изпит след 4-ти клас. И аз да имам дете, на което се налага да кандидатства след 4-ти клас, ще пробвам и в СМГ, още повече, че Питагор е с доста засилена подготовка по математика по подходящия формат Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт