Неподходящ тип мъж за връзка

• 31 213
  • 1 405
  •   1
Отговори
# 1 035
  • Агент под прикритие
Едно не ѝ харесвам на държавната работа - твърде много излишни позиции, чиито заплати идват от нашия джоб.
Зависи за коя администрация говорим. Докато в нашето министерство местните дирекции са в толкова компактен формат, че когато един човек излезе в отпуск, може да го замести само още един, в други, като полицията, има грубо по трима чиновника на един редови полицай/следовател, като двама от тях са жени!
Преди години, когато министерски съвет наредиха 10% съкращения на администрацията, нашето министерство се възползваха моментално, докато други не го направиха.

Като добавим това, че масово сложените на подобни лежерни места (за които са отпуснати и бройки, често допълнително) са парашутисти и не са хора, които реално разчитат на тези пари, за да си изкарат месеца (защото мъжО има собствен бизнес примерно или бил някакъв в партията), съответно с такава нагласа и свършената работа е толкова "качествена", и картинката придобива трагичен вид.

Последна редакция: чт, 26 дек 2019, 07:32 от Phoenix Wright

# 1 036
Сирен, Catcher и Базила, изглежда като да сте в перманентно майчинство. Без хабер за условия на труд, заплащане, актуализация на заплати, допълнително материално стимулиране, и вътреекипни междуличностови отношения.
Ся, ако вие си работите  от вкъщи и смятате, че идеята - оф, направи нещо, не знам кво точно, ама не е нормално да изкарваш по-малко от мен, действа като стимулант за мъжа, не знам - малко сте в грешка.
Тва  за мъжа, дето просперирал зарад лични качества и хормонални нива, може да го разправят само жени, с трайно усещане за прецакване, че са се родили такива. Налага им се да се омъжват, връзват се с деца и затуй дават заден.
Обаче мъжът всичко може. И трябва, защото е мъж.
Ако не сте гледали Матриархат, препоръчвам.
Simple Smile

# 1 037
  • Агент под прикритие
Само за едно-единствено нещо мога да се съглася със Сирената - важно е как харчиш парите, които вадиш, без значение колко са. Специално за новородените, като тръгна да се говори - Одрин ми е на един час път с кола (час и половина с престоя на митницата). Оттам мога да си взема памперси и всичко, което трябва, на около 2/3 от тукашните цени. Перилни препарати, препарати за бита, дрехи - всичко е по-евтино. Пълня един път в месеца багажника на колата и всичко е точно.

Тъй че тая чисто условна цифра 5к, която се развяваше като л@йнян вестник тук, май е на път да си остане имагинерна величина...

# 1 038
Скрит текст:
Едно не ѝ харесвам на държавната работа - твърде много излишни позиции, чиито заплати идват от нашия джоб.
Зависи за коя администрация говорим. Докато в нашето министерство местните дирекции са в толкова компактен формат, че когато един човек излезе в отпуск, може да го замести само още един,
в други, като полицията, има грубо по трима чиновника на един редови полицай/следовател, като двама от тях са жени!
Скрит текст:
Преди години, когато министерски съвет наредиха 10% съкращения на администрацията, нашето министерство се възползваха моментално, докато други не го направиха.

Като добавим това, че масово сложените на подобни лежерни места (за които са отпуснати и бройки, често допълнително) са парашутисти и не са хора, които реално разчитат на тези пари, за да си изкарат месеца
Скрит текст:
(защото мъжО има собствен бизнес примерно или бил някакъв в партията), съответно с такава нагласа и свършената работа е толкова "качествена", и картинката придобива трагичен вид.

Щом 1/2 от състава на родната полиция е от жени с маникюр и издържащ ги мъж, които нямали нужда от заплатата там, трябват си съкращения, но преди това трябва дигитализация + образоване на бабите и дядовците как да работят с дигитализацията. Щото сега не успяват да платят /обработят картово плащане н касата в ТМаркет.
Фениксе, смешно се обиждаш на тема държавна хранилка и много ти личи, че си лично засегнат.

# 1 039
  • Агент под прикритие
Галкина, това е работа! Работя, върша си съвестно работата, получавам някаква заплата, която е около два пъти над средната за региона (нетно) , осигуровките ми са реални, покривам си разходите, плащам си сметките, нещо малко остава дори на края на месеца...
За какво точно трябва да се обиждам? Работа като всички останали.
Смешно е обаче друго: когато хора тръгнат да коментират неща, които са им далече от компетенцията/познанията.

