На море в Турция - тема 65

• 62 628
  • 759
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Къде гледаш оферти?В повечето много ясно си пише всичко.В някои хотели има различни цени за различни възрасти деца.

# 616
  • София
desa_de, хотелите са безплатни за децата, но чартърите не са безплатни / въпреки че разликата в цената, която сте посочили доста надхвърля цената на чартъра/. Според мен най-добре е да пиете вода от извора, тоест да позвъните до агенцията,  чиито оферти гледате и да ги помолите да Ви отговорят на всички въпроси, които не са Ви ясни и Ви вълнуват.

# 617
  • Варна
На някои много им знае устата, ама елементарни неща не научили. Посока Турция си купете/вземете, колкото искате, в обратна посока, кола или автобус, само ДВЕ КУТИИ, запомнете.

Ако сте с ТА на връщане водачите дори не спират на фришопа и не дават никой да припари , щото митничарите ако видят това тарашат автобуса.Затова на отиване се товарим с цигари (турците не ги интересуват такива неща) , а на връщане ги пръскаме в багажа да не са на ачика , с идея че няма да тарашат.Е сухо дупе риба не яде !

# 618
  • Варна
Точно това разбрах и аз, веднъж на прибиране от Истанбул, бяхме с приятели и им казах, обаче те не ме послушаха, та на секундата ни претарашиха колата и багажа.

# 619
  • Пловдив
Миналата година от такива тарикати с тия цигари стояхме 2 часа на границата и ни обърнаха целия багаж и автобуса.Разправии,ядове и нерви за няколко кутии цигари.Не мога да разбера какво е това мислене ?Все едно ще станат милионери с няколко кутии.Да не говорим като отваряха багажа какво изкочи от там.То не бяха хавлии от хотелите ,то не беше храна ,вилици и лъжици.Пълен срам.

Последна редакция: сб, 08 фев 2020, 09:31 от slavei4e

# 620
Нещо не мога да схвана офертите за хотелите тази година. По принцип за пръв път ще ходим и с второто ни дете. , т.е. Ще сме с едно дете на 8 и едно на 2г. Всички деца са безплатно до 10г възраст в хотелите които съм избрала. За един и същи вид стая оферта от 4700 за двама възрастни, но за двама възрастни с две деца(на 8г и на 2г) 7100. Някой може ли да ме просветли? Или просто да сменям агенцията? Не че в другите се надявам да е по-различно.
Да и аз се чудех на същото нещо, уж безплатно, ама не съвсем, в момента в който малкото направи 3, цената скочи. Стаята е една и съща. Проверих на сайта на хотела и там е същото. Ако отидем двама възрастни ще платим 800 евро, ако вземем и двете деца 3+8 г. цената за стаята става 1200 евро. Съвсем не ми се вижда безплатно.

# 621
  • Някъде в Европа...
Децата се настаняват безплатно в хотелите, но им се плаща транспорт както при възрастните - мин. лято бе за автобус около 120-140 лв на човек, а със самолет - към 350 лв. на човек, по мои наблюдения...

# 622
Миналата година от такива тарикати с тия цигари стояхме 2 часа на границата и ни обърнаха целия багаж и автобуса.Разправии,ядове и нерви за няколко кутии цигари.Не мога да разбера какво е това мислене ?Все едно ще станат милионери с няколко кутии.Да не говорим като отваряха багажа какво изкочи от там.То не бяха хавлии от хотелите ,то не беше храна ,вилици и лъжици.Пълен срам.

Не съм пушач и не ме вълнува по колко цигари разрешават, но действително е глупаво да мислиш, че ще  се заредиш с цигари во веки......Като, че ли няма да свършат.... Лошото е, че и вие сте преживели този срам. Затова избягвам хотели, където ходят много българи, но то е достатъчно в автобуса да се наслушаш и нагледаш на простотии.....

# 623
  • Пловдив
Срама е за този който го е сторил.Другото беше жалко,че имаше малки деца в автобуса .Това се случи сутринта рано и беше доста хладно.И мръзнаха всички заради тарикатите.

# 624
  • София
Срама е за този който го е сторил.Другото беше жалко,че имаше малки деца в автобуса .Това се случи сутринта рано и беше доста хладно.И мръзнаха всички заради тарикатите.
Вие защо мислите, че проверката е била заради цигарите, които са закупили от безмитният магазин? Проверяват се и туристическите автобуси? Всичко е въпрос на случайност и разбира се, съгласно митническите правила. Винаги трябва да сте подготвени за забавяне и проверки, когато преминавате граница! Дано по-рядко се случва, но е неминуемо... Иначе водачите на групи използват това "оправдание" с единствена цел да не се бавят и да се придвижат по-бързо - знаете как се бърза дори на местата за почивка и тоалетна. Дали ще премине автобуса пълна митническа проверка или не едва ли знаят и могат да твърдят представителите на туристическите агенции или шофьорите.

Последна редакция: сб, 08 фев 2020, 19:18 от Ani_iv

# 625
Децата се настаняват безплатно в хотелите, но им се плаща транспорт както при възрастните - мин. лято бе за автобус около 120-140 лв на човек, а със самолет - към 350 лв. на човек, по мои наблюдения...
Не плащаме транспорт, пътуваме с нашата кола. Посочената от мен разлика в цената е само за хотелско настаняване за един и същи вид стая.

# 626
  • Където морето целува небето...
Ние пътуваме две семейства с личен транспорт. Едното наше дете е бебе, другото е в категория 3-12, а техните и двете за в категория 3-12 год. Взимаме две еднакви стаи и разликата в цената на нашата и тяхната оферта е точно 340 лв. И в трите агенции, в които проверявахме имаше подобна разлика.

# 627
  • В.Търново
Вече разбрах кога ще си дойде съпруга ми и варианта ми за почивка в Кушадасъ е от 26-27 май, с автобус с тръгване от Южна България, 7 нощувки, интересуват ме хотел Атлантик, Батихан и Палм Уингс Резорт на плаж Давултар. Обаче май вече няма да има места за тези дати. През кои възможни агенции мога да пробвам. Пуснах към Турс клуб и Ориент 99 снощи запитвания. Писах си с Георги Михов към Турс клуб и ми каза, че няма места вече.

# 628
rusalka1, Албена холидейз, Емералд, Дорис, Аполо...

# 629
Допълвам и Версо, без да знам дали пътува през конкретния град от Южна България...

Общи условия

Активация на акаунт