Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 62

• 34 585
  • 782
  •   1
Отговори
# 675
За главоболие какво мога да пия, в 13 седмица съм, кръвното ми е нормално но много ме боли глава, аналгин или нещо такова може ли да се пие, или ако има някакво хомеопатични?
парацетамол

# 676
Нещо се опитва да ме боли гърлото. От аптеката ми дадоха Тантум натура желирани таблетки. Смуках ги 2 дена. Днес гледам, че на листовката пише да не се приемат по време на бременност. Направо изтръпнах.  Сега си взех Хербитусин. Дали може да навредят на бебето тези метикаменти?

# 677
За тези не знам, най-добре питай АГ-то. Мен два пъти ме боля гърло и моят лекар ми изписва стрепсилс (единия път спрей, а другия път за смучене). Първият път беше около 20-та седмица и освен спрея смуках трахизан. Сигурно правиш гаргара, но все пак да я спомена (лайка + сода).

Нещо се опитва да ме боли гърлото. От аптеката ми дадоха Тантум натура желирани таблетки. Смуках ги 2 дена. Днес гледам, че на листовката пише да не се приемат по време на бременност. Направо изтръпнах.  Сега си взех Хербитусин. Дали може да навредят на бебето тези метикаменти?

# 678
Вчера почна да ми дере нещо гърлото. Взех си Тамтум верде за смукане. Изсмуках три таблетки и ми мина. По принцип се пръскам с Тамтум верде спрей,но не беше в мен в момента. Моята АГ каза,че става да ги взимам,каза ,че може и Стрепсилс или Тонзилотрен. По Коледа ме болят пак за три дни,тогава със спрея и с Тонзилотрен ми мина. В аптеката ми предлагаха Прополки също. Трахизана е за по силно възпаление,него преди да забременея си го взимах всеки път като ме заболеше гърлото. И имаше май нещо,което не е подходящо за бременни,но не съм сигурна.

# 679
Здравейте, искам да попитам антифосфолипидния синдром открива ли се с изследване на генетична тромбофилия или се прави друго изследване?

# 680
Дали може да слагам утрогестан вагинално, при положение че от 10 дни го пия? Дали ще се отрази негативно? В началото го слагах вагинално, после доктора ми каза да го пия, за са ми вземе цигонамазка и микробиология. Но забравих да попитам как са продължа, а е отпуска цяла седмица. Проблемът е, че след като го пия ,ми става гадно. Как мислите?

# 681
Вагинално се усвоява по-добре,слагай но от утре примерно,смесих веднъж, направо завалях думите,като тежко пияна се чувствах,много гадно беше,че и Кринон бях сложила малко по-рано,абе ужас.

# 682
Тоя утригестан направо ме правеше неадекватна. Много ми се спеше.
Иначе препоръчват вагинално да се слага. А това изтича ми беше толкова неприятно...

# 683
Като пиех утрогестан и то на висока доза 3 х 2, направо не знаех на кой свят се намирам... По принцип както са казали момичетата, вагинално се усвоява по-добре. Аз също го пиех докато лекувахме бактерия, след като изчезна отново го поставях вагинално с ръкавици от аптеката.

# 684
Утрогестана ми го бяха изписали два пъти на ден, сутрин и вечер вагинално. Ужасно беше изтичането. Беше след като се бях оплакала в първите седмици от съвсем тънка незабележима нишка кръв по бельото. Освен гадното изтичане други оплаквания съм нямала от него.Сега за течение си слагах един курс Лактажин.Той в седем хапчета в опаковка,пак вагинално. След него, АГ ми каза два пъти в седмицата( до края на бременността),това ММ го е чул последното и на другия преглед щ я питам. Но все още си го имам това течение. Много странно.

# 685
За момичетат,които писаха,че ги боли гърло мога да препоръчам гъргара със сол и сода. За 1 ден и половина,вече не ме боли гърло, но пък си продължавам с температурата.Cry
Утре съм при личния и ако ми изпише антибиотик ще полудея. Не знам как би се отразило това на плода толкова рано.

# 686
За момичетат,които писаха,че ги боли гърло мога да препоръчам гъргара със сол и сода. За 1 ден и половина,вече не ме боли гърло, но пък си продължавам с температурата.Cry
Утре съм при личния и ако ми изпише антибиотик ще полудея. Не знам как би се отразило това на плода толкова рано.
Ако ти изпише антибиотик ,той ще е съобразен с това ,че си бременна.Няма да те остави на произвола лекарката,освен това една инфекция е много по-вредна от антибиотик.Не се тревожи и бързо оздравяване!

# 687
Мами, моля тези от вас, които са раждали с пълна упойка нека да споделят каква е тази тръба, която се слага.... Преди упойка та ли я поставят... Болезнено ли е, като цяло?

# 688
Тръба за интубация-не усещаш и не си будна когато я слагат и вадят.Нищо работа.

# 689
Предполагам , че става дума за интубация. Това е начина за дишане , повреме на упойката.
Сигурно последно ще помниш как ти слагат маската преди да заспиш.
После, след изваждането на тръбата може леко да те боли гърлото , като при разболяване. Не е задължително да е така!

Общи условия

Активация на акаунт