# 1 040
Да, наистина обясни много неща с това разкритие за държавната работа. Е, да кажем, че някои хора пък не разбират света на риска, фриленсърството и тъй нататък. Смешното е, че мъжете са по-силни, уж би трябвало да поемат риск и да им идва отвътре да дърпат напред. За жена айде разбирам да е на работа тип автопилот, щото у дома още я чака втората смяна. Но за мъж наистина е странно.

И да, при мен работеше това да почна да изкарвам повече от мъжа - задейства се и ме задминава пак.

Специалист, експерт, 400, 650 - все е смешно. Освен това има балкан разлика между това да създаваш добавена стойност и да си на хранилка, събрана от истински произвеждащи и работещи.

# 1 041
А, не знам. Някои или не четете внимателно и всичко в темата, а го карате по диагонал, или губите сюжетната линия. Не е важно за конкретния потребител, но е важно за дискусията.Simple Smile

За доходи, нива на заплащане аз съм писала неведнъж и не само в тази тема. В България си има лимити и потенциал, които няма как да бъдат надхвърлени. Лично аз съм на тезата за добър и сносен живот и под 5К.

Моята идея е друга и няма нищо общо с насилване на мъжа да изкарва повече пари от мен. То това или си става естествено или не става. Говоря за ролите на мъжа и жената в двойката и че лично аз не бих се чувствала ок с мъж, който грам не си дава зор, а аз изкарвам повече от него, защото, нали, сме добре. Ами, не сме добре – защото се нарушава баланса. Просто е, клише, ама е вярно – жената шията, мъжът главата. Мъжът трябва да се чувства подкрепен и силен с 1 жена. За какво му е жена, която го доминира във всичко, че дори и в изкарването на прехраната. Сега ергенчетата ще скокнат, ама да си скачат, те опит така или иначе нямат. Не иде реч да си броят стотинките кой кой е надскочил, а да има мисълта, че ти си отговорен като мъж, глава на семейство, че имаш авторитет. Това дава стремеж да се развиваш и да търсиш по-високи доходи или оптимизиране на битието. Това не означава да си невротичен работохолик, а да си далновиден. За мен това е важно условие, да съм с мъж, който може да вижда в перспектива. Не да планира, а да преценява. Това се отнася и за доходите. Не харесвам спрели хора. Закачи се някъде и си се кокошини там цял живот. Ми дай малко ряз, малко живец, вкарай нещо в тоя живот, освен вегетация.

Не знам защо мъжете с държавна работа скачат. То там си е блатце. Нищо не се променя с години. Има си тавани за длъжности според големината на областта и няма мърдане. Това е до избор. Има си плюсове, да, държавата ти плаща всички осигуровки и платен отпуск на корем имаш. Но това е твой избор, да избереш сигурното с по-нисък доход, никой не те е принудил да имаш таван. Лошо няма, стига това да е ок за теб и семейството ти. Няма нужда от оправдания.

# 1 042
Сирен, ти производител ли си и какъв точно риск поемаш, щом държиш да си подсигурена от дохода на мъжа си? Ще рискуваш да си  на свободния пазар всеки ден, ако си сама и не чакаш друг да покрие разходите... Не виждам риск при теб засега. Просто ла-ла-ла.

# 1 043
  • София
Сирен, Catcher и Базила, изглежда като да сте в перманентно майчинство. Без хабер за условия на труд, заплащане, актуализация на заплати, допълнително материално стимулиране, и вътреекипни междуличностови отношения.
Не, мога да говоря и в цифри. Но ще си го спестя. Ако имаш и 10г стаж, примерно, само от там ти идват 200-300лв отгоре заради 0,6% върху брутната. Ако си работиш консистентно в една сфера, разбира се. Сега, ако си бил барман и си завършил педагогика, после си се цанил за програмист с курсчета, няма да ти се качва всяка година. Аз съм завършила това, с което искам да се занимавам за един доста дълъг период от време, ако не завинаги. В повечето компании вече въвеждат ежегодно покачване на заплатата. Около 3-5%. Като работиш 5г., това са си някакви пари. И т.н.

На държавна работа ме накараха да правя един "проект" (така го наричаха), и като питах кога е срокът (очаквах нещо от сорта на 2 седмици), ми рекоха "емии, добре е до края на годината да е готов". Действието се развива септември месец. И става дума за едно от горе- долу добре платените учреждения. Помня, че нлади хора на по 25 си превеждаха с гугъл транслейт "proposal". Предимствата са ясни. Човек може да се разболее на спокойствие, без да се мъкне болен на работа или да се притеснява, че вече си е взел 2 пъти болничен и ще го гледат накриво. За мен лично работното време е много хубаво. 8-4:30 Предпочитам половин час почивка, не един, защото не почивам качествено на работа. Ама какво да се прави.

Дренке, стига си пускала клевети. Не знаеш кой за какво работи. Теб кой те пусна да работиш с хора като лекар? Психо тестове не ви ли правят.

# 1 044
По-свободен пазар от моя няма: не се иска диплома, само да свършиш работата. Но и няма сигурност и осигуровки. Таванът на заплащане или го няма, или е много висок. А доходът на мъжа ми играе ролята на fuck you money, така че аз да поема риска от несигурен доход. Признавам си го без бой, и преди съм го казвала. Аз не съм чакала от мъжа да ме издържа или какво беше, да хвърля по 10 лева на ден и да ми отпуска за дамски превръзки и кафе от автомат. Но очаквам да е гръб и да мога да правя точно това -да избера да работя или не, да подбирам клиенти и така...

Да, ако бях сама, може би нямаше да рискувам - най-вероятно щях да си държа основната работа. Но тъй като не съм сама, какъв е проблемът?

Ако бях сам мъж, млад и все още пробиващ - да, щях да рискувам. Никой не те натиска за дете под 25г., имаш една задача като мъж - да излезеш на положение.

# 1 045
Няма проблем, Сирен. Уточнявам, че не рискуваш. Нищичко не рискуваш. Ако не изкараш, има кой да поеме разходите по трите деца, жилище, битие и теб самата.

# 1 046
  • Агент под прикритие
Luna, не разбра ли, че презумпцията е, че мъжа трябва да поема рискове, само защото е мъж? Joy

Базила, ще призная всичко това, което говориш за това един вид "да издържаш мъжа", ако работиш две смени в някоя мина и се показваш само за да дадеш заплатата на мъжа си, както е било едно време. Това принципно към всички, които тръгват да разтягат оная дъвка за издръжката на мъжа. В противен случай, това са пълни глупости!

Сирена, и колко време ще мине, преди някой от тия двамата "състезатели" да вземе да му писне и да се откаже? И нека позная: това няма да си ти!
Животът НЕ е състезание кой вади повече пари!

# 1 047
Последно, мъжът да работи ли, или да носи пари?
Значи, нито една от трите ви не е сама, и недоволна, но залагате на общите положения?
Процент за клас, ок и ежегодното - някъде това е 10 процента. Докато чака да стигне жена, като Сирен, може да иде на пенсия, и пак е капо.

# 1 048
А ако ме зареже утре за по-млада, а? Нали това е най-страшното, жената да е финансово зависима от мъж.

Ако човек е сам и няма семейство, може да "рискува" по същия начин, просто сам трябва да си събере някакъв паричен буфер.

И изобщо, който иска такъв "буфер", ми да се омъжи, да роди три деца, да ги гледа, пък да има опцията няколко месеца да го поиздържат.

А на държавна работа вече писаха - човек буквално има време да работи още една работа.

И да, мисля, че мъжът трябва да има хъс за риск. Видяла съм го още от дядовците си, баща си, в зората на демокрацията като почнаха по-рисковите години. Не мисля, че има отказване - то колкото повече нагоре вървиш, ти се услажда и се виждат съвсем други възможности. Не мисля, че ще се откаже някой. Напротив, сдухващото е висенето на една позиция.

Дренка, така и така работиш - по-добре да работиш там, където са парите.

# 1 049
  • София
Да, Базила добре го е обяснила. Не ставалв дума да натискаш някого пост фактум и да си мерите левчетата. Дори смея да предположа, че повечето много добре разбраха за какво става дума, ама се правят на дръж ми шапката, защото се разпознават хипотетично в мъжа, чиято жена го е надскочила.

На мен ми е смешна конфигурацията мъжът на държавна работа припка да вземе детето и кеси по 1/3 от времето (по мои впечатления е 1/2), а жената опъва при частниците и треперка дали може да си вземе болничен.

Общи условия

Активация на акаунт